Α) Στη χώρα μας έχουμε ένα μεγάλο όπλο – μέσο εκπαίδευσης, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα, γιατί εκτός από χρηστικά πράγματα τα παιδιά μαθαίνουν το σημαντικότερο μέσο επιβίωσης ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ.
Β) Πολεμικές τέχνες που εκμεταλλεύονται το βάρος του αντιπάλου (Παγκράτιο, Ελληνορωμαϊκή, Τζούντο, ισραηλινό κραβμαγκά, ρωσικό συστέμα).
Γ) Ψάρεμα (απλό, εύκολο, πολύ κουβέντα με τα παιδιά και εξαιρετικά πολύτιμο σε μια χώρα όπως η δική μας που περιβάλλεται από θάλασσα).
Δ) Κάμπινγκ. Αντί να τους πείτε πάμε στο καταφύγιο, ονομάστε το κάμπινγκ και θα ξετρελαθούν. Φυσικά θα απουσιάζει κάθε έννοια τεχνολογίας, το φως θα είναι από φωτιά ή φανούς θυέλλης, θα τους μάθετε τα χορταρικά που τρώγονται, πως μαζεύονται και ποια είναι τα δηλητηριώδη. Πως ανάβουμε φωτιά με απλές μεθόδους (τριβή, μέθοδος λεμονιού, με βραχυκύκλωμα μπαταρίας κλπ).
Να θυμάστε πάντα ότι προετοιμάζοντας τα παιδιά σας τα βοηθάτε ποικιλοτρόπως. Μέσα από τη διαδικασία εκπαίδευσης – προετοιμασίας , γνώσεις που χρειάζονται για την ομαλή διαβίωση τους, τρόπους άμυνας στο καθημερινό εχθρικό περιβάλλον (βιαστές, ληστείες, μπούλινγκ) και το σημαντικότερο τα παιδιά αποκτούν αυτοπεποίθηση και θέληση για τη ζωή.
etoimotita-enallaktiki-diaviosi
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Πόσο κοντά είναι ?
Το φορτιστή για το tablet να τον πάρουμε?
Εσυ αν θες παρε και τον δονητη σου…
«ισραηλινό κραβμαγκά» ??? copy paste ζιου ζιτσου είναι….
κ. Μυτιληνιέ, παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό την αρθρογραφία σας με μεγάλο ενδιαφέρον. Θα ήθελα-ως γονιός κι εγώ ενός μωρού 8 μηνών-να αναπτύξετε ακόμα περισσότερο το θέμα επιβίωσης και διαβίωσης για εμάς τους γονείς με μωρά παιδιά. Ειδικότερα:
-προετοιμασία ΒΧΔ ή safecamp για φιλοξενία βρέφους
-πρακτικά θέματα μεταφοράς ενός βρέφους στο ΒΧΔ (μπορεί να χρειαστούν ώρες μέχρι να φτάσουμε εκεί)
-έξτρα προμήθειες που θα χρειαστούν (πάνω κάτω ως γονείς τις γνωρίζουμε αλλά σκεφτείτε πόσα “αναλώσιμα” χρειάζεται ένα μωρό-από πάνες έως αμπούλες ορού για καθαρισμό μύτης καθώς και ανάγκες σε ρουχισμό λόγω διαρκούς ανάπτυξης)
-φάρμακα (αν κ έχετε δημοσιεύσει σχετική λίστα)
-“συνεργασία” με το βρέφος (υπακοή, ησυχία όπου χρειάζεται να κρατήσουμε χαμηλό προφίλ)
Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας είναι λογικό πιστεύω εμείς οι γονείς με βρέφη να ανησυχούμε και να φοβόμαστε πολύ περισσότερο..
Βασίλη,
Σε παλιοτερες εποχες (βλ. κατοχη) δεν υπήρχαν «αναλώσιμα» ούτε πάνες ούτε αμπούλες ορού για καθαρισμό μύτης ούτε και ρουχισμός λόγω διαρκούς ανάπτυξης…..
Κι όμως τα παιδάκια εκεινα την πάλεψαν!