Μετά με ένα τρυπάνι πρέπει να ανοίξουμε τρύπες. Χρησιμοποιήστε τρυπάνια 10αρια έως 20αρια για τις τρύπες. Προσωπικά σας προτείνω τα 20άρια για τις εξωτερικές τρύπες και τα 10άρια για τις εσωτερικές.
Οι εξωτερικές τρύπες θα γίνει στα ακόλουθα σημεία :
α)Στο κάτω κάτω συρτάρι ανοίξτε τρύπες γύρο γύρο (περιμετρικά σε όλες τις πλευρές) με το μεγάλο τρυπάνι (20αρι) σε διάφορα σημεία και προσέξτε να ανοίξετε οπωσδήποτε αρκετές τρύπες στην κορυφή, πριν το διαχωριστικό μεταξύ των συρταριών (για αυτό το λόγο αφήσαμε και τους 3-5 πόντους κενό στο εσωτερικό κουτί που μας έφτιαξε ο σιδεράς)
β) Στο πίσω μέρος εκτός από τις μικρές τρύπες να ανοίξετε και μια μεγάλη τρύπα περίπου Φ20 (αυτό ή θα το κάνετε όπως όπως με έναν τροχό ή με σιδεροπρίονο) στο ύψος της τρύπας που θα σας έχει φτιάξει ο σιδεράς στο κουτί που είπαμε παραπάνω. Η τρύπα που θα φτιάξετε να είναι μεγαλύτερη κατά 1 δάχτυλό από κάθε πλευρά από την τρύπα του κουτιού που σας έφτιαξε ο σιδεράς. Το κομμάτι που θα κόψετε δεν θα το πετάξετε αλλά θα το προσαρμόσετε με πιρτσίνια ή βίδες ώστε να μπορείτε να το κλείνετε και να το ανοίγετε κατά το δοκούν. Το γιατί θα το εξηγήσουμε πιο κάτω.
γ)Στο πάνω πάνω μέρος (κορυφή) να ανοίξετε όσες πιο πολλές τρύπες μπορείτε. Προτιμήσετε μεγάλες τρύπες με τρυπάνια 20αρια (διαμέτρου 2 εκατοστών) και πάνω.
δ)Μεταξύ των διαχωριστικών των συρταριών και στα συρτάρια ανοίξτε δεκάδες τρύπες όμως αυτή τη φορά να είναι μικρές γιατί θέλουμε τον καυτό αέρα να μας εγκλωβίζετε όσο το δυνατόν πιο πολύ.
Τώρα που τελειώσατε αυτά τα απλά βήματα, που κανονικά δεν πρέπει να σας έχουν πάρει πάνω από 1 ώρα είστε έτοιμοι να μπαρουτιάσετε την κατασκευή.
Πριν την χρησιμοποιήσετε για φαγητά θα μεριμνήσετε να την κάψετε για αρκετές ώρες (πάνω από 6) ώστε να φύγουν τυχόν τοξικά από το διαβρωτικό ή χρώμα που δεν έχετε καταφέρει να βγάλετε.
Σε όλες τις καύσεις το κάτω κάτω συρταράκι (θάλαμος καύσης) μπορείτε να το έχετε λίγο ανοιχτό ώστε να μπαίνει ευκολότερα το οξυγόνο και να γίνεται ευκολότερα η καύση των ξύλων και η θερμοκρασίες που θα αναπτύσσονται θα είναι πολύ υψηλότερες.
Το τελικό σας αποτέλεσμα πρέπει να βγει κάπως έτσι:
Ο λόγος που προτιμήσαμε συρταριέρα με 3 συρτάρια όμως δεν είναι τυχαίος.
Είπαμε ότι το τελευταίο συρτάρι θα το χρησιμοποιήσουμε σαν θάλαμο καύσης.
Το προτελευταίο θα είναι ο θάλαμος ψησίματος κρεατικών γιατί εκεί θα αναπτύσσονται και οι πιο μεγάλες θερμοκρασίες. Μην ξεχάσετε να βάλετε και μια σχάρα για μεγαλύτερη ευκολία στο γύρισμα των κρεάτων. ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΓΑΝΤΙΑ και αυτό γιατί η κατασκευή μας είναι απο σίδερο και θα καίει ολόκληρη.
Το δεύτερο συρτάρι (τρίτο από κάτω) είναι για ψήσιμο λαχανικών, ψωμιού, πίτες κλπ.
Πάμε όμως τώρα στο μεγάλο μυστικό. Το πρώτο συρτάρι.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice