ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Βγαίνει αύριο ο τουρκικός «Πορθητής» για γεωτρήσεις – Λευκωσία: «Θα απαντήσουμε από κοινού με ΗΠΑ και Γαλλία»

· Κατοχικά Νέα

«Η Κύπρος έχει λάβει τα μέτρα της για να αντιμετωπίσει τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της χώρας, έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα σε συνεργασία με τις εταιρείες που έχουν λάβει τις άδειες για τις γεωτρήσεις, αλλά έχουν ενημερωθεί και συμφωνηθεί κοινές δράσεις με τις χώρες από τις οποίες προέρχονται» δήλωσε πριν λίγο ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, αναφορικά με τον κίνδυνο επίθεσης στα ερευνητικά πλοία των ΗΠΑ και της Γαλλίας!

«Αντιμετωπίζουμε τις τουρκικές προκλήσεις σε σχέση με τον ενεργειακό πλούτο της χώρας με απόλυτη ψυχραιμία», δήλωσε από την Πάφο όπου βρίσκεται.

Να σημειώσουμε ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-16I και ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου βρίσκονται στην 110 ΠΜ στην Λάρισα και εκτελούν ασκήσεις από κοινού με μαχητικά από τις περισσότερες Μοίρες της ΠΑ και ελληνικά, ενώ επιθετικά ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, μαζί με μεταφορικά CH-47D, έχουν μεταβεί στο Ισραήλ για ασκήσεις με τα εκεί ισραηλινά επιθετικά ελικόπτερα.«Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να υλοποιεί τον ενεργειακό της προγραμματισμό όπως ακριβώς τον έχει σχεδιάσει» κατέληξε.
Όλα αυτά λίγο πριν η Τουρκία, συγκεκριμένα αύριο Δευτέρα 29/10, βγάλει το γεωτρύπανο «Πορθητής» στην ανατολική Μεσόγειο για γεωτρήσεις.

Η συγκεκριμένα ημέρα έχει επιλεγεί για τους έντονους συμβολισμούς, καθώς είναι η 95η επέτειος από την ίδρυση του τουρκικού κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη του γεώτρηση θα γίνει στον στόχο «Αλάνια-1» κοντά στις τουρκικές ακτές.

Τα τρία νορβηγικά ειδικά σκάφη υποστήριξης υπεράκτιων δραστηριοτήτων που θα το πλαισιώσουν -τα Siem Sophie, Siem Louisa και Siem Sasha- έχουν ολοκληρώσει στο λιμάνι της Αττάλειας τη φόρτωση των απαραίτητων υλικών για την έναρξη της γεώτρησης.

Συγκεκριμένα, φορτώθηκαν οι σωλήνες-περιβλήματα για το πρώτο στάδιο της γεώτρησης, που εξασφαλίστηκαν από την πολυεθνική Tenaris, ενώ έτοιμα είναι υλικά και στελέχη που θα διαθέσει και ο αμερικανικός κολοσσός Schlumberger που έχει αναλάβει την προμήθεια των ρευστών γεώτρησης, την τεχνολογία κατεύθυνσης των γεωτρήσεων και τη θωράκιση της γεώτρησης.

Έτοιμα είναι και τα δύο ελικόπτερα υποστήριξης της γεώτρησης, τύπου AW139, που εξασφάλισε η ΤΡΑΟ σε συμφωνία με την τουρκική εταιρεία ελικοπτέρων «KAA Air»

makeleio.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ελλάδα: Η ανεργία υποχώρησε στο 7,9% τον Ιούλιο – Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008Business

Πακέτο 2,2 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση: Οι φοροελαφρύνσεις, τα επιδόματα και ο κατώτατος μισθός των 1.000 ευρώ

Στρατιώτες στην Ευρώπη - εικόνα αρχείου. Φωτογραφία Daniel Silva / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ χτυπούν τουρκική τράπεζα με κυρώσεις για συναλλαγές με το Ιράν – Η οικονομική πολιορκία περνά στην Τουρκία

Μαχητικό αεροσκάφος σε πτήση - εικόνα αρχείουΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Τανάγρα: Συνετρίβη ελληνικό F-4 Phantom σε αεροπορική επίδειξη – Νεκροί οι δύο χειριστές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά