in

“Αντίο” στην οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου με υπογραφή μας!

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ο Υποναύαρχος ε.α Στέλιος Φενέκος ασχολείται ενεργά με την πολιτική και είναι πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών. Αυτό δεν τον οδήγησε να πάρει διαζύγιο από τη λογική. Αντιθέτως τη χρησιμοποιεί πάντα στις αναλύσεις του και γι΄ αυτό είναι από τις πιο αξιόπιστες φωνές.

Τι γράφει λοιπόν για μια πολύ σοβαρή συνέπεια της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου. Συνέπεια για την οποία κάποιοι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.

Γράφει:

Η ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΑΟΖ ΜΕ ΚΥΠΡΟ ΔΙΜΕΡΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ

Επειδή ακούω πολιτικούς και μη να λένε ότι επίκειται οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου ( ή γιατί δεν το κάνουμε), επισημαίνω ότι πλέον έχει αποδυναμωθεί μία τέτοια προοπτική, με βάση την συμφωνία μας με την Αίγυπτο.

Κι αυτό γιατί εκεί προβλέπεται (άρθρο 1 παρ. ε) ότι εάν κάνουμε οιαδήποτε οριοθέτηση με τρίτο κράτος προς τα ανατολικά και πέραν του σημείου Α (προς την Κύπρο δηλαδή) θα πρέπει η να διαβουλευθούμε με την Αίγυπτο (και αντίστοιχα αυτή με μας, εάν πάει να κάνει οριοθέτηση με Τουρκία).

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό η παράγραφος αυτή μας δένει τα χέρια και καθιστά πλέον την Αίγυπτο (και την Τουρκία όπως εξελίσσεται) ρυθμιστές στην οριοθέτηση της ΑΟΖ πέραν του 28ου μεσημβρινού.

Ενώ εάν η παράγραφος αυτή έγραφε: “Σε περίπτωση που οι διαβουλεύσεις δεν επιτύχουν, τότε αρμόδιο για την επίλυση της διαφοράς θα μπορεί να είναι το ΔΔΧ (ή του Αμβούργου) όπου η καθεμία από τις δύο χώρες θα μπορεί να προσφύγει για την επίλυση της διαφοράς”, τότε θα μπορούσαμε να προσφύγουμε ακόμη και μονομερώς.

Δεν γνωρίζω εάν το διεκδικήσαμε.

Δυστυχώς όμως η δυνατότητα πλέον για οριοθέτηση με την Κύπρο πέραν του 28ου Μεσημβρινού (όπου περιλαμβάνεται μία περιοχή από την Ρόδο μέχρι το Καστελλόριζο) δεν υπάρχει, και ελέγχεται πλέον καθοριστικά από άλλους (τρίτους).

militaire.gr

Report

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 Comments

Leave a Reply
 1. Η Ελλας ειναι η μονη χωρα του πλανητη που δεν θελει παρτιδες με τη Κυπρο
  Τελικα τα καταφερε κ απεμπολισε το δικαιωμα της διμερους αοζ ελλας κυπρου
  Μια χαρα
  Κ εις ανωτερα…
  Ο κουλης ειναι χειροτερος του αλεξη
  Παμε γερα κουλη
  Μη μασας τιποτα
  Ξεπουλα αβερτα
  Κανεις δε διαμαρτυρεται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλιφόρνια: Γιγάντια πυρκαγιά – Εκκενώθηκαν 500 σπίτια

Live: Πού βρίσκεται το Oruc Reis αυτή τη στιγμή