12:55 - 17/10/2016

Στα χέρια ξένων για 99 χρόνια η περιουσία της Ελλάδας – Ούτε ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος και ο Εδουάρδος Λω, πριν από 120 χρόνια, κατάφεραν να επιβάλουν τέτοιας έκτασης εποπτεία

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Η κυβέρνηση ξεπουλά την Ελλάδα: Γη, νερό, ΔΕΚΟ και αεροδρόμια στο Υπερταμείο!

Η μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας με 4 θυγατρικές που όλες μαζί θα ελέγχουν και θα διαχειρίζονται ολόκληρη την κρατική περιουσία, τα ακίνητα του Δημοσίου, δεκάδες ΔΕΚΟ που απασχολούν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, αλλά ακόμα και το νερό και το ρεύμα, ιδρύεται και επισήμως πλέον με διαδικασίες-εξπρές.

Με την προσωνυμία «Ελληνική» στην προμετωπίδα της, η Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. θα πάρει ΑΦΜ και από 1/1/2017 θα αποτελέσει το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, το οποίο δεν θα ανήκει στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, για να μην επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό!

Το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ και θα καταβληθεί στο σύνολό του από το Δημόσιο, που θα είναι και ο μοναδικός μέτοχος.

Το νέο Υπερταμείο, όπως μεταδίδει το newmoney.gr, στο οποίο το κράτος θα μεταβιβάσει τη δημόσια περιουσία της χώρας, αποτελεί το υπερόπλο των δανειστών το οποίο εμπνεύστηκε και από το 2011 επεδίωκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ιστορικά, ούτε ο Διεθνής Οικονομικός Ελεγχος και ο Εδουάρδος Λω, πριν από 120 χρόνια, κατάφεραν να επιβάλουν στην Ελλάδα τέτοιας έκτασης εποπτεία (για 99 χρόνια!), αφού μετά την πτώχευση του 1893 και την κατάρρευση στον πόλεμο του 1897, οι «θεσμοί» της εποχής δέσμευσαν μόνο για 10 χρόνια μέρος των εσόδων από τη Διώρυγα της Κορίνθου και τα κρατικά μονοπώλια (αλάτι, οινόπνευμα, σπίρτα κ.λπ.).

Ανάλογο Υπερταμείο όμως επέβαλε η Δυτική Γερμανία το 1990 στους συμπατριώτες της τής Ανατολικής Γερμανίας. Τέσσερις μήνες πριν από την ενοποίηση, όταν το κομμουνιστικό καθεστώς κατέρρεε, η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας αναγκάστηκε να υπογράψει τη δημιουργία Υπερταμείου (Treuhandanstalt) όπου μεταφέρθηκαν προς «αναδιάρθρωση» και πώληση 8.500 κρατικές εταιρείες με πάνω από 4.000.000 εργαζόμενους, περίπου 2.400.000 εκτάρια γεωργικής γης και δασών, η περιουσία της Στάζι, στρατόπεδα του Εθνικού Λαϊκού Στρατού, η δημόσια στέγαση, καθώς και το κρατικό δίκτυο φαρμακείων.

Χάνει τον έλεγχο, το κράτος

Για να υποστηρίξουν τη συμφωνία ίδρυσης του Υπερταμείου, ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι υπουργοί της κυβέρνησης υποστηρίζουν πως «ό,τι πάει στο Ταμείο δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θα ιδιωτικοποιηθεί». Αλλοι, πάλι, όπως ο κ. Χρήστος Σπίρτζης, υπερθεματίζουν λέγοντας ότι ορισμένες ΔΕΚΟ κουβαλούν τόσο πολλά χρέη που «μόνο ο Ιησούς Χριστός θα έδειχνε διάθεση να τις αναλάβει». Επιπλέον, η κυβέρνηση επιμένει ότι το 50% από τα έσοδα του Ταμείου θα κατευθύνεται στην ανάπτυξη. Αυτό είναι όμως μόνο η μισή αλήθεια, αφού το ΤΑΙΠΕΔ και το ΤΧΣ δεν καταργούνται (αντιθέτως ενσωματώνονται ως θυγατρικές στο Υπερταμείο) και έτσι τα λεφτά από τις τράπεζες και τη νέα γενιά των 19 αποκρατικοποιήσεων θα πηγαίνουν εξ ολοκλήρου για πληρωμές χρέους του Δημοσίου. Μόνο μελλοντικά έσοδα -μετά το 2017 ή το 2018 που τελειώνει το μνημόνιο- θα πηγαίνουν 50%-50% σε χρέος και ανάπτυξη.

Το τρίτο μνημόνιο (νόμος 4326/2015) θέτει μάλιστα και ποσοτικούς στόχους για τις ιδιωτικοποιήσεις μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, ύψους συνολικά 6,4 δισ. ευρώ για την τριετία 2015-2017, τα οποία δεν θα υπολογιστούν ως έσοδα του Υπερταμείου.

«Αξιοποίηση» με σκοπό τη ρευστοποίηση

Γη, νερά και 23 περιφερειακά αεροδρόμια παίρνουν την άγουσα προς το Υπερταμείο. Πού σταματάει όμως η αξιοποίηση και πού αρχίζει η αποκρατικοποίηση; Αυτό προκύπτει από τους νόμους που ψήφισε η ίδια η κυβέρνηση:

Α. Σκοπός της Εταιρείας. Ο νόμος 4336/14-8-2015 (δηλαδή το τρίτο μνημόνιο), όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, αναφέρει επί λέξει:

■ «Σύμφωνα με τη δήλωση της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου 2015, θα συσταθεί ένα νέο ανεξάρτητο ταμείο (το “Ταμείο”) το οποίο θα κατέχει σημαντικής αξίας περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας».

■ «Πρωταρχικός στόχος του Ταμείου είναι να διαχειρίζεται ελληνικά περιουσιακά στοιχεία σημαντικής αξίας και να προστατεύει, να δημιουργεί και εν τέλει να μεγιστοποιεί την αξία τους την οποία θα ρευστοποιεί με ιδιωτικοποιήσεις και άλλα μέσα».

■ «Το Ταμείο αυτό θα συσταθεί στην Ελλάδα και θα τελεί υπό τη διαχείριση των ελληνικών αρχών και την εποπτεία των οικείων ευρωπαϊκών θεσμών».

■ «Η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων θα αποτελέσει μία από τις πηγές για την πραγματοποίηση της προγραμματισμένης εξόφλησης του νέου δανείου του ΕΜΣ και θα αποφέρει κατά τη διάρκεια του νέου δανείου επιδιωκόμενο συνολικό ποσό 50 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 25 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την επιστροφή της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και άλλων περιουσιακών στοιχείων και το 50% κάθε εναπομένοντος ευρώ (τουτέστιν, 50% των 25 δισ. ευρώ) θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της αναλογίας χρέους/ΑΕΠ, το δε υπόλοιπο 50% θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις».

Β. Μορφή της Εταιρείας. Με το συμπληρωματικό μνημόνιο (ν.4389/2016) στο νέο Ταμείο περνούν ως θυγατρικές:

1) Το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο θα συνεχίσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που έχει θέσει σε διαδικασία. Ηδη ο αριθμός των ιδιωτικοποιήσεων που τρέχει αυξήθηκε κατά δέκα (από 9 σε 19).

2) Το ΤΧΣ, δηλαδή οι μετοχές και τα δικαιώματα του Δημοσίου, σε όλες τις ελληνικές τράπεζες.

3) Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) όπου μεταφέρονται και τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ. Εξαιρούνται αιγιαλοί, υδρότοποι, περιοχές Ramsar, Natura, αρχαιολογικοί χώροι και αμιγώς δασικές εκτάσεις των οποίων η κυριότητα παραμένει στο Δημόσιο, καθόσον το Σύνταγμα ή διεθνείς συμβάσεις δεν επιτρέπουν παρέμβαση ιδιώτη σε αυτά.

4) Η υπό σύσταση Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) που θα αφορά στις συμμετοχές του Δημοσίου σε όλες τις ΔΕΚΟ. Εκεί θα μεταφερθούν ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Αττικό Μετρό, ΕΛΒΟ, ΕΛ.ΤΑ., ΕΛ.ΠΕ., ΔΕΠΑ κ.λπ. Μαζί τους μεταφέρονται και άλλα 23 περιφερειακά αεροδρόμια.

Ολα λοιπόν οδηγούν σε ιδιωτικοποιήσεις και ρευστοποιήσεις, υπό την ομπρέλα του Υπερταμείου. Σημαίνοντα ρόλο θα έχει το 5μελές Εποπτικό Συμβούλιο. Τρία μέλη του θα επιλέγονται από την κυβέρνηση, με σύμφωνη γνώμη των Ευρωπαίων δανειστών και δύο μέλη (μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου) από την Κομισιόν και τον ESM, με σύμφωνη γνώμη του υπουργού Οικονομικών. Οι αποφάσεις λαμβάνονται όμως μόνο με πλειοψηφία 4 μελών, δηλαδή δεν γίνεται να ληφθεί απόφαση αν δεν συμφωνήσει και τουλάχιστον ένας από τους ξένους σε αυτήν. Το Εποπτικό Συμβούλιο θα καθορίζει, μεταξύ άλλων, και για την εκλογή των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Υπερταμείου και των υποταμείων, αλλά και των διοικήσεων των ΔΕΚΟ που μεταβιβάζονται σε αυτό.

«Υπερθεματιστής» η κυβέρνηση για το Ταμείο

Ο κ. Τσακαλώτος «υπερθεματίζει» ως προς αυτό, λέγοντας ότι δεν θα μπορεί πλέον κάθε υπουργός να διορίζει όποια διοίκηση θέλει. Από την άλλη, όμως, αυτό φαίνεται πως εγείρει προβλήματα συνταγματικότητας. Ενώ δηλαδή στην κυβέρνηση, προκειμένου να πείσουν πως δεν θα ιδιωτικοποιηθούν τα νερά, επικαλούνται την απόφαση του ΣτΕ που επιτάσσει να διατηρείται το Δημόσιο το 51% της ΕΥΔΑΠ, δεν αξιοποιούν τα νομικά κωλύματα για να διασώσουν τις εν λόγω εταιρείες από τη μεταφορά τους στο Υπερταμείο!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του ΣτΕ, το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των εταιρειών που διαχειρίζονται κοινωνικά αγαθά, όπως το νερό, προκειμένου να ορίζει τις διοικήσεις τους. Εν προκειμένω, όμως, το Δημόσιο διατηρεί μεν τις μετοχές, αλλά χάνει το δικαίωμα ορισμού των διοικήσεων. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει με την ένταξη των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στην ΕΔΗΣ, που αποτελεί θυγατρική εταιρεία του Υπερταμείου. Στην πράξη, οι διοικήσεις των συγκεκριμένων εταιρειών θα επιλέγονται από την Επιτροπή Επιλογής, η οποία θα εκλέγεται από το διοικητικό συμβούλιο του Υπερταμείου.

pentapostagma

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (12)

 1. Ανοίξτε το φάκελλο της Κυπρου και θα καταλαβετε γιατι εγινε η μεταπολιτευση στην ελλαδα.ΟΛΑ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ.Στο μεταξυ ο λαος ξεχνα τι σημαινει αριστερα…ΛΑΟΣ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΦΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ.Τωρα αν αδερφαρες και κοτες ξεπουλουν τη χωρα, ας τα βλεπουν οι συνεδροι.

 2. ... ΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ.... 10/17/2016 @ Οκτώβριος 17, 2016 1:30 μμ

  ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ

 3. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΟΥΣ ! 10/17/2016 @ Οκτώβριος 17, 2016 1:32 μμ

  Comments ΑΠΟ ΤΟ youtube.com/watch?v=lQM5sgth6Hg
  ΑΠΟ ΤΟΝ “g09 urd9” months ago : Ένας Γέροντας στη Σάμο ο Παπαλεωνίδης είχε αναφέρει: “Οι ξένοι θα βάλουν μεγάλο φόρο στους ανθρώπους που δε θα προλάβουν να εισπράξουν τότε θα βγάλουν το Στρατό στους δρόμους για να τον εισπράξει, όμως ο λαός έτσι ξεσηκωμένος που θα είναι, δε θα τον κάνουν καλά. Και οι άνθρωποι θα βρίσκουν υπαξιωματικό θα τον κλωτσούν και θα τον φτύνουν, ενώ τους Αξιωματικούς θα τους κάνουν ακατανόητα πράγματα. Και τότε αυτοί θα σκίζουν τα γαλόνια και τα παράσημά τους για να διαφύγουν, αλλά οι άνθρωποι θα τους βρίσκουν και θα τους κάνουν κι άλλα και θα παρακαλάνε οι Αξιωματικοί να τους σκοτώσουν, αλλά εκείνοι θα τους κάνουν χειρότερα (???) και θα βρίσκουν και τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους και θα τα μαγαρίζουν. Το κρύμα θα είναι μεγάλο αλλά θα αποδειχτεί εν καιρώ, ότι για όλα όσα τραβάει η Ελλάδα φταίει ο Στρατός και ο Κόσμος θα πέσει και θα τον αφανήσει. Καθώς η Ελλάδα δε θα έχει Στρατό, θα έβρει χάρη στα μάτια του Θεού, γιατί δεν τα θέλει ο Θεός τα όπλα και τους Στρατούς. Αλλά ούτε και οι ωχτροί μας θα μπορούν να βρουν δικαιολογία να μας βομβαρδίσουν, διότι θα είμαστε ανοχύρωτοι και η ευγένεια και υποκρισία τους δε θα τους αφήνουν να κάνουν κάτι άμεσα……. Αλλά και οι άνθρωποι εκείνου του καιρού, όσοι απομείνουν θα είναι πάνοπλοι και όπλο δε θα λείπει από κανέναν. Όμως κανείς δε θα κοιμάτε ήσηχος, γιατί θα φοβάτε το διπλανό του. Όπως πάνοπλοι θα είναι, θα τρέχουν άτακτα σε ομάδες από το ένα μέρος στο άλλο και οι ωχτροί δε θα μπορούν να υπολογίσουν την κίνησή τους, ούτε που να επιτεθούν θα ξέρουν, γιατί δε θα μπορούν να δουν που είναι τα όπλα…… Σαν δουν οι ξένοι ότι το βαρύ φόρο δεν τον εισπράτουν, τότε θα προκαλέσουν έλειψη σε όλα τα προϊόντα και δε θα εισάγουν τίποτα και κάθε πράγμα φαγώσιμο θα ακριβίνει τόσο που για να φας μία μέρα, θα κοστίζει ίσα με ένα χρόνο. (ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΑΕΙ 365 ΦΟΡΕΣ ΕΠΑΝΩ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ??? ) Τότε το χρήμα θα καταργηθεί …… και θα σου κουβαλάει κάποιος κάτι και για αγώι θα του δίνεις ρύζι….. Θα σου μαθαίνει το παιδί Σου γράμματα και θα του δίνεις κυδώνια. ….. Θα σε γιατρεύει και θα του δίνεις αχλάδια,…… θα σου σκάβει και θα παίρνει πατάτες για πληρωμή…… και να θυμάστε παιδιά μο,υ τότε ο Θεός θα δώσει τις ευλογίες του, όταν δε θα υπάρχουν πια ούτε χρήμα ούτε Τράπεζες ούτε Ευφορίες. Στον κόσμο του Θεού δεν χωρούν ούτε Εφοριακοί ούτε Τραπεζίτες του διαόλου γεννήματα είναι όλοι και μια μέρα ο κόσμος θα τους κάψει όλους στη φωτιά με θειάφι!”

 4. “Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα τη μάνα που σας γέννησε.” Ζοζέ Σαραμάγκου

 5. The decision has been taken. We must destroy everything in Greece. OK ” Release the tsipren”.

 6. Θα πουληθούν τα παντα και θα συνεχιςουμε να ειμαστε καταχρεωμένοι.
  Καλα κανουν ομως, αφου τους αφηνουμε. Δεν μπορουμε να καταλαβουμε και να το δωςουμε να το καταλαβουν κι αυτοι, με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ τροπο, πως αυτοι οι ανθρωποι ειναι διαχειριστές της Ελλαδος, δεν ειναι ιδιοκτήτες. Ιδιοκτήτες ειμαστε οοοολοι εμεις, ύπτια δεκα εκατομμυρια των Ελληνων και επειδη δεν γινεται να κυβερνάμε την Ελλαδα δεκα εκατομμυρια, βάζουμε κάποιους ανθρωπους να το κανουν.
  Σαν να εχουμε μια εταιρία, οπου διορίζουμε εναν διευθυντή, ο πρωθυπουργός στην προκειμένη περιπτωςη, ο οποιος διορίζει τους υποδιευθυντές του, τους υπουργούς δηλαδη.
  Μπορει λοιπον αυτος ο διευθυντής μαζι με τους υποδιευθυντές του να ξεπουλήσει την εταιρία που δεν τους ανηκει;;;;
  Αυτο ακριβως γινεται τωρα. Εχουμε εναν αλήτη διευθυντή, που ξεπουλάει την εταιρία μας. Θα τον αφηςουμε να το κανει;;; Διαχειριστεί τον διορίσαμε, οχι ιδιοκτητη. Δεν πρεπει να λογοδοτήσει σε ολους εμας;;; Δεν ειναι επιχείρημα αυτο που χρησιμοποιούν. Δηλαδη με διορίσατε (με ψηφίσατε) αρα κανω οτι θελω, χωρις να σας ρωτήσω.
  Εμεις τους αφηνουμε και μας ξεπουλάνε. Ξυπνήστε, υπάλληλοι μας ειναι, οχι αφεντικα μας. Οταν το καταλαβουμε αυτο, θα αλλάξουν πολλα.

 7. ΕΧΟΥΝ ΑΛΥΣΟΔΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΑΙΒΑΝΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΘΕ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ .
  ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΛΕΡΑ ΠΟΥ ΛΥΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ . ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΠΑΜ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ Γ…..ΝΤΑΣ.

 8. Λογικα δεν θα προλαβουν αλλα και αν το κανουν το ΣΥΝΤΑΓΜΑ θα τους ειναι προβλημα.Αλλα δεν φταινε αυτοι εμεις που τους αφηνουμε να μας την ακουμπανε και νομιζουν οτι την εχουν μεγαλη.Για τον ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΠΟΥ@@@Η ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΝΑΣ.Υπομουνη και θα τον μαθουν απ’ την καλη.

 9. ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΥΧΕΣΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ..ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΣΕ ΑΝΑΒΟΛΗ..ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΔΕΙΞΤΕ ΘΑΡΡΟΣ ΩΣΤΕ ΟΛΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ..ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΒΟΛΗ..ΜΑΣ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ-ΨΥΧΙΚΑ,ΩΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΦΟΥ ΟΣΟΙ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΖΟΜΠΙ..ΞΕΒΟΛΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ!!ΧΩΡΙΣ ΑΙΜΑ ΔΕ ΓΥΡΙΣΕ ΠΟΤΕ ΣΕΛΙΔΑ..

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*