Τράπεζες ή υποκαταστήματα του δημοσίου; Γιατί έρχονται μαζικές απολύσεις;

doseis_eforias_tameia_215085575
Τράπεζες ή υποκαταστήματα του δημοσίου; Γιατί έρχονται μαζικές απολύσεις;

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός 

Το ερώτημα αν σήμερα έχουμε τράπεζες ή απλά τραπεζικά ΚΕΠ που εξυπηρετούν τις ανάγκες του δημοσίου δεν το διατυπώνουμε εμείς σήμερα.

Η συζήτηση αυτή ξεκίνησε το καλοκαίρι, αμέσως μετά τα κάπιταλ κοντρόλ με φίλο τραπεζικό, που όταν του έλεγα ότι σε 3 μέρες θα έχουμε κάπιταλ κοντρόλ αυτό πέταγε τη σκούφια του για το αντίθετο.. Σήμερα είναι ο πιο φανατικός αναγνώστης και από τους φανατικότερους σχολιαστές.

Σήμερα ποιος είναι ο ρόλος των τραπεζικών καταστημάτων;

Το 90% των συναλλαγών που πραγματοποιούνται στις τράπεζες αφορούν μη τραπεζικές συναλλαγές – μη χρηματοπιστωτικά προϊόντα. Αφορούν κυρίως πληρωμές των πολιτών προς το δημοσίο, τις εταιρείες τηλεφωνίας, ηλεκτρισμού και ύδρευσης.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι καθαρά τραπεζικές πράξεις είναι ελάχιστες έως και απειροελάχιστες.

Οι καταθέσεις – κομβική πράξη για την ύπαρξη των τραπεζικών καταστημάτων και κινητήριο δύναμη τους – είναι απλά ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ.

Τα χρήματα δεν γύρισαν και σίγουρα δεν θα γυρίσουν τα επόμενα 4-5 χρόνια, όση τρομολαγνία και αν διαχέουν οι μέσα μαζικής ύπνωσης, όσα και αν υπόσχονται οι τράπεζες, όσο και αν φοβίζουν τους Έλληνες με περιουσιολόγια και ελέγχους.

Και δεν θα γυρίσουν γιατί η λεγόμενη τραπεζική πίστη ΧΑΘΗΚΕ και δεν θα επιστρέψει ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ χρόνια και σίγουρα όχι όταν πλέον ΟΛΟΙ γνωρίζουν ότι από 1/1/16 οι καταθέτες δεν είναι καταθέτες αλλά επενδυτές…

Και κάπου εκεί κρύβεται ο λόγος του μαζικού κλεισίματος τραπεζικών καταστημάτων, οι συνωστισμοί που επικρατούν κάθε τέλος του μήνα…

Οι τράπεζες εξυπηρετώντας απλά κρατικές συναλλαγές – που φορτώθηκαν στις τράπεζες λόγω ανυπαρξίας του δημοσίου – είναι απλά βάρος. Το 1 ευρώ ανα συναλλαγή μπορεί στην αρχή να δημιούργησε κύμα εφορίας στους τραπεζίτες, αλλά σύντομα κατάλαβαν ότι πήραν το 1 ευρώ, αλλά την ίδια ώρα έχαναν χιλιάδες…

Και που θα οδηγήσει όλο αυτό;

Φυσικά και σε άλλα κλεισίματα καταστημάτων, λίαν συντόμως και σε απολύσεις εργαζομένων – ήδη υπάρχει μυστικό σχέδιο για απολύσεις 10.000 υπαλλήλων – και φυσικά σε ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία για τους πολίτες, για όσους τέλος πάντων επιμένουν στη βλακεία τους να πληρώνουν..

https://www.facebook.com/zaxarias.mytilinios

Loading...

One thought on “Τράπεζες ή υποκαταστήματα του δημοσίου; Γιατί έρχονται μαζικές απολύσεις;

  1. μπεεε says:

    ρε γαμωτ οτι θετε γραφετε, ποιο μυστικο σχεδιο και μπουρδες, οι τρόλικα το ζητησε, απο τις 4 τραπεζες 10χιλ απολύσεις και τα κωθωνια θα το πραξουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *