Eπιβίωση στο χιόνι και στον παγετό

Οι προτεραιότητες σε μια κατάσταση επιβίωσης διαμορφώνονται σε σημαντικό βαθμό ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν τη δεδομένη χρονική στιγμή. Μια εκδρομή στο δάσος μπορεί να πάρει άσχημη τροπή αν μια ξαφνική χιονόπτωση σβήσει το μονοπάτι της επιστροφής και μας εγκλωβίσει σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον.

1. θερμοκρασία σώματος. Η διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα μας όταν οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενής. Η έκθεση μας σε δρυμοί ψύχος ακόμα και για μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει υποθερμία. Το πρώτο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να στήσουμε ένα καταφύγιο. Αυτό μπορεί να γίνει είτε έχοντας ένα αντίσκηνο ή μια τέντα στο σακίδιο μας ή ακόμα δημιουργώντας ένα καταφύγιο από υλικά που θα βρούμε στη φύση.

2. Φωτιά. Η φωτιά έχει πολλές χρήσεις. Δεν μας ζεσταίνει μόνο, με αυτήν μπορούμε να λιώσουμε χιόνι και να έχουμε νερό. Ακόμα μπορούμε να στεγνώσουμε τα ρούχα μας αν έχουν βραχεί αλλά και να στείλουμε σήματα για την διάσωση μας. Επειδή το χειμώνα συνήθως όλα είναι βρεγμένα και δύσκολα μπορούμε να ανάψουμε φωτιά θα πρέπει να έχουμε μαζί μας αναπτήρες ή σπίρτα θυέλλης αλλά ακόμα και ταμπλέτες στερεού καυσίμου που θα μας διευκολύνουν στο να ανάψουμε τα ξύλα που θα είναι υγρά.

3. Σηματοδοσία και διάσωση. Αφού εξασφαλίσουμε καταφύγιο και φωτιά η επόμενη επιλογή μας θα πρέπει να είναι η διάσωση μας. Είναι σημαντικό να εντείνουμε όλες τις προσπάθειες ώστε να βοηθήσουμε στον εντοπισμό μας, ειδικά τις πρώτες 72 ώρες. Η βασική αρχή πρέπει να είναι η δημιουργία σημάτων που να διαφοροποιούνται από το φυσικό περιβάλλον. Για παράδειγμα στο χιονισμένο τοπίο οτιδήποτε με έντονο χρώμα μπορεί να βοηθήσει ώστε να μας εντοπίσουν οι διασώστες. Ακόμα και αν δεν έχουμε ένα μουσαμά με έντονο κόκκινο χρώμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φυσικά υλικά όπως κλαδιά με πράσινα φύλλα που στο κάτασπρο τοπίο θα κάνουν την διαφορά. θα δημιουργήσουμε με αυτά ένα σχήμα εύκολα αναγνωρίσιμο.

4. Νερό. Ένας άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει για αρκετές μέρες χωρίς φαγητό αλλά χωρίς νερό ο χρόνος αυτός περιορίζεται δραματικά. Η ενυδάτωση του οργανισμού μας είναι ιδιαίτερα σημαντική αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η κατάποση απευθείας του χιονιού το χειμώνα θα προκαλέσει το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό. Το σώμα μας θα αναγκαστεί να κάψει πολλές θερμίδες, τις οποίες το σώμα σας χρειάζεται απεγνωσμένα για να διατηρήσει την θερμοκρασία του. Σε μια χειμερινή κατάσταση επιβίωσης, ζεσταίνουμε πάντα το νερό πριν το πιούμε.

5. Τροφή. Στο σακίδιο μας οφείλουμε να έχουμε τροφή που μπορούμε να καταναλώσουμε χωρίς επεξεργασία. Σε αντίξοες συνθήκες ίσως ακόμα και το άναμμα τις φωτιάς να μην είναι εφικτό. Καλό είναι να έχουμε MRE (γεύμα έτοιμο για κατανάλωση) και άλλα είδη διατροφής για το χειμώνα όπως ξηρούς καρπούς και σταφίδες.

epiviosi.gr


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

*Ειδική επεξεργασία ΔΙΠΛΗΣ ΝΑΝΟΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ στα σφαιρίδια καθαρώς χημικού χαλκού, στην οποία οφείλει το ιδιαίτερο χρώμα του το Black Knight

*Εμπεριέχει αρχαίο κρύσταλλο της Ελληνικής γης [εξαιρετικά δυσεύρετος στο εμπόριο]

**ΝΕΑ κεραία Lakhovsky στο εμπρός μέρος με επικάλυψη χρυσού 24 καρατίων

*Η επικάλυψη καθαρού χρυσού 24 καρατίων στην εμπρός κεραία, αλλάζει την πόλωση της οργονοενέργειας ώστε να γίνεται ιδιαίτερα δυσάρεστη στα αλλότρια DNA τα οποία κυκλοφορούν ανάμεσα μας καθώς και στα ανόργανα όντα.

*Στην βάση του υπάρχει ακόμη μια κεραία MWO Πολύ-Κυματικού Ταλαντωτή Lakhovsky, όπως σε όλα τα προϊόντα οργονιτών του orgonodrome, κατ’ αποκλειστικότητα.

ΤΙΜΗ 115.00€ + 0 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ + Για Αττική 0 μεταφορικά- Για Επαρχία 0€

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *