09:13 - 08/09/2019

Όταν οι Βρετανοί “χώριζαν” στη μέση το Αιγαίο το 1943! Ο χάρτης που “ξεπατίκωσε” ο Ερντογάν

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ο χάρτης ανήκει στην προσωπική συλλογή του Κανέλλου Ντόντου και εκτίθεται στο Βλαχογιάννειο Μουσείο Βέροιας. Τι δείχνει, το περιγράφει ο ίδιος κι έχει μεγάλο ενδιαφέρον:

“Βρετανικός στρατιωτικό χάρτη του 1943 ο οποίος ανήκει στην προσωπική μου συλλογή, και εκτίθεται στο Βλαχογιάννειο Μουσείο της Βέροιας με ιδιαίτερη σημασία. Στον χάρτη αυτό αφενός οι Βρετανοί χωρίζουν τουλάχιστον από το 1943 το Αιγαίο Πέλαγος στην μέση, αφετέρου ακριβώς τον ίδιο χάρτη κατασκεύασε για την ”γαλάζια πατρίδα” που ονειρεύεται και ο Ερντογάν.

Αυτός λοιπόν ο βρετανικός στρατιωτικός χάρτης από το 1943 (ΠΡΟΣΟΧΗ) πάνω στην διαχωριστική γραμμή αναγράφει προς ανατολάς ‘’ASIATIC LAYER’’ και ‘’EUROPEAN LAYER’’……τίποτα τυχαίο……

militaire.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (6)

 1. Αρβανίτης Παναγιώτης 09/08/2019 @ Σεπτέμβριος 8, 2019 9:37 πμ

  Το πρόβλημα μας είναι ότι, ενώ οι Τούρκοι “ψάχνουν” κάθε “τρύπα” για να παραβιάσουν τα σύνορά μας, εμείς κάνουμε το κορόιδο και τους περιγελούμε γιατί δεν πιστεύουμε πως με τέτοιες αηδίες μπορούν να καταφέρουν κάτι. Διαβάζοντας όμως την ιστορία μας θα δούμε πως χρησιμοποιώντας τέτοια (τούρκικα) τερτίπια, και βάζοντάς τα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πείθουν τούς ανόητους ξένους παρατηρητές πως τα “κόλπα” τους έχουν “νομικές” βάσεις. Και αν δεν αρπάξουν όλα τα ζητούμενα, αρπάζουν τα μισά! Δηλαδή αυτό που ήθελαν να επιτύχουν αρχικώς!!

 2. Αρβανίτης Παναγιώτης 09/08/2019 @ Σεπτέμβριος 8, 2019 9:40 πμ

  ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΑΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ “ΑΠΑΙΑΤΗΣΕΙΣ” (ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ, ΙΩΝΙΑ, ΠΟΝΤΟ ΚΛΠ) ΚΑΙ ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑς ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ “ΠΙΣΤΙΚΑ”!!

 3. Δυστυχώς αυτός ο χάρτης κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και καταλογίζεται ως σχέδιο του Αδόλφου Χιτλερ , ενώ στην πραγματικότητα ήταν σχέδιο των Άγγλων …. όπως η εισβολή στην Ελλάδα καταλογίζεται στον Χιτλερ , ενώ στην πραγματικότητα η εισβολή ήταν των Άγγλων που πολύ νωρίτερα έστειλαν τα στρατεύματα τους στην Ελλάδα ακριβώς για να προκαλέσουν τον Χιτλερ να τους επιτεθεί μέσα στο δικό μας έδαφος προκειμένου να μην πάει να επιτεθεί σε έδαφος Βρεττανικο . Και στους αφελείς Έλληνες μιλούσαν τα εβραϊκά ΜΜΕ της εποχής για αντίσταση στον “κατακτητή”…. παρ’ολες τις διακηρύξεις του τρίτου ραιχ ότι δεν έρχεται να πολεμήσει τους Έλληνες αλλά τους Βρεττανους που βρίσκονται σε Ελληνικό έδαφος .
  Γίναμε το πεδίο μάχης των Άγγλων εναντίον των Γερμανών στον β’ππ με λίγα λόγια.
  Και θα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά για να μην γίνουμε πάλι πεδίο μάχης ξένων δυνάμεων.

 4. Δεν θελω τετοιος φιλους 09/08/2019 @ Σεπτέμβριος 8, 2019 12:52 μμ

  ΟΙ ΒΡΕΤΤΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΑΧΟΙ ΜΑΣ, ΟΜΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
  ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΣΣ ΚΑΙ
  ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
  ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΊ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ
  ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
  ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ
  ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΝΑΤΟΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

 5. Βλαχογιαννειο δηλαδη ρουμανοβλαχο η”’ Βουλγαροβλαχο η” Μολδοβλαχο η”’σαρακατσανοβλαχο ειναι ?

 6. Αααα … αυτο ειναι καλο … για να δειχνει τι θελουν οι Αγγλοι αποδεικνυουν τι πραγματικα ισχυει σημερα … Στο χερι μας ειναι να τα υπερασπισουμε.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*