ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Βαρδούσια: Ανασύρθηκαν οι σοροί των 4 ορειβατών -Βρέθηκαν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή, λένε στελέχη της ΕΜΑΚ

· Κατοχικά Νέα

Ολοκληρώθηκε η ανάσυρση των σορών των τεσσάρων ορειβατών που έχασαν τη ζωή τους στα Βαρδούσια Όρη.

Οι σοροί θα μεταφερθούν με ελικόπτερο στο γήπεδο της Ιτέας και από εκεί με ασθενοφόρα στην Άμφισσα και την Αθήνα.

Η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών ήταν δύσκολη καθώς κατά περιόδους πέφτει πυκνή ομίχλη και αναπτύσσονται ισχυροί άνεμοι, να τους ανεβάσει έναν-έναν με βίντσι, για να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία μεταφοράς.

Τι εκτιμούν στελέχη της ΕΜΑΚ για την τραγωδία στα Βαρδούσια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά τις συνθήκες του δυστυχήματος, έμπειρα στελέχη της ΕΜΑΚ αναφέρουν πως οι τέσσερις ορειβάτες βρέθηκαν στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή, λίγο πριν φθάσουν στην κορυφή του Κόρακα. Η χιονοστιβάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, μπορεί να προκλήθηκε από τον καλό καιρό. Η ηλιοφάνεια και η υψηλότερη θερμοκρασία ενδεχομένως έλιωσε κάποια στοιβάδα πάγου ή χιονιού, παρασύροντας μεγάλους όγκους προς τους ορειβάτες.

Η άλλη εκδοχή τους, ενδεχομένως και συνδυαστικά με την πρώτη, είναι κάποιος ισχυρός θόρυβος, κρότος ή φωνή, να προκάλεσε δονήσεις αντήχησης, που επέφεραν αποκόλληση πάγου και χιονιού, με το ίδιο φρικτό αποτέλεσμα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως στην παρέα των ορειβατών θα υπήρχε και πέμπτο μέλος, το οποίο ακύρωσε την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή του. Πρόκειται για τον 49χρονο που κινητοποίησε τις Αρχές το βράδυ των Χριστουγέννων, όταν είχε χάσει την επαφή με τους φίλους του.

Να σημειωθεί πως όταν ολοκληρωθεί η μεταφορά των σορών και πραγματοποιηθεί η νεκροτομή τους, δεν αποκλείεται τα ήδη δυσάρεστα συναισθήματα να γίνουν εντονότερα, καθώς έμπειροι πυροσβέστες δεν αποκλείουν κάποιοι από τους ορειβάτες, αν δεν είχαν τραυματιστεί θανάσιμα από την παράσυρσή τους από τη χιονοστιβάδα, να έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία και αρκετά πιθανότερο από το κρύο, που τους προκάλεσε υποθερμία και πνευμονικό οίδημα.

Ποιοι ήταν οι τέσσερις ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους στα Βαρδούσια Όρη

Λάτρεις της ορειβασίας και των extreme sports ήταν οι τέσσερις άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στα Βαρδούσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Θανάσης Κολοτούρος, από την Ηλεία, ήταν δεινός ορειβάτης και στο προφίλ του έχει πολλές αναρτήσεις στα σόσιαλ από ανάλογες εμπειρίες εντός και εκτός συνόρων. Δύο ημέρες πριν τη μοιραία βόλτα, είχε ανεβάσει βίντεο από τον Πάρνωνα.

Το δεύτερο θύμα, ο Γιώργος Δόμαλης, είχε κάνει το χωριό του Αθανασίου Διάκου σπίτι του και είχε προσκαλέσει τους άλλους για πεζοπορία.

Σε σύντομο βιογραφικό του ανέφερε πως είναι τεχνικός υπολογιστών.

Το τρίτο πρόσωπο, ο Κώστας Πατίκας, εργαζόταν σε εταιρεία προγραμματιστών. Φέρεται να είχε λατρεία στα extreme sports και μάλιστα είχε και κανάλι στο YouTube.

Το τέταρτο πρόσωπο ήταν, σύμφωνα με το trikalaola.gr, η 31χρονη δασκάλα Θεοδώρα Καπλάνη με καταγωγή από χωριό των Τρικάλων.

Θανάσης Κολοτούρος

Ο Γιώργος Δόμαλης

Κωνσταντίνος Πατίκας

Δώρα Καπλάνη

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Αστυνομική επιχείρηση σε πόληFEATURED

ΜΑΡΟΥΣΙ: 22χρονος kickboxer κατηγορείται για δύο άγριες επιθέσεις σε γυναίκες μέσα σε μία ώρα

Κτίριο ξενοδοχείουFEATURED

Πειραιάς: 70 άνθρωποι εκκενώθηκαν από ξενοδοχείο τα ξημερώματα – Καπνοί βγήκαν από αεραγωγό

Αστυνομική παρουσία έξω από κτίριο στην ΕλλάδαFEATURED

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Απειλή για βόμβα στα Δικαστήρια – Εκκενώθηκε το κτίριο, δεν βρέθηκε ύποπτο αντικείμενο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *