Βιβλιάρια υγείας τέλος – Με ταυτότητα ή διαβατήριο στο γιατρό

σχόλιο ID-ont: Δείτε πως στρώνεται ο δρόμος για την είσοδο της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας / Κάρτας του Πολίτη. Φανταστείτε τον κατωτέρω διάλογο:

– Με ποιά ταυτότητα θα γίνεται η ταυτοποίηση; Αυτή που έχουμε;
– Αρχικά δυστυχώς με αυτήν που έχουμε.
– Μα αυτή δεν είναι ασφαλής! Μπορεί κάποιος άλλος να κάνει χρήση των Υπηρεσιών Υγείας με την Ταυτότητά μου !
– Όταν έρθει όμως η Ηλεκτρονική, δεν θα μπορεί να γίνεται αυτό…

Λες και δεν μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει την Ηλεκτρονική Ταυτότητα άλλου προσώπου γνωρίζοντας το pin της. Το πρόβλημα της ταυτοπροσωπίας «λύνεται» (και πάλι μόνο μερικώς, βλ hacking, συνοδεία άλλου μαζί στον γιατρό κλπ) μόνο με την εμφύτευση. Γιατί δεν λένε εξαρχής ότι ο τελικός σκοπός τους είναι η εμφύτευση;;;

iefimerida.gr: Τέλος εποχής για τα βιβλιάρια υγείας του ΕΟΠΥΥ, αφού πλέον οι ασφαλισμένοι δεν θα τα χρησιμοποιούν κατά την εισαγωγή τους σε νοσηλευτικό ίδρυμα, όπως κρατικό νοσοκομείο, ιδιωτική κλινική, αλλά θα χρειάζονται απλώς την ταυτότητά τους.

Μετά και τη σχετική ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ καταργούνται και τυπικά τα γνωστά έντυπα των βιβλιαρίων υγείας. Η σχετική υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και είναι σε ισχύ από τις 14 Μαρτίου 2019.

Ετσι η ταυτοποίηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ όταν πηγαίνουν σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο, ιδιωτική κλινική, ΚΑΑ, ΜΧΑ, θα πιστοποιείται με οποιοδήποτε νομιμοποιητικό δημόσιο έγγραφο (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο κ.α.).

Σταδιακά η πιστοποίηση ασφαλιστικής ικανότητας θα γίνεται με τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ενώ οι δικαιούχοι θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα προκειμένου να γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί πως όσοι ασφαλισμένοι λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους, από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να διατηρήσου τα βιβλιάρια τους για την αναγραφή οποιασδήποτε πληροφορίας σχετικής με την παροχή αυτή.

iefimerida.gr

id-ont

Loading...

3 thoughts on “Βιβλιάρια υγείας τέλος – Με ταυτότητα ή διαβατήριο στο γιατρό

  1. Νέμεσις says:

    Το τσιπ είναι άχρηστο αχρείαστο και μόνο κακό κάνει! Προσέχετε από πριν μην αρρωστήσετε κι αν πάλι νοσησετε τότε καθίστε και σκεφτητε τα λάθη σας ζητήστε βοήθεια από τον Χριστούλη θα σας δοθεί! Ούτως ή άλλως ως γνωστόν οι καλύτεροι έμποροι είναι οι γιατροί….. Και είναι και ΨΕΥΤΕΣ γιατί λένε ότι είναι γιατροί! Σπάνια βρίσκεις έναν καλό γιατρό που να λέει αλήθεια!

  2. Ανώνυμος. says:

    Για δες κάτι συμπτώσεις…σήμερα σε προγραμματισμένο ραντεβού σε δημόσιο νοσοκομείο δεν μου ζήτησαν ούτε απο τη γραμματεία το βιβλιάριο ασθενείας ούτε και ο γιατρός αργότερα και μάλιστα μου έκανε πολύ εντύπωση μέχρι που μου λύθηκε η απορία διαβάζοντας αυτό το άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *