in

Πάνω από 40 τουρκικές παραβιάσεις, υπερπτήση από drone και εικονικές αερομαχίες

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη παραβίασαν το FIR Αθηνών

Με αμείωτο ρυθμό συνέχισαν τις προκλήσεις τους στο Αιγαίο.

Ειδικότερα, 10 μαχητικά F-16, δύο κατασκοπευτικά CN-235 και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη προχώρησαν σε 45 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και οκτώ παραβάσεις κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.

Σημειώθηκαν δύο εικονικές αερομαχίες, ενώ δύο αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Τονίζεται ότι η Άγκυρα διαθέτει αρκετούς τύπους από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τόσο για τη συλλογή πληροφοριών, όσο και σκάφη που φέρουν όπλα, δηλαδή για την προσβολή στόχων. Όπως έχει γράψει το Newpost, συνολικά η Τουρκία διαθέτει περί τα 100 UAV τύπου BAYRAKTAR και ΑΝΚΑ.

Τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτός από ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης τα οποία έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν «ζωντανή» εικόνα και ήχο στα κέντρα επιχειρήσεων διαθέτουν και κατευθυνόμενες βόμβες οι οποίες μπορούν να χτυπήσουν σταθερούς στόχους ακόμα και από μεγάλα ύψη. Βόμβες που επίσης κατασκευάζει η Τουρκική πολεμική βιομηχανία.

Τα μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι φτηνά στην κατασκευή τους και έχουν τη δυνατότητα επειδή μπορούν να πετάνε ψηλά να μένουν εκτός της εμβέλειας αντιαεροπορικών μικρού βεληνεκούς. Αποτελούν λοιπόν ένα αποδοτικό όπλο στον «ακήρυχτο» πόλεμο των παραβιάσεων στο Αιγαίο, εάν αναλογιστεί κανείς πως για να αναχαιτιστούν από την ελληνική πλευρά, επιστρατεύονται τα αεροσκάφη F-16. Αεροσκάφη δηλαδή τα οποία έχουν ένα ευκαταφρόνητο κόστος συντήρησης και δυσβάστακτο κόστος σε καύσιμα.

Μπορεί η αντιμετώπιση των UAV να είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο ο μεγάλος πονοκέφαλος είναι πως μπορεί να αντιμετωπιστεί ένας μεγάλος σχηματισμός UAV είτε ακόμα χειρότερα αρκετοί σχηματισμοί οι οποίοι μπορούν να υποστηρίζονται από βαριά οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη.

Οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις αν και είχαν αναπτύξει αρκετά χρόνια πριν από τους γείτονες το δικό μας μη επανδρωμένο αερόχημα με το όνομα «ΠΗΓΑΣΟΣ» έμειναν πίσω εξαιτίας και της κρίσης κι όχι μόνο…

Το «ΠΗΓΑΣΟΣ» εκσυγχρονίζεται με αργούς ρυθμούς και ήδη απέχει μακράν σε δυνατότητες από τα Τουρκικά μη επανδρωμένα. Διαθέτει μόνο δυνατότητα μετάδοσης εικόνας αλλά όχι οπλισμό.

Η Ελλάδα έχει ήδη απευθυνθεί στις ΗΠΑ κυρίως για αγορά των σύγχρονων UAV MQ9 τα οποία ήδη επιχειρούν στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο κρατών από το αεροδρόμιο της Λάρισας με τους Αμερικανούς να εμφανίζονται θετικοί.

newpost.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Βερολίνο για Συρία: Θα προτείνουμε στο ΝΑΤΟ δημιουργία ζώνης ασφαλείας υπό διεθνή έλεγχο

«Αποκάλυψαν» το παγκόσμιο «σύνθημά» τους ΚΑΙ στα παιδιά – Η είδηση που έγινε πρώτο θέμα και στο CNN