in

Θέμα Λήμνου θέτει με «ένταση» η Άγκυρα: «Άγνωστες στρατιωτικές δυνάμεις παραβιάζουν την Συνθήκη»! – Που το πάνε;

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Το τουρκικό ΥΠΕΞ με εσωτερικό έγγραφο του – directive- δίνει εντολές προς την τουρκική ΥΠΑ να εκδώσει διεθνή αγγελία ( induetime, όπως έχει αποφασίσει σε προηγούμενες συνεδριάσεις), με στόχο να καταστεί επίσημη και διεθνώς η τουρκική θέση ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες και τη διεθνή νομιμότητα και εν προκειμένω τη Συνθήκη της Λωζάνη​ς.

Στην προς έκδοση τουρκική ΝΟΤΑΜ , που αφορά στην περιοχή της Λήμνου, η οδηγία του τουρκικού ΥΠΕΞ είναι να τονιστεί διεθνώς ότι «η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη Λωζάνη​ς 1923 και τα παραρτήματα της καθώς και τη Σύμβαση της Λωζάνης 1923 για τα Στενά..»

Η οδηγία του τουρκικού ΥΠΕΞ προς την τουρκική ΥΠΑ βασίζεται στον ισχυρισμό ότι στην περιοχή της Λήμνου εκτελούνται στρατιωτικές ασκήσεις από στρατιωτικές δυνάμεις αγνώστου εθνικότητας και μάλιστα με πυρά.

Η τουρκική directive προς την τουρκική ΥΠΑ της απαγορεύει, εφ΄όσον υπάρξει απάντηση από την Ελλάδα- «..δεν θα γίνει καμία εμπλοκή εκ μέρους σας για ερμηνεία των Συνθηκών και οπωσδήποτε καμία αναφορά στη Σύμβαση του Μοντρέ 1936 την οποία εντέχνως και παράνομα παρερμηνεύει η ελληνική πλευρά..»

Στην ίδια οδηγία αναφέρεται ακόμα ότι η τουρκική ΥΠΑ δεν θα κάνει καμία αναφορά «..στις στρατιωτικές δυνάμεις που έχει αναπτύξει η Ελλάδα στο νησί, δεδομένου ότι προσφάτως το ΝΑΤΟ κρατά ουδέτερη στάση, παραβιάζοντας τις Συνθήκες, σε βάρος της κυριαρχίας και της ασφάλειας της Τουρκίας…»

Η σχετική τουρκική ΝΟΤΑΜ με αυτές τις οδηγίες αναμένεται να εκδοθεί – όπως συνηθίζουν οι τουρκικές αρχές -το νωρίτερο το απόγευμα της Παρασκευής , όταν η ελληνική ΥΠΑ και ΥΠΕΞ είναι «κλειστή για weekend», με αποτέλεσμα η τουρκική NOTAM να βρίσκεται αναρτημένη και χωρίς ελληνική απάντηση , τουλάχιστον για τρεις μέρες..

stoxos.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Παραλίγο σύγκρουση καταδρομικού των ΗΠΑ με ρωσικό αντιτορπιλικό

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ..! Αποστολάκης προς ΗΠΑ: «Φοβάμαι για ‘«θερμό’» επεισόδιο με την Τουρκία κατά την διάρκεια των εκλογών»!