ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Απαντά με νέες γεωτρήσεις ο Ερντογάν – Γιατί το Barbaros;

· Κατοχικά Νέα

Με απειλές ότι θα στείλει ξανά το «Barbaros» για νέες έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, απάντησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην υπογραφή της συμφωνίας για μερική οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Η υπογραφή της συμφωνίας φαίνεται ότι αιφνιδίασε την Άγκυρα, με την τουρκική κυβέρνηση να μην κρύβει τον εκνευρισμό της.

Διπλωματικές πηγές σημείωναν στον «Φιλελεύθερο» ότι η Τουρκία είναι πολύ πιθανόν τις επόμενες ημέρες να επιδιώξει να ανατρέψει τη συμφωνία με δυναμική αντίδραση. Αυτό ουσιαστικά υποδηλώνει η δήλωση του Ερντογάν, για νέες έρευνες στην περιοχή.

Προκαλεί, όμως, ερωτήματα η αναφορά του Τούρκου Προέδρου στο «Barbaros» και όχι στο «Oruc Reis», καθώς επίσης και το γεγονός ότι δεν προσδιόρισε το σημείο στο οποίο θα προβεί σε έρευνες το τουρκικό γεωτρύπανο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε διπλωματικό επίπεδο η Άγκυρα επεδίωξε να εμπλέξει την ΕΕ, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να θέλει να δημιουργήσει την εντύπωση ότι οι Βρυξέλλες είναι αντίθετες στη συμφωνία. Η διάψευση ήρθε λίγο αργότερα από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΕ.

Η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου φαίνεται ότι -σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου- είχε και τη σύμφωνο γνώμη των ΗΠΑ, οι οποίες παρενέβησαν τηλεφωνικά μέσω του υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, προς τους δύο υπουργούς, επισπεύδοντας τις υπογραφές.

Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών τοποθετήθηκε χθες και επίσημα για τη συμφωνία. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενθαρρύνουν όλα τα κράτη να επιλύουν ειρηνικά τις διαφωνίες τους για ζητήματα που αφορούν τα όρια θαλάσσιας δικαιοδοσίας», επισήμανε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με τη συμφωνία της Ελλάδας και της Αιγύπτου.

Χθες αργά το απόγευμα είχαμε και την πρώτη αντίδραση της Λευκωσίας μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Νίκο Δένδια.

«Η συμφωνία αποδεικνύει περίτρανα και στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι συμφωνίες οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών συνομολογούνται μέσω διαπραγματεύσεων, καλή τη πίστει, όπως άλλωστε προβλέπει το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας και όχι με μονομερείς ενέργειες ή και με παράνομες και νομικά ανυπόστατες πράξεις, όπως το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο», τόνισε σε δήλωσή του ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Πηγή: Φιλελεύθερος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

onalert.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα για τα θαλάσσια πάρκα και το ΑιγαίοΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα για τα θαλάσσια πάρκα και το Αιγαίο

ΕΛΛΑΔΑ

Μυστική συνάντηση στην Αθήνα: Ο Ιμπραήμ Καλίν συναντήθηκε με τον διοικητή της ΕΥΠ

Αιγαίο Πέλαγος και ελληνική ακτογραμμήΕΛΛΑΔΑ

Ερντογάν προς Ελλάδα: «Αλλάξτε πορεία» για τα νησιά του Αιγαίου – Νέα άνοδος της έντασης

4 απαντήσεις στο “Απαντά με νέες γεωτρήσεις ο Ερντογάν – Γιατί το Barbaros;”

  1. newsit.gr/kosmos/india-stous-18-oi-nekroi-apo-to-aeroporiko-dystyxima-sokaristikes-eikones/3081720/

    Στο αεροσκάφος επέβαιναν 190 επιβάτες και πλήρωμα…….. Ενώ χθες μίλαγαν για 191…..Αρα σβησαμε την πληροφορία……

    Σε 18 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από το χθεσινό δυστύχημα με επιβατικό αεροσκάφος στην Ινδία, ενώ 16 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος.

    18 = 1 + 8 = 9 16 = 19

    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ…

    18 ΝΕΚΡΟΊ
    16 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ

    1 + 8 + 1 + 6 = 16 = 19

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά