Προς την Πάφο πλέει, σύμφωνα με τουρκικά μέσα η τουρκική φρεγάτα Gökçeada (Ίμβρος).
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η η ελληνοκυπριακή ακτοφυλακή έστειλε μήνυμα μέσω ασυρμάτου καλώντας την να μην πλησιάσει. Η φρεγάτα έχει πλησιάσει αρκετά την πλατφόρμα “West Capella”, που βρίσκεται στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ ενώ την ίδια στιγμή έγκυρη κυπριακή πηγή, που επικαλείται το Αθηναϊκό πρακτορείο ανέφερε ότι οι εργασίες στο γεωτρύπανο “West Capella” συνεχίζονται με βάση τον προγραμματισμό.
Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν δύο δρομολόγια ελικοπτέρων από το αεροδρόμιο Λάρνακας, ενώ πλέον στο γεωτρύπανο μεταφέρονται τα απαραίτητα για την έναρξη της γεώτρησης.
Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, η ‘Αγκυρα στέλνει προς το οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ το σεισμογραφικό σκάφος Barbaros.
Αρχικά, το σεισμογραφικό κατευθυνόταν στο Αιγαίο με πορεία προ την θάλασσα του Μαρμαρά. Μετά τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας για σεισμογραφική έρευνα στον κόλπο της Μόρφου, άλλαξε ρότα προς την εν λόγω περιοχή.
Αργά το βράδυ της Παρασκευής άλλαξε και πάλι ρότα προς το Αιγαίο και την θάλασσα του Μαρμαρά, ενώ στη συνέχεια, άλλαξε ξανά πορεία και μέχρι το πρωί του Σαββάτου είχε κατεύθυνση προς το οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ για το οποίο τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης έχουν η Ιταλική ΕΝΙ και η Γαλλική TOTAL.
Το Barbaros πέρασε δυτικά των ακτών της Πάφου και σε απόσταση 70 χιλιομέτρων (35 ναυτικών μιλίων περίπου) από τις δυτικές ακτές της Κύπρου και τώρα πλέει νοτιοδυτικά προς το “6”, εντός του οποίου αναμένεται να εισέλθει, αν δεν υπάρξει άλλη αλλαγή.
Πάντως, η ‘Αγκυρα δεν έχει εκδώσει οποιαδήποτε ειδοποίηση.
iefimerida.gr
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Τρέχει ο πόλεμος?… Μήπως περνάμε τις τελευταίες ειρηνικές ημέρες μας πριν τη Θεομηνία του πολέμου?
Τι να κάνει ένα μικρό πλοίο ακτοφυλακής μπροστά στις τουρκικές φρεγάτες? Οι Κύπριοι μάλλον θα έχουν ξεπουλήσει ένα μεγάλο μέρος των υδρογονανθράκων τους στην Γαλλία, ΗΠΑ και Ισραήλ, για να είναι τόσα πλοία αυτών των χωρών εκεί συγκεντρωμένα, έτοιμα να προστατέψουν τα “συμφέροντα” τους, στην ΑΟΖ της Κύπρου. Και η Τουρκία, αγαναχτισμένη που τα διάφορα “κοράκια” εκεί είναι έτοιμα να κατασπαράξουν τους “δικούς της”, (όπως λέει η ίδια) υδρογονάνθρακες (και των τουρκοκυπρίων), κάνει βόλτες γύρω-γύρω, ελπίζοντας και αυτή να πάρει ένα κομμάτι από την πίττα. Είναι πλέον αργά, οι υπογραφές έπεσαν.