#7. Το Κατακάθι του Καφέ
Προσθέστε το κατακάθι του καφέ στο σωρό της κομποστοποίησης και εφοδιάστε με άζωτο το οργανικό σας λίπασμα που είναι το πιο βασικό στοιχείο της χλωροφύλλης, απαραίτητο για τη φωτοσύνθεση, Επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε γύρω από τη βάση των φυτών φροντίζοντας να μην σχηματίσετε παχύ στρώμα κρούστας γύρω από αυτά για να μην εμποδίζονται ο αέρας και το νερό να φτάνουν στις ρίζες.
#8. Η Καρδιά του Μαρουλιού
Αναγεννήστε το μαρούλι, τα φύλλα του οποίου μόλις φάγατε, τοποθετώντας την καρδιά, που έμεινε, σε ένα βάζο με 12 χιλιοστά νερό στη βάση του. Κρατήστε το βάζο σε ένα περβάζι ή κάπου που να το βλέπει το φως και κάθε δεύτερη μέρα αλλάζετε το νερό. Μόλις η καρδιά του μαρουλιού αρχίσει να βλαστένει, φυτέψτε τη σε ένα δοχείο με χώμα και ρίξτε λίγο οργανικό λίπασμα για να του παρέχετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Μπορείτε με τον ίδιο τρόπο να ξαναβλαστήσετε κρεμμύδια, σκόρδα και πράσα, με την προϋπόθεση να κρατήσετε ανέπαφες τις ρίζες και την καρδιά του βολβού.
Του Θανάση Αργυρόπουλου
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice