ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Τώρα που πέφτει η σκόνη της Γαλλίας – Έρχονται τα βιομετρικά διαβατήρια με chip.

· ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

666-νεα-ταξη-πραγματων-τσιπΤώρα που πέφτει η σκόνη της Γαλλίας – Έρχονται τα βιομετρικά διαβατήρια με chip.

Έρχονται τα βιομετρικά διαβατήρια με chip. Και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα…

Μια εβδομάδα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, οι ευρωπαίοι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες, έπειτα από αίτημα της Γαλλίας, για να συντονίσουν μια ευρωπαϊκή απάντηση μπροστά στην τρομοκρατική απειλή.

«δεσμεύονται να εφαρμόσουν αμέσως τους απαραίτητους συστηματικούς και συντονισμένους ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα, οι οποίοι θα πραγματοποιούνται και στα άτομα που απολαμβάνουν της ελευθερίας της μετακίνησης»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ευρωπαίοι υπουργοί αποφάσισαν έτσι να ασκήσουν πίεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να «προτείνει μια στοχευμένη αναθεώρηση του Κώδικα Σένγκεν».

Μια παρόμοια απόφαση είχε ήδη ληφθεί τον Φεβρουάριο, όμως δεν είχε εφαρμοσθεί επαρκώς, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια ευρωπαϊκή πηγή. «Για να μπορέσουν να γίνουν αληθινά συστηματικοί οι έλεγχοι των πολιτών της ΕΕ, όπως ζητεί η Γαλλία, πρέπει να αναθεωρηθεί ο Κώδικας Σένγκεν», υπογράμμισε.

Η αναθεώρηση αυτή πρέπει να επιτρέψει την πραγματοποίηση «συστηματικών ελέγχων σε ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι να περιλαμβάνουν την επαλήθευση βιομετρικών πληροφοριών», αναφέρεται στα συμπεράσματα της υπουργικής συνόδου, σύμφωνα με πολλές πηγές.

 

Home

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Νέα δικαστική ήττα για τον Τραμπ: Μπλοκαρίστηκε η νεότερη απόπειρα περιορισμού της ιθαγένειας εκ γενετήςΔΙΕΘΝΗ

Νέα δικαστική ήττα για τον Τραμπ: Μπλοκαρίστηκε η νεότερη απόπειρα περιορισμού της ιθαγένειας εκ γενετής

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας «παγώνει» τις προσδοκίες για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕΔΙΕΘΝΗ

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας «παγώνει» τις προσδοκίες για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Μιζούρι: Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλοκάρει τον χάρτη του Τραμπ και τον στέλνει σε δημοψήφισμαΔΙΕΘΝΗ

Μιζούρι: Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλοκάρει τον χάρτη του Τραμπ και τον στέλνει σε δημοψήφισμα

Μία απάντηση στο “Τώρα που πέφτει η σκόνη της Γαλλίας – Έρχονται τα βιομετρικά διαβατήρια με chip.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά