ΧΑΝΟΥΜΕ ΙΜΙΑ Ή ΚΥΠΡΟ!

Τι προδικάζει η τουρκική προκλητικότητα.

– ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ…

Δεν είναι τυχαία η «βεντάλια» των διεκδικήσεων επί κυπριακών, ή ελληνικών εδαφών, την οποία διαδηλώνει με επίσημες δηλώσεις η Τουρκία. Χθες, πρόσθεσε στα εδάφη της Βόρειας Κύπρου και τις διεκδικήσεις της επί 18 ελληνικών νησιών του Αιγαίου, τα Ίμια, τα οποία θεωρεί με δηλώσεις του ΥΠΕΞ της, τουρκικό έδαφος.

Στη νέα αυτή προκλητική δήλωση της Τουρκίας, αντέδρασε με μάλλον τυπικό τρόπο το ελληνικό ΥΠΕΞ. Ταυτόχρονα, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έσπευσε να επικοινωνήσει με τη γερμανική καγκελαρία, επιζητώντας υποστήριξη και προφανώς, διαμεσολάβηση προς την Τουρκία προκειμένου να ανακοπεί η επιθετική της διάθεση εναντίον της Ελλάδας.

Πράγματι, η Άγκελα Μέρκελ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν σε μια διαμεσολάβηση κορυφής από την πλευρά της Ευρώπης. Παράλληλα, από τις ΗΠΑ σε επίπεδο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αφήνονται να διαρρεύσουν πληροφορίες ότι θα υπάρξει ενημέρωση προς την Άγκυρα να σταματήσει την επιθετική της διάθεση σε βάρος εδαφών της Ελλάδας.

Κάποιες μάλιστα, καλά πληροφορημένες πηγές που σχετίζονται με την Ελλάδα, θέλουν να πιστεύουν ότι ενδεχομένως υπάρξει και σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα με την ανασυγκρότηση και την παρουσία του περίφημου 6ου Αμερικανικού Στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο.


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η κατάσταση που έχει να αντιμετωπίσει παρά ταύτα η Ελλάς τους πρώτους μήνες του 2017 απέναντι στην Τουρκία εμπεριέχει κινδύνους σε τρία επίπεδα!

Πρώτον, τα νησιά της στο Ανατολικό Αιγαίο να κατακλυστούν από μετανάστες και πρόσφυγες, με δεδομένη τη σχετική κατάρρευση της συμφωνίας Τουρκίας-ΕΕ στο προσφυγικό. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, υπάρχουν εκτιμήσεις έμπειρων παρατηρητών, όπως ο καθηγητής κ.Μάζης, ότι θα υπάρξει ενδεχομένως «προβοκάτσια» της Τουρκίας, με επιχείρηση έρευνας και διάσωσης πλησίον της νήσου Παναγιάς και στις Οινούσσες για να αμφισβητηθεί η ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο.

Δεύτερο, η Τουρκία μπορεί να προχωρήσει στην προσάρτηση των υπό κατοχή εδαφών στη Βόρεια Κύπρο.

Τρίτον, η Άγκυρα μπορεί να προχωρήσει σε de jure προσάρτηση των Ιμίων στην επικράτειά της και συνολική αμφισβήτηση του status quo της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Από τα τρία αυτά ενδεχόμενα, έμπειροι διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει να προσαρτήσει τα εδάφη του βορείου τμήματος και μέρος των ενεργειακών αποθεμάτων της Κύπρου.

ΧΑΝΟΥΜΕ ΙΜΙΑ Ή ΚΥΠΡΟ! - Εικόνα1

Εφημερίδα Εστία.

Κανένα περιθώριο εφησυχασμού

Κάποιες διαπιστώσεις που έγιναν ότι ο αριθμός των προσφύγων σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου ξεπέρασε τον αριθμό των μονίμων κατοίκων των νησιών, οι συνεχείς προκλητικές δηλώσεις των Ερντογάν, Τσαβούσογλου, και Κιλιτσάρογλου (αρχηγός της αντιπολίτευσης στην Τουρκία) για τις βραχονησίδες, για τα ελληνικά νησιά, για τη Συνθήκη της Λωζάννης, για τα Ιμια, ακόμη και για την κυπριακή σημαία, δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι, παρά τη στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας με τους ανατολικούς γείτονές της και τους Κούρδους, και παρά τις διώξεις στρατιωτικών λόγω του πραξικοπήματος, η Άγκυρα δεν έχει αποσύρει ούτε έναν στρατιώτη από τη λεγόμενη Στρατιά του Αιγαίου, απέναντι από τα ελληνικά νησιά.

Η κατάσταση την προηγούμενη εβδομάδα στο Αιγαίο ήταν εκρηκτική λόγω μιας τουρκικής άσκησης που έγινε με τα τουρκικά μαχητικά να προβαίνουν σε προκλήσεις. Η όλη υπόθεση είναι σοβαρή και έτσι θα πρέπει να εκλαμβάνεται.

hellasforce.com

Loading...

6 thoughts on “ΧΑΝΟΥΜΕ ΙΜΙΑ Ή ΚΥΠΡΟ!

  1. Μανιάτη Βηρσαβε. says:

    Οι Τούρκοι αυτή τη στιγμή αντιλαμβανόμενη τη δυσμενή θέση στην οποία βρισκόμαστε τα θέλουν όλα και θα τα επιδιώξουν όλα. Η εποχή μας, η κάθε εποχή πριν από το κάθε πόλεμο, είναι μαξιμαλιστική, με την έννοια ότι ο κάθε ένας, από αυτούς που είναι επιτιθέμενοι, έχει το ελεύθερο να ονειρεύεται ότι θέλει και να επιδιώκει να αποκτήσει ότι θέλει. Για αυτό και ο Ερντογάν μιλάει για τα σύνορα της καρδιάς. Εμείς εδώ έχουμε αυτούς τους ανθρώπους, που δήθεν έχουν τη διακυβέρνηση, ενώ το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο εαυτός τους και το πως θα διατηρήσουν τα κεκτημένα. Για αυτή και ο Τσίπρας πήγε στη Κούβα, για να εξασφαλίσει τη διαφυγή του στο ενδεχόμενο που όλο και περισσότερο πλησιάζει της σύγκρουσης με την Τουρκία. Κάναμε το πελώριο λάθος να εμπιστευτούμε αυτούς και τώρα αυτοί, αφού φτιαχθήκανε, φεύγουνε και εμείς θα μείνουμε μόνοι μας να τα αντιμετωπίσουμε όλα. Τελικά φαίνεται ότι ισχύει αυτό που λέγεται ότι κανένας ποτέ δεν γλύτωσε από ότι φοβήθηκε περισσότερο στη ζωή του ή διαφορετικά αυτό που φοβάσαι περισσότερο, είσαι καταδικασμένος να το ζήσεις. Ο Θεός να μας ελεήσει και εμάς και την Ελλάδα

  2. Είμαι ο ΑΠΑΥΤΑ. οι τούρκοι δεν θα μας επιτεθούν στρατιωτικά. Κοιμηθείτε άφοβα. says:

    Είμαι ο ΑΠΑΥΤΑ. οι τούρκοι δεν θα μας επιτεθούν στρατιωτικά. Κοιμηθείτε άφοβα.

    Είμαι ο ΑΠΑΥΤΑ. Έλληνες, σας βεβαιώνω ότι οι τούρκοι δεν θα μας επιτεθούν στρατιωτικά ποτέ. Μην ακούτε τους γέροντες της ορθοδοξίας που είναι όλοι πράκτορες της CIA. Όλοι όσοι το παίζουν ‘’ειδικοί’’ στα γεωπολιτικά είναι βλάκες. Μόνο ΕΓΩ ξέρω τι λέω γιατί ΕΓΩ είμαι ΕΓΩ και κανένας άλλος. Όλα τα αποβατικά που αγόρασαν οι τούρκοι τα έχουν για να κάνουν απόβαση στην Κριμαία και να την απελευθερώσουν από τους ρώσους. Τις αμφίβιες γέφυρες Samur στον Έβρο τις έχουν για να πιάνουν γρήγορα τους παράνομους κυνηγούς που προσπαθούν με βάρκες να περάσουν στην Ελλάδα αφού έχουν ρημάξει τις πέρδικες. Τους πυραύλους απέναντι από τα νησιά που τοποθέτησαν πρόσφατα τους έβαλαν με σκοπό να προφυλάξουν τις καρέτα καρέτα από τους ψαροντουφεκαδες και τα ταχύπλοα τους.
    Οι τούρκοι δεν είναι πολεμοχαρείς. Τους τουρκοπράκτορες που αποβιβάζουν παράνομα στα νησιά μας το κάνουν για να αντισταθμίσουν την υπογεννητικότητα των νεοελλήνων και να κάνουν την οικονομία ‘’ανταγωνιστική’’. Έτσι κι αλλιώς οι τούρκοι είναι ‘’αδέλφια’’ μας και μας αγαπάνε ! Και μην πάει ποτέ το μυαλό σας ότι πάνε να δημιουργήσουν μουσουλμανικές μειονότητες έτσι ώστε μετα να επέμβουν στρατιωτικά όπως στη Κύπρο για να τις υπερασπιστούν.… Το πολύ πολύ να πουν στον Τσίπρα ‘’δωσε μας τα νησιά, τη Θράκη και την Κρήτη σ’ εμάς και στους φίλους μας τους αλβανο-σκοπιανούς μοίρασε τη Μακεδονία και όλα θα πάνε μια χαρά. Δεν θα επέμβουμε στρατιωτικά. Δεν θα χυθεί ‘’αδελφικό’’ αίμα ! O Ερντογάν είναι καλός άνθρωπος και σίγουρα δεν είναι κανένας δικτάτορας. Και να θυμάστε ότι έχει εκλεγεί ‘’δημοκρατικά’’ από τον τουρκικό λαό. Και φυσικά εμείς αφού θα μας το πει ο μέγας ηγέτης Αλέξης Τσίπρας θα τον υπακούσουμε όλοι τυφλά και θα ανοίξουμε τα πόδια όλο στοργή και αγάπη. Ακούτε μόνο εμένα. Έτσι και αλλιώς με τα ψέματα σας φέραμε στα χάλια που έχετε οπότε σίγουρα θα με πιστέψετε γιατί είμαι το πεπρωμένο σας. Κοιμηθείτε άφοβα. ΑΠΑΥΤΑ , γεωπολιτικές αναλύσεις, σάμαλι , κανταΐφι, κόκ, ηλιόσποροι , καλαμπόκι κλπ … όλα για τον παθητικό τηλεθεατή και αναγνώστη… ΑΠΑΥΤΑ η εγγύηση στην ψυχαγωγία ! Α Π Α Υ Τ Α

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *