11:10 - 04/06/2019

Ανεβάζει το «θερμόμετρο» η Τουρκία: Στέλνει δεύτερο γεωτρύπανο στην ανατολική Μεσόγειο

Ακάθεκτη συνεχίζει τις προκλήσεις της στην ενεργειακή «σκακιέρα» η Τουρκία, ανακοινώνοντας ότι μέσα στο προσεχές δεκαήμερο θα στείλει στην ανατολική Μεσόγειο το δεύτερο γεωτρύπανό της.

Αναφερόμενος στα σχέδια της Αγκυρας, -που αυτό το διάστημα ταλανίζεται από την πολιτική αντιπαράθεση Ερντογάν – Ιμάμογλου- ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, υποστήριξε, συγκεκριμένα, ότι το δεύτερο γεωτρύπανο θα βρίσκεται στην περιοχή μέχρι τα μέσα Ιουνίου και πως τον Ιούλιο θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει τη νέα γεώτρηση στην περιοχή.

Στα 50 χιλιόμετρα από το Καστελόριζο η γεώτρηση

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), παρά τις έντονες αντιδράσεις χωρών της ΕΕ, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε σε ομιλία του πως η γεώτρηση του «Πορθητή» στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζεται σύμφωνα με το πρόγραμμα στο “Finike 1” («Φοινίκη 1») ενώ προσέθεσε πως συνεχίζονται οι εργασίες για την τεχνολογική ανάπτυξη του δεύτερου γεωτρύπανου «Γιαβούζ».

Σημειώνεται ότι η γεώτρηση στο “Finike 1”, ανοικτά στον κόλπο της Αττάλειας, γίνεται σε τεμάχιο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από το Καστελόριζο.

Αγκυρα: Δεν θα επιτρέψουμε τον σφετερισμό των δικαιωμάτων μας

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, στη συνέχεια τόνισε ότι «έτσι (σ.σ. με τις γεωτρήσεις) στην ανατολική Μεσόγειο θα κυματίζει η σημαία μας στους δύο γίγαντες, τον Πορθητή και το Γιαβούζ. Οπως έχουμε πει πάντοτε, στις εργασίες έρευνας και γεώτρησής μας έχουμε δώσει προτεραιότητα στην προστασία των δικαιωμάτων της χώρας μας».

Ο Ντονμέζ επισήμανε ότι «ως Τουρκία ήμασταν πάντοτε υπέρ της λύσης στην Κύπρο και την Μεσόγειο και είμαστε οι πιο σημαντικοί υποστηρικτές του Διεθνούς Δικαίου στην περιοχή μας» ενώ προσέθεσε πως η χώρα του δεν έχει πρόθεση ούτε να σφετεριστεί τα δικαιώματα κανενός ούτε, όμως, να επιτρέψει τον σφετερισμό των δικών της δικαιωμάτων.

Πηγή: iefimerida.gr

Loading...
Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*