Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να γίνονται δεκτοί τρανς στην Αστυνομία

Την άρση της απαγόρευσης εισαγωγής τρανσέξουαλ ατόμων στις σχολές αξιωματικών και αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ζητούν είκοσι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές η πρόσφατη προκήρυξη για την εισαγωγή πολιτών στις αστυνομικές σχολές αποκλείει άτομα με «ψυχοσεξουαλικές διαταραχές (όπως η διαταραχή ταυτότητας φύλου» γεγονός που όπως σημειώνουν έρχεται σε αντίθεση με τον νόμο Ν. 4443/2016 (Άρθρο 3, Παράγραφος 1β) με τον οποίο απαγορεύονται οι διακρίσεις στον χώρο της εργασίας για λόγους ταυτότητας φύλου.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών:

Θέμα: Αποκλεισμός πολιτών από την Εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας

Στις 17 Μαΐου αναρτήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στη Διαύγεια, η προκήρυξη για την Εισαγωγή Ιδιωτών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το Σύστημα των Γενικών Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Αριθμ. Πρωτ: 6000/2/5950-ο’).


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο παράρτημα Δ της προκήρυξης, στη σελίδα 32 και υπό τον τίτλο «Ενδεικτικός Πίνακας κυριότερων νοσημάτων και σωματικών ατελειών που αποκλείουν τους/ις υποψήφιους/ες από τις αστυνομικές σχολές», στην παράγραφο «Ψυχικές Παθήσεις», αναφέρονται – μεταξύ άλλων – ως αιτία αποκλεισμού από τις εν λόγω σχολές οι «ψυχοσεξουαλικές διαταραχές (όπως η διαταραχή ταυτότητος φύλου)».

Η διατύπωση αυτή της προκήρυξης έρχεται σε αντίθεση με το τον Ν. 4443/2016 (Άρθρο 3, Παράγραφος 1β), με τον οποίο απαγορεύονται οι διακρίσεις στον χώρο της εργασίας για λόγους ταυτότητας φύλου, καθώς αποκλείονται από την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων, άρα και από την εργασία στο Αστυνομικό Σώμα, τα τρανς πρόσωπα με μόνο λόγο την ταυτότητα φύλου τους.

Επιπλέον, αυτή η διατύπωση της προκήρυξης έρχεται σε αντίθεση με το τον Ν. 4491/2017 (Άρθρο 1, Παράγραφος β) όπου διατυπώνεται ρητώς ότι κάθε «πρόσωπο έχει δικαίωμα στο σεβασμό της προσωπικότητάς του με βάση τα χαρακτηριστικά φύλου του», καθώς ο αποκλεισμός που προβλέπει η προκήρυξη συμβάλλει σε στιγματισμό των τρανς προσώπων καθώς υιοθετεί την άποψη ότι η τρανς κατάσταση αποτελεί ψυχική διαταραχή κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις επιστημονικές θέσεις που έχουν διατυπώσει μια σειρά από διεθνείς και ελληνικούς φορείς, όπως για παράδειγμα η Αμερικανική Ψυχολογική Ένωση και ο Κλάδος Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, οι οποίοι συντάσσονται στην κατεύθυνση της αποπαθολογικοποίησης της τρανς κατάστασης, διαφωνώντας έντονα με την ψυχιατρικοποίηση της.

Με βάση τα προαναφερθέντα,

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Προτίθενται να άρουν τον αποκλεισμό των τρανς προσώπων από την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, αποκλεισμό ο οποίος στιγματίζει τους τρανς ανθρώπους και παραβιάζει με σαφή τρόπο τη νομοθεσία για την ίση μεταχείριση στον χώρο της εργασίας;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Καββαδία Αννέτα

Αναγνωστοπούλου Σία

Αυλωνίτου Ελένη

Δριτσέλη Παναγιώτα

Θελερίτη Μαρία

Θηβαίος Νικόλαος

Ιγγλέζη Κατερίνα

Καραγιαννίδης Χρήστος

Καρακώστα Ευαγγελία (Εύη)

Κουράκης Αναστάσιος (Τάσος)

Κυρίτσης Γιώργος

Μανιός Νίκος

Μαντάς Χρήστος

Μιχελογιαννάκης Ιωάννης

Μπαλαούρας Γεράσιμος (Μάκης)

Πάλλης Γιώργος

Παρασκευόπουλος Νίκος

Σταματάκη Ελένη

Σταμπουλή Αφροδίτη

Ψυχογιός Γιώργος

news247.gr

Loading...

15 thoughts on “Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να γίνονται δεκτοί τρανς στην Αστυνομία

 1. frixosgr says:

  Εεεεε εσεις οι Κρητικοί ετοιμάστε τις κρεμάλες που λέγατε !! και αργήσατε κιόλας ! ορίστε ο GAY Κρητικός βουλευτής τση … Κρήτης <> μέσα είναι κι αυτός στους υποστηρικτές υπέρ τον ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ και όλων των λοιπών ΑΝΩΜΑΛΩΝ στις σχολές αξιωματικών και αστυφυλάκων !!! … ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ !! … ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΒΙΑ … ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΗΔΗΞΟΥΝ !!! ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΟΤΙ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ….. ΡΕ ΟΥΣΤ ΠΙΑ ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΑΡΕΣ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ….

 2. Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ says:

  ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΥΛΗΣ…ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ .ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΕΝΑ ΟΡΝΙΘΟΤΡΟΦΕΙΟ.ΕΔΩ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΨΥΧΟΑΝΩΜΑΛΟΥΣ  ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΡΟΜΠΟΤ ΑΛΛΑ ΚΑΙ SEX ME EIKONIKHΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ.ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΕΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΌΣΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ?ΕΝΏ ΜΑΣ ΠΑΊΡΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΊΕΣ ?
  Η ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ   ΕΊΝΑΙ Η ΒΆΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΊΑΣ ΌΠΩΣ ΤΗΝ ΓΝΩΡΊΖΟΥΜΕ ΣΉΜΕΡΑ.
  ΑΥΤΉ Η ΣΧΈΣΗ ΣΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΆΡΞΕΙ.
  ΔΙΌΤΙ ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΒΛΈΠΟΥΜΕ ΓΎΡΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ   ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΙΕΊΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΈΣ ΣΧΈΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΎ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΛΩΝ ΘΑ ΕΚΛΕΊΨΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΌΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΊΑ.
  ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΏΠΙΝΟΥ ΕΊΔΟΥΣ ..
  ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΩΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ  ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΎΛΛΩΝ ΏΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΊ Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΉ .ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΈΚΛΕΙΨΗ Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΉ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΉ ΤΟΥ ΑΝΘΡΏΠΙΝΟΥ ΕΊΔΟΥΣ  .ΝΑ  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΝ  ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ  ΑΧΤΑΡΜΑΣ

 3. ΜΗ ΧΩΡΙΑΤΛΑΜΑΣ says:

  Πουστικο’μυαλα δεκαδες χρονια εντος των ενστολων περιοχων που Αυδηδιζαν που Ρουστανιζαν που Μιλιτσαραν την κατασταση και προπαντος δριτσαραν σαν μεγαλυτεροι τρεσες – βαγωες της ασιας , που η διαφορα με σημερα ? ΧΩΡΙΑΤΛΑΜΑΔΕΣ ΟΛΚΗΣ

 4. Ορθοδοξος ελληνας says:

  Αρνουμαι να με δερνει ο αστυνομικος με το γκλοπ,που προηγουμενως το ειχε βαλει στον κ@λ@ του.

 5. Ο ΤΡΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ says:

  ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΉΘΕΛΕΣ ΈΛΛΗΝΑ ; ΠΆΤΡΑ ΤΏΡΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΆ ΤΗΝ ΚΕΦΆΛΑ ΣΟΥ! ΣΤΙΣ ΕΠΌΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΜΗΝ ΞΕΧΆΣΕΙΣ ΝΑ ΤΡΈΞΕΙΣ ΝΑ ΨΗΦΊΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΠΌΜΕΝΟ ΔΉΜΙΟ ΠΙΥ ΘΑ ΣΕ ΣΏΣΕΙ! ΑΥΤΌΣ ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΕΙ ΜΕ ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΤΕΧΝΙΚΉ! ΤΡΈΞΤΕ ΠΡΌΒΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΆΛΠΕΣ , ΠΡΟΣΦΟΡΆ ΘΕΟΎ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΗΤΕ !!!

 6. Αgela says:

  Σκισανε τα μνημονια και τωρα σκιζουν καλσον.Σιχαμενα αποβλητα ,θα ξημερωσει εκεινη η μερα που θα πληρωσετε ολοι,δεν μπορει να μην ερθει.Οτι ανεβαινει κατεβαινει,ροδα ειναι και γυριζει,μετα την καταιγιδα βγαινει παντα ο ηλιος ,τα ξερετε αυτα,ετσι;Τιποτα δεν μενει το ιδιο και αυτα που κανετε να τα θυμαστε.Θα εκραγει ο θυμος του λαου σαν ηφαιστειο και θα καητε απο την λαβα θα τα διαλυσει ολα στο περασμα του και η λαβα δεν εχει πισωγυρισμα.

 7. croif101 says:

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΙ.ΟΛΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΘΕΟΙ!!!
  Ο ΛΑΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕ,ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ,ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΞΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΨΕΜΜΑ,ΚΑΙ ΣΤΑ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ,ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΣΩΤΗΡΙΑΣ,ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!!!!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΡΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ Ο ΛΑΟΣ,ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΘΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ,ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ,ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ.
  ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ,ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.
  ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ,ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ.
  ΑΝ ΑΥΤΟ ΑΠΕΜΠΟΛΗΘΕΙ,ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΝΟΘΡΩΤΗΤΑΣ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ,ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ,ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΝΤΑΓΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΙΠΩΤΟ.
  ΛΥΠΑΜΑΙ.

 8. ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΨΥΧΗ. says:

  ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ 20 ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ .
  ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΠΟΣΕΣ ΠΑΡΤΟΥΖΕΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ, ΜΕ ΖΑΡΝΤΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΛΥΒΙΩΤΙΚΟ ΣΦΗΝΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ ΤΟΥΣ; Η ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙ Ο ΣΦΙΓΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΚΤΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΧΕΙΛΩΜΕΝΟ ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΚΤΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ;
  ΕΙΔΑΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΠΟΣΟ ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ; ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΔΡΟΣΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΖΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΞΕΧΕΙΛΩΜΕΝΟ ΠΡΩΚΤΟ ΤΟΥΣ.
  ΕΙΣΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΚΤΟΥ ΤΩΝ ΚΟΠΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *