ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Τουρκικό νεοθωμανικό παραμύθι τα περί πυροβολισμών του ΛΣ

· Κατοχικά Νέα

Διαψεύδει το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος δημοσιεύματα των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, ότι σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής πυροβόλησε σκάφος μεταναστών στα ανοιχτά του Τσεσμέ της Σμύρνης, ενώ αυτό κατευθυνόταν προς τη Χίο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την Τρίτη Νοεμβρίου θαλαμηγό ταχύπλοο σκάφος που είχε εισέλθει σε ελληνικά χωρικά ύδατα έσβησε τα φώτα του και αφού άρχισε να πραγματοποιεί επικίνδυνους ελιγμούς ανέπτυξε ταχύτητα προς τις τουρκικές ακτές.

Στο πλαίσιο επιχειρησιακών διαταγών, πραγματοποιήθηκαν, από το πλωτό του λιμενικού στα ελληνικά χωρικά ύδατα, οι προβλεπόμενοι ελιγμοί ακινητοποίησης του ταχυπλόου με χρήση προβολέα, μεγαφώνων καθώς επίσης και με τη ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα ως προς την ακινητοποίησή του.

Σύμφωνα με το λιμενικό η συγκεκριμένη θαλαμηγός είχε απασχολήσει στο παρελθόν με αρκετά συμβάντα μεταφοράς μεταναστών, τους οποίους αποβίβαζε στην ευρύτερη περιοχή όπου έλαβε χώρα το εν λόγω συμβάν, χωρίς να έχει καταστεί δυνατή μέχρι σήμερα η ακινητοποίησή του και η σύλληψη των μελών του πληρώματος του. Τελικά το ανωτέρω ύποπτο θαλαμηγό σκάφος εξήλθε των ελληνικών υδάτων προς τα τουρκικά παράλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

defence-point.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ με το «Ερντογάν πέθανε»: Η ανάρτηση εφημερίδας που προκάλεσε εισαγγελική έρευνα

Αιγαίο Πέλαγος και ελληνική ακτογραμμήΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΑΜ: Προετοιμαζόμαστε ακόμη και για πόλεμο – Επίσημη αναφορά σε κρίση και ένταση

τούρκικα UAVΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: UAV και CN-235 πάνω από το Αιγαίο – 10 παραβάσεις και 3 παραβιάσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά