Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

19:23 - 05/10/2022

Βαθιά στην Ατζέντα 2030: Στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειών για την Υγεία του ΠΟΥ εντάσσεται η Περιφέρεια Αττικής

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Η Περιφέρεια Αττικής εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Περιφερειών για την Υγεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Η είδηση ανακοινώθηκε επισήμως, από την επικεφαλής συντονίστρια του Δικτύου του ΠΟΥ στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, στον οποίο ανήκει και η πρωτοβουλία και ανάληψη δράσης για τη σημαντική αυτή διάκριση της μεγαλύτερης μητροπολιτικής Περιφέρειας της χώρας.

Με επιστολή που απέστειλε στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη στις 21 Σεπτεμβρίου 2022 η Dr Bettina Menne, Coordinator του WHO Regions for Health Network-RHN, καλωσορίζει την Περιφέρεια Αττικής στο μεγάλο Δίκτυο των Περιφερειών για την Υγεία της Ευρώπης. Στο Δίκτυο των Περιφερειών για την Υγεία, είναι μέλη 39 μεγάλες Περιφέρειες Ευρωπαϊκών Κρατών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης που είναι και Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., είχε θέσει ως στρατηγική επιλογή, την ένταξή της Περιφέρειας Αττικής στο δίκτυο Υγιών Περιφερειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών και δράσεων υπέρ της υγείας των πολιτών της Αττικής.

Στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. άλλωστε, είναι πιστοποιημένο μέλος και το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), του οποίου μέλος είναι και η Περιφέρεια Αττικής, και είναι ένα από τα 22 μέχρι στιγμής Εθνικά Δίκτυα από τα 32 που έχουν αιτηθεί.

Με το ΕΔΔΥΠΠΥ η Περιφέρεια Αττικής έχει αναπτύξει σημαντικές δράσεις Προαγωγής Υγείας όπως τα προγράμματα δωρεάν προσυμπτωματικού ελέγχου των πολιτών, και τα ΚΕΠ Υγείας καθώς και προγράμματα Ενημέρωσης για την Υγεία στους Δήμους της Αττικής.

“Στις σύγχρονες κοινωνίες η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών προάγονται σε τοπικό επίπεδο, όπως άλλωστε και η παγκόσμια εμπειρία της πανδημίας κατέδειξε κατά τα αμέσως προηγούμενα χρόνια. Από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας δεν σταματήσαμε, παρά τις δυσχέρειες της υγειονομικής κρίσης, να λειτουργούμε με προσήλωση στο στόχο να καταστήσουμε την Αττική μας Υγιή Περιφέρεια με ενεργό ρόλο στο Παγκόσμιο Δίκτυο των Υγιών Περιφερειών της Ευρώπης”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης . Πρόσθεσε ότι η Υγεία των πολιτών και η προστασία της παραμένει βασική επιλογή, και εκτίμησε ότι η εναρμόνιση με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και τις μεθόδους, τις αξίες και τις αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού, δημιουργεί νέες προοπτικές για μια καλύτερη υγεία προς όφελος όλων με τη φροντίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Το Δίκτυο RHN ((Regions for Health Network) του ΠΟΥ ιδρύθηκε το 1993 και έκτοτε έχει βοηθήσει τις περιφέρειες να επιταχύνουν την παροχή βελτιωμένης υγείας του πληθυσμού. Το RHN έχει δεσμευτεί για την εφαρμογή της Ατζέντας 2030 και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εργασίας (EPW), 2020 – 2025.

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειών για την Υγεία ( Regions for Health Network-RΗΝ) του Π.Ο.Υ στοχεύει:

-στην εξασφάλιση καθολικής πρόσβασης σε ποιοτική περίθαλψη χωρίς οικονομικές δυσκολίες·
-στην προστασία από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία·
-στην εξασφάλιση καλύτερης υγείας και ευεξίας σε όλες τις ηλικίες·
-σε δίκαιες λύσεις για την Υγεία και την αντιμετώπιση του Κοινωνικού αποκλεισμού

enikos.gr,el.grΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*