23:19 - 22/06/2019

Το θερμό επεισόδιο, η οδηγία Κίσσινγκερ και η ελληνική μοναξιά

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες επίμονες πληροφορίες, αμερικανικής προέλευσης, υποστήριζαν ότι θα γίνει θερμό επεισόδιο με τα εξής χαρακτηριστικά: Πρώτον, οι δυο πλευρές θα έχουν αλληλοενημέρωση, ώστε κανείς να μην αιφνιδιάσει ο ένας τον άλλο. Σχόλιο: Στημένη δουλειά. Δεύτερον, το επεισόδιο θα είχε σοβαρές υλικές και ανθρώπινες απώλειες. Σχόλιο: Σκάσε και κολύμπα. Τρίτον, χρόνος του επεισοδίου ο Ιούνιος-Ιούλιος, που θα ήταν περίοδος εκλογών, ανέφεραν οι πληροφορίες, όταν όλοι, τότε, μιλούσαν για εκλογές τον Οκτώβριο. Σχόλιο: Η διεξαγωγή των εκλογών δεν είναι υπόθεση των υποτελών ‘αβορίγινων’, ερυθρόδερμων ή Ελλήνων (εθνομηδενιστών τε και πατριωτών).

Συνέπεια του θερμού επεισοδίου –συνέχιζαν οι πληροφορίες– θα ήταν η αναβολή για άγνωστο διάστημα, των εκλογών. Αυτό το τελευταίο θυμίζει ότι ο υφυπουργός των ΗΠΑ Ηγκλμπέργκερ ή ο Γουώρεν (δεν θυμάμαι καλά) ανακοίνωσε, φθάνοντας εν μέσω θέρους στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, ότι θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα τον επόμενο Οκτώβριο, ενώ ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έπεσε από τα σύννεφα.

Πρώτο συμπέρασμα: Θερμό επεισόδιο θα γίνει ή δεν θα γίνει ανάλογα με τον προγραμματισμό των ΗΠΑ. Δεύτερο συμπέρασμα: Η διεξαγωγή εκλογών υπόκειται, κατά περίπτωση, στο πρώτο συμπέρασμα. Το θερμό επεισόδιο παίχτηκε στα πρωτοσέλιδα και στα τηλεοπτικά Δελτία με οδηγό τις δηλώσεις Αποστολάκη, κυμαινόμενες από έκφραση ανησυχιών έως την ανεμελιά με χαρακτηριστικό «δεν κάναμε καμία προετοιμασία για πόλεμο».

Το κλίμα βελτιώθηκε μόλις πήγαμε στην Τουρκία για να συζητήσουμε τα (αμερικανικής έμπνευσης) ΜΟΕ, όπως ακριβώς ήθελαν οι ΗΠΑ. Αυτό λέγεται υπερήφανη εξωτερική πολιτική χωρίς Κοτζιά. Με Κοτζιά υπογράφουμε υπερήφανα στις ‘Πρέσπες’. Παρατήρηση: Ο κ. Πάϊατ διαμήνυσε στην Τουρκία ότι αντί να απειλεί πρέπει να συζητήσει. Τι να συζητήσει; Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών, υπό το ψευδώνυμο των ΜΟΕ; Αν δεν ήταν τόσο πολύ φίλοι μας οι Αμερικανοί, τι θα έλεγαν στην Τουρκία; Μήπως ότι «τα λόγια είναι περιττά», όπως το 1974;
Οδηγίες Κίσσινγκερ

Σε κάθε περίπτωση όσα συμβαίνουν έως τώρα αντιγράφουν πιστά τις οδηγίες Κίσσινγκερ για την ελληνοτουρκική κρίση τον Μάρτιο του 1987: Ο τρόπος να ξεπεραστεί η απόλυτη άρνηση των λαών σας να συνομιλήσουν οι δυο κυβερνήσεις (είπε ο Κίσσινγκερ στον Ανδρέα Παπανδρέου τον Οκτώβριο/Νοέμβριο του 1986) είναι να προκληθεί κίνδυνος πολέμου, οπότε οι δυο λαοί θα συνετιστούν. Δημιουργήθηκε, λοιπόν, κλίμα ‘πολέμου’ τον Μάρτιο του ’87 και ακολούθησε η συνάντηση Παπανδρέου-Οζάλ στο Νταβός. Έκτοτε οι συνομιλίες των δυο πλευρών συνεχίζονται. Με τα γνωστά αποτελέσματα.

Τα δεδομένα τώρα από την πλευρά της Τουρκίας είναι ότι ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα απολυθούν 100.000 κληρωτοί. Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι συλλήψεις αξιωματικών, υποτίθεται οπαδών του Γκιουλέν. Η ένταση με τις ΗΠΑ κορυφώνεται με αφορμή την παραλαβή, περί τα τέλη Ιουλίου, των S-400. Με αποδυνάμωση των Ενόπλων Δυνάμεων και ανοιχτούς λογαριασμούς με την υπερδύναμη ποιος διακινδυνεύει θερμό επεισόδιο; Αν ο Ερντογάν προκαλέσει επεισόδιο και δεν μπορεί να κομπάσει για περιφανή νίκη επί των ‘γκιαούρηδων’, πάει για να χάσει το κεφάλι του.

Ο Ερντογάν ασχολείται τώρα με τις εξορύξεις στην Κύπρο όπου, όμως, την ευθύνη έχουν οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες και οι χώρες τους, ΗΠΑ και Γαλλία. Ο Ερντογάν ούτε να χτυπήσει την πόρτα τους δεν τολμάει. Αλλά και κανείς, εκτός από τα ελληνικά πρωτοσέλιδα, δεν φαίνεται διατεθειμένος να τον επιπλήξει για τις αταξίες του. Η ΕΕ, στην ουρά των ΗΠΑ, απειλεί, αλλά οι εξελίξεις εξαρτώνται από την Ουάσιγκτον. Η Ρωσία σιωπά. Είναι σαν να έχουμε Γόρδιο Δεσμό χωρίς Μεγαλέξανδρο.

Ο Ερντογάν συμπεριφέρεται στην Κυπριακή Δημοκρατία σαν να είναι κράτος περιορισμένης κυριαρχίας. Σάμπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία ή η Ιταλία του Σαλβίνι διαφέρουν; Τα ελληνικά ΜΜΕ λένε ότι η Τουρκία είναι απομονωμένη διεθνώς. Τόσο απομονωμένη ώστε να συνεχίζει απτόητη να κάνει όσα κάνει. Η Ελλάδα τι είναι; Με συμμάχους το Ισραήλ και την Αίγυπτο, με τόσες κολακείες περί διεθνούς ρόλου της αναβαθμισμένης Ελλάδας, ούτε ένας δεν βρίσκεται να πει ότι αν σας την πέσει η Τουρκία εμείς θα αντιταχθούμε, μαζί σας. Ούτε ένας.
Η Ελλάδα μονάχη

Όπως έλεγε ο Ντε Γκώλ, «Όταν υπερασπίζεσαι την πατρίδα σου είσαι μόνος«. Το είχε πει κι ο Σολωμός για την Ελευθερία/Ελλάδα στην Ευρώπη: «μοναχή το δρόμο πήρες εξανάλθες μοναχή, δεν είναι εύκολες αι θύραις όταν η χρεία τες κουρταλεί». Στο τέλος το είπε και ο Αποστολάκης: «Είμαστε μόνοι», δήλωσε, μέσα στη μοναξιά του κι αυτός, εκτός του Επικρατείας.

Ο Κίσσινγκερ έδωσε το 1974 πράσινο φως να καταληφθεί τμήμα της Κύπρου, αλλά οι ΗΠΑ δεν νομιμοποίησαν την κατοχή. Το δώρο ήταν δηλητηριασμένο. Ο Ερντογάν τώρα παζαρεύει με τον τρόπο που το κάνουν οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι: Απειλώντας και εκβιάζοντας. Όχι αυτούς, αλλά εμάς. Οι φίλοι μας και σύμμαχοι είναι έτοιμοι να κάνουν κηδεία με ξένα κόλυβα. Να δώσουν στην Τουρκία, αν φρονιμέψει, αυτά που μας ανήκουν. Υπάρχουν μερικοί πολύ πρόθυμοι να βοηθήσουν να παιχτεί το έργο, επιφανείς, όπως ο Σημίτης και ο Κοτζιάς.

Ο πρώτος είπε καθαρά να δώσουμε ότι μας ζητούν για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Ποια χειρότερα; Ο δεύτερος είπε ότι δεν πρέπει να είμαστε «μοναχοφάηδες». Και οι δυο συγκεντρώνουν τα λεγόμενα φώτα της δημοσιότητας. Που, όμως, μοιάζουν με κατάφωτη δημόσια διαπόμπευση. Οι προηγούμενοι δεν το κατάλαβαν. Οι τωρινοί το αγνόησαν και τιμωρήθηκαν.

slpress.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. ΠΑΝΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝ 06/23/2019 @ Ιούνιος 23, 2019 2:39 πμ

  Τιμωρήθηκαν;

  Πότε και δεν το μάθαμε αγαπητέ αρθρογράφε;

 2. ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΠΑΛΙ…
  onalert.gr/san-shmera/etsi-xathike-i-kypros/111087/

  ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ “ΕΠΑΚΟΥΜΒΗΣΗ”

 3. ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ .ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΗΘΕΙΑ 06/23/2019 @ Ιούνιος 23, 2019 5:02 πμ

  ΑΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.ΕΑΝ ΦΥΓΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΗ.Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑΝ ΤΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ(με καλο τροπο βεβαια) ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΕΤΟΙΜΟ ΣΤΟ ΦΥΤΩΡΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ .ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΡΥΦΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ .ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ   ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΑΤΖΑ.Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΧΕΙ ΡΟΛΟ ΝΑ ΚΑΡΠΩΘΕΙ ΤΟ  ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΦΙΜΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ   ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑ ΠΡΕΖΟΝΙΑ  ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑ  .Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΦΡΟΥΡΌΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ .Η  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ
   ΑΓΥΡΤΗ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΗΔΗ ΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΛΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20ΕΤΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ.ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΘΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚAΝΟΥΝ ΤΑ ΕΒΡΑΙΟΠΟΥΛΑ .ΓΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΡΗΤΗ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΟΠΩΣ ΠΆΕΙ ΤΟ ΠΡΆΓΜΑ. ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΈΛΛΟΥΣΑ ΑΠΟΣΤΟΛΉ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΑΝΤΟΥ .Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ.ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΕΑΥΤΟΥΛΑΚΗΔΕΣ ΠΕΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ 4 ΕΠΙ ΜΟΝΙΜΟΥ ΒΑΣΕΩΣ.
  ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ,ΕΝΑΣ ΓΕΛΟΙΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.
  ΕΝΑΣ ΑΤΟΛΜΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΑΚΑΠΝΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΑ.
  ΜΙΑ ΑΝΙΚΑΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ .ΜΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ .
  ΕΝΑ ΓΕΛΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΕΝΙΚΑ.
  ΣΕ ΚΑΜΊΑ ΆΛΛΗ ΧΏΡΑ ΣΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΤΆ ΣΥΡΡΟΗ ΤΌΣΕΣ ΠΡΟΔΌΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΙΣ. ΠΟΥ Ο ΣΚΟΠΌΣ ΤΗΣ ΎΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥΣ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ ΤΩΝ  ΛΑΜΟΓΙΩΝ . ΟΎΤΕ ΌΜΩΣ  ΥΠΆΡΧΕΙ ΆΛΛΟΥ  ΈΝΑΣ  ΛΑΟΣ  ΤΌΣΟ ΒΟΛΕΨΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΨΗΦΊΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ ΔΙΑΙΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΛΆΤΙΑΚΟΎ ΚΡΆΤΟΥΣ. .ΠΌΤΕ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΆΒΟΥΜΕ ΌΤΙ ΑΛΛΆ ΤΑ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΉΘΕΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΚΡΆΤΟΥΣ ΚΑΙ ΆΛΛΑ ΤΑ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΊΔΑΣ. ΝΑ ΧΕΣΩ  ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΤΟ ΚΡΆΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*