ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Το «τερμάτισε» η Αγκυρα: Δημοσίευσε χάρτες όπου η Κρήτη «βάσει συνθηκών» είναι κατά 75% τουρκική!

· Κατοχικά Νέα

Αμφισβητεί τα πάντα η Αγκυρα σε ότι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νησιών του Αιγαίου, αλλά αυτή την φορά το… «τερμάτισαν»: Δημοσίευσαν χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο τα τρία τέταρτα της Κρήτης είναι… τουρκικής ιδιοκτησίας!

Σύμφωνα με τον χάρτη, μόνον το ένα τέταρτο της Κρήτης ανήκει στην Ελλάδα και, ως εκ τούτου, ο καθορισμός της ΑΟΖ θα πρέπει να καθοριστεί με έναν τρόπο όπως η Άγκυρα τον αντιλαμβάνεται, δημιουργώντας μια τουρκική λίμνη. Μυρίζονται αέριο και επιδιώκουν να βάλουν χέρι στην Κρήτη, αναφέρει η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ της Κύπρου.

Ο χάρτης αυτός αποτυπώνει την αντίληψη ότι το Μάιο του 1913 εκτός της Ελλάδα την Κρήτη διεκδικούσαν η Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο και η Σερβία!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δυο αυτοί χάρτες δείχνουν ότι εφόσον η Βουλγαρία, η Σερβία και το Μαυροβούνιο παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους αυτά ανήκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και στην Τουρκία ως το κράτος, που αποτελεί τη συνέχεια της. Συνεπώς, στην Ελλάδα ανήκει μόνο το ένα τέταρτο.

Αυτός είναι ο χάρτης που αποτυπώνει την τουρκική λίμνη με την επίκληση και την ερμηνεία που δίδουν Τούρκοι τεχνοκράτες του βαθέως κράτους και ακαδημαϊκοί στις Συμφωνία του Λονδίνου του 13 και της Λοζάνης του 1923. Εξηγούν, βεβαίως, και το διεθνές δίκαιο, όπως τους βολεύει.

Βεβαίως, οι τουρκικές θεωρίες, που φαίνονται σήμερα τρελές, συνήθως την επαύριον μετατρέπονται, λόγω δικών μας υποχωρήσεων, σε λογικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

pronews.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΕΛΛΑΔΑ

PISA 2025: Σχεδόν οι μισοί 15χρονοι στην Ελλάδα κάτω από τη βασική επάρκεια στα Μαθηματικά

Στρατιώτες σε ευρωπαϊκή στρατιωτική τελετή - εικόνα αρχείουΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Έφυγε από τη ζωή η 39χρονη πυροτεχνουργός Μαρία Κολτσακλή – Μητέρα τριών παιδιών

ΕΛΛΑΔΑ

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Κανδήλι Μεγάρων – Επιχείρησαν 115 πυροσβέστες και 8 εναέρια μέσα

14 απαντήσεις στο “Το «τερμάτισε» η Αγκυρα: Δημοσίευσε χάρτες όπου η Κρήτη «βάσει συνθηκών» είναι κατά 75% τουρκική!”

  1. Ας ρίξετε όσοι θέλετε μια ματιά σε χάρτη της ΥΥΣ πριν το 1969.
    Και μετα τα ξανασυζητάμε.
    Αλλα μην ανησυχείτε έχουμε υπουργαρα εθνικής άμυνας, που θα σηκώσει τα. μανίκια και θα τους κλασει μια μάντρα αρχιδια.
    Αν ήμουν τούρκος στρατηγός θα έβαζα τους πιλότους να πετανε κάθε μέρα πάνω απο την Ακρόπολη Με αυτους που (κυβερνάνε) στο τέλος μόνο η Βοιωτία θα μείνει μπορει να λέω και πολυ.
    Εκτός και αν άλλαξαν οι συνθήκες και δεν το πήραμε χαμπάρι και οι Τούρκοι έχουν δίκιο.
    Ραγιάδες μακρυά απο τις κάλπες αυτη τη φορά γιατι δεν έχετε ούτε πολιτικό back up, ούτε και τσιπα για να ψηφίσετε. Και οι συνταξιούχοι και ηλικιωμένοι γενικώς Κλείδωμα στο κελάρι.
    Δεν ρίχνει και ενα χιόνι μπας και δούμε άσπρη μέρα .

    • ΕΣΥ ΜΟΥΤΣΟΜ ΚΑΤΣΕ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΦΟΡΜΑΡΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΡΑΓΙΑΔΕΣ.
      ΕΜΑΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣΑΞΟΝΑ.

      • Το γνωστό χαϊβάνι ξαναχτυπά .
        Μόλις τελειοποιηθεί το εμβόλιο για τους ηλίθιους θα εισαι το πρώτο υποκείμενο στη λίστα δοκιμών .
        Που διαφωνείς ραγιαδοσπορε;;;;
        Αλλα ίδιος μπαγλαμάς εισαι και εσύ ψηφοφορε του κωλου.

  2. Οι αναθυμιάσεις απο το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο τους εχουν μαστουρωσει. Δεν υπάρχει αλλη λογικη εξήγηση. Αυτοι θα μας τρελάνουν. Εμεις γιατι δεν αρχίζουμε να διεκδικούμε εδαφη που μας ανηκουν εδω και χιλιαααδες χρονια, και βρίσκονται υπο Τουρκική κατοχη;;; Ποσο άχρηστοι ειμαστε;; Και δεν αναφερωμαι στους πολιτικους, αλλα σε εμας, στον λαο. Ας βγάλει οποιος μπορει χάρτες με ολα τα σημερινά Τουρκικά παραλία, με τις αρχαίες Ελληνικές πολεις. Ας αρχίσουμε να διεκδικούμε κι εμεις. Και εμεις τουλάχιστον εχουμε καθε δικαιωμα να διεκδικούμε.

    • ΝΑ ΚΛΑΙΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.
      ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΣΤΕ ΜΑΛΩΜΕΝΟΙ ΧΡΟΟΟΟΝΙΑ ΤΩΡΑ…

    • Α/ΝΩ/ΩΝ
      Β/ΟΡΙΑΣ/ΑΙΡΟΣ
      24
      Κ/ΑΤΩ/ΩΤΑ
      Ν/ΟΤΙΑΣ/ΑΙΤΟΣ
      14
      Δ/ΕΞΙΑ/ΑΙΞΕ
      Α/ΝΑΤΟΛΗ/ΑΤΟΝ/’ΗΛ’
      1
      Α/1Ρ’ΙΣ’ΤΕ/’ΡΑ’
      Δ/ΥΣΗ/ΗΣΥ
      10

  3. Π@παρια καμαρωτη! ποια Αγκυρα ?Ποιος τουρκικος φορεας-θεσμος ζωγραφισε αυτη τη μ@λ@κια ?
    Αυριο αν καθισω και ζωγραφισω την τουρκια σαν τρια κρατη δηλαδη 1.με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ 2.με την ΙΩΝΙΑ και οτι απομεινει την Τουρκια θα ειμαι η Αθηνα ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά