Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
20:34 - 21/10/2022

Ακάρ: Τείνουμε χείρα φιλίας στην Αθήνα – Υπέρ «δίκαιου διαμοιρασμού» του Αιγαίου

Χαμηλούς τόνους μεν, αλλά και περίσσιο θράσος από την Άγκυρα. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι η Τουρκία περιμένει από την Ελλάδα να ανταποκριθεί στην χείρα φιλίας που της έχει τείνει, όμως, δεν ανέφερε ότι αυτό θέλει να γίνει με τους όρους που θέτει η Άγκυρα.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Αδριανούπολη, ο Ακάρ επανέλαβε: «δυστυχώς, δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσουμε σε αυτές τις σχέσεις καλής γειτονίας και στο ζήτημα του δικαίου. Από αυτή την άποψη, είμαστε και πάλι υπομονετικοί, και πάλι συμπονετικοί, και πάλι τείνουμε τη χείρα φιλίας και κάνουμε ό,τι χρειάζεται να γίνει για να επικρατήσει η ειρήνη εδώ. Αυτή είναι η σύνοψη. Όταν λέμε ελληνοτουρκικά προβλήματα, υπάρχει αυτό που λέμε. Τι πρέπει να κάνουμε γι’ αυτά; Λέμε ας το κάνουμε ειρηνικά, ας το κάνουμε με διάλογο. Επομένως, λέμε ελάτε σε διάλογο».

Αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά στις συνθήκες λέγοντας αυτές «είναι το κλειδί». Υποστήριξε ότι το Αιγαίο μπορεί να γίνει θάλασσα ειρήνης και ο πλούτος του να «μοιραστεί δίκαια».

Τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Ο Ακάρ μίλησε για μία ακόμα φορά για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για να επαναλάβει ότι η Τουρκία εξακολουθεί να περιμένει την ελληνική αντιπροσωπεία για συνάντηση στην Άγκυρα επί δύο χρόνια. Ο τούρκος υπουργός Άμυνας επισήμανε ότι «στην τελευταία υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ στην οποία συμμετείχα, μεταφέραμε τις προσδοκίες μας στον φίλο μας υπουργό Άμυνας της Ελλάδας. Περιμένουμε τώρα μια απάντηση από αυτούς.

Περιμένουμε από αυτούς να λάβουν οποιαδήποτε μέτρα. Με άλλα λόγια, λέμε εδώ ότι αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με μελέτες που θα περιβάλλουν πλήρως αυτό το ολοκληρωμένο πλαίσιο, ότι οι ειδικοί θα πρέπει να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συνεργαστούν για την επίλυση αυτών των προβλημάτων και ότι ως αποτέλεσμα αυτών των μελετών θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα και να εξαλειφθούν κάποια προβλήματα».

enikos.gr

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*