14:13 - 12/08/2019

Τουρκικό UAV πετάει πάνω από την Κύπρο – Επενδύουν στις επιχειρήσεις με μη επανδρωμένα οι Τούρκοι – Δείτε χάρτη

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού έκανε και πάλι την εμφάνισή του στην Κυπριακή ΑΟΖ, κτυπώντας καμπάνες στην ελληνική ηγεσία για τη συνεχή αύξηση των μη επανδρωμένων επιχειρήσεων της Τουρκίας κατά Ελλάδας και Κύπρου.

Το UAV είναι τουρκικής κατασκευής και καταγράφηκε από site που παρακολουθεί τις κινήσεις αεροσκαφών στην Μεσόγειο.

Τα μη επανδρωμένα αποτελούν ένα από τα υπερσύγχρονα όπλα και τα όπλα του μέλλοντος, καθώς το χαμηλό κόστος, η ευελιξία τους και η αφαίρεση του ανθρώπινου ρίσκου από την εξίσωση, συνδράμουν σε μια τεχνολογία που σηκώνει πολλούς πειραματισμούς και περαιτέρω εξέλιξη.

Σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει – θα έπρεπε ήδη να το έχει κάνει – σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη που μπορούν να αποτελέσουν τη ραχοκοκκαλιά της αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, χωρίς το αυξημένο κόστος και το ρίσκο απώλειας προσωπικού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τουρκικό UAV περιπολεί στην Κυπριακή ΑΟΖ. Όπως είχαν αναφέρει τουρκικές φιλοκυβερνητικές εφημερίδες στις αρχές Ιουλίου, τέτοια αεροσκάφη είχαν αναλάβει την «προστασία» από αέρος των σκαφών που κάνουν έρευνες ή γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Μάλιστα στις 23 Ιουλίου ήταν το ίδιο το Τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενημέρωνε πως «το πολεμικό μας ναυτικό παρακολουθεί συνεχώς και αδιάκοπα τα πλοία μας στην Ανατολική Μεσόγειο που διεξάγουν εργασίες γεώτρησης από αέρος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Bayraktar TB-2, αεροπλάνα και ελικόπτερα του λιμενικού, από θαλάσσης με υποβρύχια, κορβέτες και τορπιλάκατους και υπό θαλάσσης με υποβρύχια», δημοσιεύοντας και σχετικό βίντεο.

pentapostagma.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*