Μετά από 30 χρόνια περιπλανήσεις σε όλες τις θάλασσες του πλανήτη και μετά από πολύ κούνημα του μυαλού μου αποφάσισα να ρίξω άγκυρα ξανά στην πόλη όπου μεγάλωσα. Από μικρός μου άρεσε η έρευνα το διάβασμα, ονειρευόμουνα έναν κόσμο καλύτερο όπου η τεχνολογία θα μας έκανε πιο εύκολη τη ζωή τελικά αυτό που συνειδητοποίησα μετά από πολλά χρόνια ήταν ότι όλα αυτά είναι η καταστροφή του ανθρώπου και της ελευθερίας του μέσω της τεχνολογίας. Αγαπώ τη ζωή γιατί είμαι ελεύθερος και μέσα από τα ταξίδια μου ένιωθα πραγματικά ελεύθερος και Παραμένω να νιώθω το ίδιο ελεύθερος όπως και παλιότερα. Ένα πράγμα μόνο με τρομάζει η απώλεια της ψυχής μου όλα τα υπόλοιπα δεν με τρομάζουν.Δείτε όλα τα άρθρα του/της IOANNIS KATSIREAS →
Ασχολούμαι με οικιακή κονσερβοποίηση και όπως βλέπω στο βίντεο τα πράγματα μπορεί να μην είναι έτσι απλά. Ο συγκεκριμένος τρόπος κονσερβοποίησης που παρουσιάζει το βίντεο γίνεται μόνον για φρούτα γλυκά και τρόφιμα που έχουν υψηλή οξύτητα. Για χαμηλής οξύτητας τρόφιμα όπως είναι τα κρεατικά όσπρια πατάτες και άλλα λαχανικά η διαδικασία γίνεται σε ειδική χύτρα κονσερβοποίησης η οποία είναι στην ουσία χύτρα του ατμού με μεγάλη χωρητικότητα τουλάχιστον 15 λίτρα.
ΣΩΤΟΣ ΚΑΗΜΕΡΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΩ ΕΙΔΙΚΗ ΧΥΤΡΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ. ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΤΙ ΘΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΣ; ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΩ Ή ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΦΥΓΩ; ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟΥΣ 30ΒΑΘΜΟΥΣ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ. ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΑΝ ΜΟΥ ΕΔΙΝΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
Αν θες να ασχοληθείς με κονσερβοποίηση κάνει google στα πιο κάτω
“Pressure canning for beginners ” θα βρεις αρκετές πληροφορίες σχετικά με το θέμα.
Δες επίσης τα 1ο βίντεο αυτής της αναζήτησης (από Prepper pot Pourri)
Για την χύτρα κονσερβοποίησης “Presto 23 quart”
Θα σου στοιχίσει γύρω στα €200 μαζί με δασμούς και μεταφορικά.
“six piece canning kit” εργαλεία που θα σου χρησιμεύσουν.
“National Center for Home Food Preservation” διάβασέ με προσοχή τους σχετικούς κανονισμούς.
Βασικά στην Κύπρο οι παππούδες μας συντηρούσαν τα λουκάνικα και το παστό κρέας για κάποιους μήνες μέσα σε λίπος το ίδιο έκαναν την πηχτή (ζαλατινα στην Κύπρο) με το χοιρινό που το διατηρούσαν για κάποιες μέρες σε δροσερό μέρος. Αυτά όμως είναι εποχιακά για τον χειμώνα, η κονσέρβα διατηρείται για χρόνια. Η μέθοδος που ακολουθείται στο βίντεο (boiling water bath canning) και περιορίζεται μόνο για μαρμελάδες κομπόστα φρούτου ή συνταγές με υψηλή οξύτητα και όχι για κρέας ή όσπριο
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΙΩΝ , ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ
Η Ελληνικη Κοινοτητα
ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ
Διαφημιση
KATOXIKA NEA
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Χρησιμοποιώντας αυτό το έντυπο συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο..Διαβάστε του ορους χρήσης της σελίδας μας
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
Cookie
Duration
Description
cookielawinfo-checkbox-analytics
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional
11 months
The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy
11 months
The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Ασχολούμαι με οικιακή κονσερβοποίηση και όπως βλέπω στο βίντεο τα πράγματα μπορεί να μην είναι έτσι απλά. Ο συγκεκριμένος τρόπος κονσερβοποίησης που παρουσιάζει το βίντεο γίνεται μόνον για φρούτα γλυκά και τρόφιμα που έχουν υψηλή οξύτητα. Για χαμηλής οξύτητας τρόφιμα όπως είναι τα κρεατικά όσπρια πατάτες και άλλα λαχανικά η διαδικασία γίνεται σε ειδική χύτρα κονσερβοποίησης η οποία είναι στην ουσία χύτρα του ατμού με μεγάλη χωρητικότητα τουλάχιστον 15 λίτρα.
ΣΩΤΟΣ ΚΑΗΜΕΡΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΩ ΕΙΔΙΚΗ ΧΥΤΡΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ. ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΤΙ ΘΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΣ; ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΩ Ή ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΦΥΓΩ; ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟΥΣ 30ΒΑΘΜΟΥΣ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ. ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΑΝ ΜΟΥ ΕΔΙΝΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
Αν θες να ασχοληθείς με κονσερβοποίηση κάνει google στα πιο κάτω
“Pressure canning for beginners ” θα βρεις αρκετές πληροφορίες σχετικά με το θέμα.
Δες επίσης τα 1ο βίντεο αυτής της αναζήτησης (από Prepper pot Pourri)
Για την χύτρα κονσερβοποίησης “Presto 23 quart”
Θα σου στοιχίσει γύρω στα €200 μαζί με δασμούς και μεταφορικά.
“six piece canning kit” εργαλεία που θα σου χρησιμεύσουν.
“National Center for Home Food Preservation” διάβασέ με προσοχή τους σχετικούς κανονισμούς.
Βασικά στην Κύπρο οι παππούδες μας συντηρούσαν τα λουκάνικα και το παστό κρέας για κάποιους μήνες μέσα σε λίπος το ίδιο έκαναν την πηχτή (ζαλατινα στην Κύπρο) με το χοιρινό που το διατηρούσαν για κάποιες μέρες σε δροσερό μέρος. Αυτά όμως είναι εποχιακά για τον χειμώνα, η κονσέρβα διατηρείται για χρόνια. Η μέθοδος που ακολουθείται στο βίντεο (boiling water bath canning) και περιορίζεται μόνο για μαρμελάδες κομπόστα φρούτου ή συνταγές με υψηλή οξύτητα και όχι για κρέας ή όσπριο
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ