Διαφημίσεις

Εκτός από τις κλασικές βαφές αβγών, υπάρχουν τρόποι να βάψετε τα αβγά σας χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά που περιλαμβάνουν από παντζάρια και κόκκινο λάχανο μέχρι φλούδες κρεμμυδιού, κύμινο ή κουρκουμά.

Για καλύτερο αποτέλεσμα θα χρειαστείτε όσο το δυνατόν πιο φρέσκα αβγά, γερά, χωρίς ραγίσματα, όλα στο ίδιο μέγεθος και σε θερμοκρασία δωματίου. Για τα πιο ανοιχτά χρώματα προτιμήστε ως βάση τα άσπρα για τα πιο σκούρα τα καφετιά αβγά. Πρώτα τα ξεπλένετε καλά με νερό και ξίδι για να πιάσει καλύτερα το χρώμα πάνω τους. Τα βάζετε προσεκτικά σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, σε μονή στρώση, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 12 λεπτά περίπου. Τα βγάζετε προσεκτικά με ένα κουτάλι και τα αφήνετε να στεγνώσουν καλά.

Γενικός κανόνας

Βράζετε 2 κούπες νερό μέχρι να κοχλάσει. Προσθέτετε το υλικό που θα δώσει το χρώμα που επιλέξατε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη «βαφή» να σιγοβράσει για 30 λεπτά, μέχρι να βγάλει όλο της το χρώμα στο νερό. Σουρώνετε το νερό και το αφήνετε να κρυώσει για 2-3 ώρες. Σε αυτό το στάδιο επιλέγετε αν θα προσθέσετε 2 κουταλιές λευκό ξίδι για πιο έντονο χρώμα και ρίχνετε τα αβγά στο μίγμα, που θα πρέπει να τα σκεπάζει. Τα αφήνετε για 3 ώρες για τις πιο αχνές απο- χρώσεις και όλη τη νύχτα για τις βαθύτερες. Φορώντας πλαστικά γάντια βαφής, βγάζετε τα αβγά με τρυπητή κουτάλα και τα σκουπίζετε με λαδωμένο πανί για να σταθεροποιήσετε το χρώμα και για να τους δώσετε λάμψη.
Θα χρησιμοποιήσετε τις πιο έντονες βαφές της φύσης: φλούδες από κρεμμύδια λευκά και κόκκινα, λουλούδια ιβίσκου (και αποξηραμένα), μπαχαρικά (κουρκουμά και ζαφορά), χόρτα (σπανάκι, παντζάρι, μαϊντανό) και λαχανικά (κόκκινο λάχανο).

Τα βασικά χρώματα

Βαφή με φύλλα κρεμμυδιών – Για κόκκινα αβγά: Μαζεύετε αρκετά εξωτερικά φύλλα από κόκκινα κρεμμύδια και τα βάζετε στην κατσαρόλα που θα βράσετε τα αβγά. Τοποθετείτε με προσοχή μια σειρά αβγών και γεμίζετε την κατσαρόλα με κρύο νερό. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζετε για 20 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός). Αφήνετε τα αβγά να στεγνώσουν και τα γυαλίζετε.

Βαφή με φύλλα κρεμμυδιών – Για κόκκινα αβγά. Μαζεύετε αρκετά εξωτερικά φύλλα από κόκκινα κρεμμύδια και τα βάζετε στην κατσαρόλα που θα βράσετε τα αβγά. Τοποθετείτε με προσοχή μια σειρά αβγών και γεμίζετε την κατσαρόλα με κρύο νερό. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζετε για 20 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός). Αφήνετε τα αβγά να στεγνώσουν και τα γυαλίζετε.

Βαφή με κόκκινο λάχανο – Για μπλε αβγά. Ρίχνετε στην κατσαρόλα λεπτές λωρίδες από κόκκινο λάχανο (ραντίτσιο). Βάζετε τα αβγά και γεμίζετε την κατσαρόλα με νερό. Βράζετε τα αβγά για 20 λεπτά τουλάχιστον. Τα αβγά θα πάρουν ένα απαλό, μπλε χρώμα.

Βαφή με κουρκουμά – Για κίτρινα αβγά. Ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα αβγά και το νερό 4 κουταλιές της σούπας κουρκουμά. Βράζετε τα αβγά για 20 λεπτά.

Οι αποχρώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προσοχή! Μην φας τα κόκκινα αβγά σε αυτήν την περίπτωση!

• Για να βάψετε τα αβγά πορφυρά κόκκινα θα χρειαστείτε 1½ φλιτζάνι κομμένα παντζάρια.
• Για το χρώμα της σκουριάς, φλούδες από 7 κίτρινα κρεμμύδια, για το κίτρινο τρεις κουταλιές κουρκουμά ή κύμινο.
• Για το θαλασσί, 1½ φλιτζάνι κόκκινο ψιλοκομμένο λάχανο. Αν μείνουν όλη τη νύχτα, το λάχανο θα βάψει τα αβγά έντονα τιρκουΜεγάζ.
• Για να βάψετε πορτοκαλί αβγά χρειάζονται 3 κουταλιές τσίλι σε σκόνη, και πράσινα 2 φλιτζάνια σπανάκι ή 2½ μαϊντανό.
• Ο καφές θα δώσει ένα αχνοκίτρινο καφετί χρώμα, ο κουρκουμάς ζωηρό κίτρινο και το σαφράν χρυσαφί, ενώ έναν πιο σκούρο κοκκινοκίτρινο τόνο δίνει η πάπρικα.
• Ο ιβίσκος τα βάφει ροζ και οι βιολέτες μοβ. Η ίδια βαφή γίνεται εντονότερη αν βάψετε ένα από τη φύση του καφετί αβγό. Στις 12 ώρες παραμονής στο νερό με τη φυτική βαφή το αβγό γίνεται πιο σκούρο.

olivemagazine.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek