Το πρώτο συρτάρι (ή τέταρτο από κάτω) είναι το καπνηστήριο.
Για να καπνίσουμε κρεατικά και κίτρινα τυριά ώστε να μπορούν να διατηρηθούν εκτός ψυγείου επί μακρόν, καταρχήν βουλώνουμε την πίσω μεγάλη τρύπα που είπαμε πιο πάνω, ώστε η “εξάτμιση” να παύσει να λειτουργεί και το σύνολο του καπνού να έχει μοναδική δίοδο προς τα πάνω.
Χρησιμοποιούμε ξύλο όπως ο δρυς, η ελιά και η βελανιδιά (ποτέ πεύκο) με ίση αναλογία ξερών προς χλωρά ξύλα για να έχουμε πλούσιο καπνό. Στο πάνω πάνω συρτάρι τοποθετούμε τα κρεατικά σε χοντρές φέτες και μετά ακολουθούμε τις γνωστές διαδικασίες καπνίσματος.
etoimotita-enallaktiki-diaviosi
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice