Τσιπ στα τουριστικά λεωφορεία έως 30/6/2016, στα 500 ευρώ το πρόστιμο!

Τσιπ στα τουριστικά λεωφορεία έως 30/6/2016, στα 500 ευρώ το πρόστιμο!

Από τα τουριστικά λεωφορεία ξεκινά η εφαρμογή των ηλεκτρονικών τσιπ που θα τοποθετηθούν στα οχήματα ώστε να ελέγχονται αν έχουν καταβληθεί τα Τέλη Κυκλοφορίας, αν έχουν ασφάλεια και αν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, καθώς σήμερα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων (Αρ. Φύλλου 2750- 17/12/2015) η σχετική απόφαση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτη Σγουρίδη.

Ειδικότερα σύμφωνα με όσα αναγράφει η απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έως τις 30/06/2016 θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί όλοι οι ιδιοκτήτες των Τουριστικών Λεωφορείων το ηλεκτρονικό αναγνώσιμο σήμα καθώς από την 1 Ιουλίου 2016 σε περίπτωση ελέγχου διαπιστωθεί πως κάποιο όχημα δεν φέρει το ειδικό τσιπ θα επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ και θα αφαιρούνται τα στοιχεία Αδειας Κυκλφοορίας του τουριστικού λεωφορείου (‘Αδεια και Πινακίδες Κυκλοφορίας).

Τα στοιχεία κυκλοφορίας θα επιστρέφονται όταν ο ιδιοκτήτης του Τουριστικού Λεωφορείου προσκομίσει βεβαίωση του Φορέα Χορήγησης ότι εγκαταστάθηκε το ηλεκτρονικά αναγνώισμο σήμα στο λεωφορείο.

Παράλληλα το ηλεκτρονικό τσιπ θα αποτελεί και προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της διαδικασία ελέγχου ΚΤΕΟ από την 1η Ιουλίου 2016.

Πιέστε εδώ για να διαβάστε αναλυτικά την Υπουργική Απόφαση.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

enikos.gr

Loading...

One thought on “Τσιπ στα τουριστικά λεωφορεία έως 30/6/2016, στα 500 ευρώ το πρόστιμο!

  1. Ανώνυμος says:

    Άμα σε τρακάρει ανασφάλιστο αυτοκίνητο τρέχεις να βρεις το δίκιο σου αλλά δεν το βρίσκεις και δεύτερον όταν εσύ πηγαίνεις το αυτοκίνητο για ΚΤΕΟ και πληρώνεις τα τέλη και ο άλλος όχι αισθάνεσαι τουλάχιστον ηλίθιος. Φυσικά θα προτιμούσα να ήταν όλοι συνεπείς και ας είχαμε χαρτάκια και ας περιμένουμε και στην ουρά της εφορίας για να τα πληρώσουμε αλλά αν δεν γίνεται προτιμώ το τσιπάκι στο αυτοκίνητο και να τους σταματάνε όλους όσους δεν έχουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *