ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ο «Πορθητής» έβαλε πλώρη για την Καρπασία

· Κατοχικά Νέα

Το πλωτό γεωτρύπανο «Πορθητής» σήκωσε άγκυρα και κατευθύνεται νότια της χερσονήσου του Ριζακαρπάσου, στην ίδια περιοχή που βρισκόταν προηγουμένως το γεωτρύπανο «Γιαβούζ», σύμφωνα με νέα παράνομη Navtex που εξέδωσε η Τουρκία.

Όπως μεταδίδει το philenews.com, οι παράνομες δραστηριότητες του γεωτρύπανου ξεκίνησαν εχθές, Τετάρτη 13 Νοέμβρη, και προβλέπεται να ολοκληρωθούν στα μέσα Φεβρουαρίου 2020.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο στόχος της γεώτρησης, σε σχετικά ρηχά θαλάσσια βάθη, βρίσκεται ακριβώς πάνω στα όρια των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε απόσταση 23 χιλιομέτρων (περίπου 13 ν. μίλια) από τις νότιες ακτές της χερσονήσου της Καρπασίας, στο ύψος του Ριζακαρπάσου.

Ο «Πορθητής» αναχώρησε από το λιμάνι της Σελεύκειας στις 4.00 το απόγευμα της Τετάρτης με πορεία προς τον εν λόγω στόχο, που οι Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίων ονόμασε ως «Καρπασία-2».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

protothema.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Στρατιώτες στην Ευρώπη - εικόνα αρχείου. Φωτογραφία Daniel Silva / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ χτυπούν τουρκική τράπεζα με κυρώσεις για συναλλαγές με το Ιράν – Η οικονομική πολιορκία περνά στην Τουρκία

Διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα για τα θαλάσσια πάρκα και το ΑιγαίοΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα για τα θαλάσσια πάρκα και το Αιγαίο

ΕΛΛΑΔΑ

Μυστική συνάντηση στην Αθήνα: Ο Ιμπραήμ Καλίν συναντήθηκε με τον διοικητή της ΕΥΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά