Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
09:18 - 07/06/2018

“ΤΟ ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΟΥ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ. “

Πήγα στις 5/6, ώρα 20.30 το βράδυ να κάνω μια αξονική στο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο Ιατρόπολις Χαλανδρίου, με παραπεμπτικό του ΕΔΟΕΑΠ (δημοσιογραφικού ταμείου). Για να πληρώσω τη συμμετοχή μου και να κάνω στη συνέχεια την εξέταση, περίμενα μισή ώρα σε ουρά…

Κόσμος, χαμός, εκνευρισμός… Φτάνει η σειρά μου και η νεαρή υπάλληλος πίσω από το γκισέ, μου λέει με επιτακτικό ύφος “Υπογράψτε την δήλωση για τα προσωπικά δεδομένα”. Βλέπω ένα κατεβατό με ψιλά γραμματάκια… Ρωτάω “τι είναι αυτό;” Με βλέπει που πάω να διαβάσω… “Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και υπογράψτε να τελειώνουμε… περιμένει κόσμος… Όλοι το υπογράφουν. ” “Θέλω να το διαβάσω…” λέω. “Θα σας δώσω ένα άλλο, να το μελετήσετε, ελάτε να τελειώνουμε…”.

Συμπληρώνω τα στοιχεία μου, αν και παράλληλα με ρωτάει άλλα στοιχεία, για να βγάλει απόδειξη και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ να διαβάσω έστω «διαγώνια» κάτι… “Δεν λέει ότι θα δώσετε τα στοιχεία μου πουθενά;” επιμένω, εγώ. “Μα τι λέτε, είναι δυνατόν να δώσουμε τα στοιχεία σας αλλού, είναι απολύτως εμπιστευτικά…” απαντάει πάλι με ύφος.

Πέφτει το μάτι μου, στο σημείο Γ του εγγράφου, που ούτε λίγο, ούτε πολύ, αναφέρει ότι συμφωνώ και αποδέχομαι να διαβιβαστούν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα και άλλους συνεργαζόμενους με την εταιρεία, όχι μόνο τα προσωπικά μου στοιχεία, αλλά και ιατρικές μου εξετάσεις… καθώς και σε ασφαλιστικές εταιρείες… “Μα τι λέτε, εδώ γράφει ότι μπορείτε να τα δώσετε τα στοιχεία μου και ότι το αποδέχομαι…” “Δεν θα το κάνουμεεεεε” αγανακτισμένη και με ύφος ότι την ταλαιπωρώ . “Τότε γιατί ζητάτε να το υπογράψω… Δεν το υπογράφω… Γράφω πάνω ότι δεν συναινώ με την διαβίβαση των στοιχείων μου σε οποιονδήποτε, και επιτρέπω μόνο διαχείριση και επεξεργασία σε εσάς…” “Τότε δεν μπορείτε να κάνετε την εξέταση”. “Με εκβιάζετε;” “Σας παρακαλώ πηγαίνετε στον Διευθυντή” (λες και με έστελνε στον Γυμνασιάρχη να μου ρίξει αποβολή ημέρας). Πάω στον Διευθυντή (κ. Παπαχρήστου) ο οποίος ανένδοτος μου έδωσε τελεσίγραφο ότι αν δεν υπογράψω και δεν συναινέσω, δεν μπορώ να κάνω την αξονική. Επίσης ότι αυτός δεν μπορεί να με ενημερώσει γιατί ζητάνε αυτή τη συναίνεση, είναι κείμενο που συνέταξε η νομικός κ. Μανούσου και να την πάρω μια άλλη μέρα τηλέφωνο. Η κ. Μανούσου πάλι μπορεί να με ενημερώσει και για το τι έχει συμβεί μέχρι τώρα ιστορικό μου (όλες μου τις εξετάσεις εκεί τις έκανα). “Μα καλά, ποιος διευθύνει, η νομική υπηρεσία; Ιατρικό κέντρο δεν είστε; ” “Τι θέλετε να σας απαντήσω;” “Μα είστε άνθρωπος με νοημοσύνη, δεν καταλαβαίνετε ότι αύριο μεθαύριο, δεν θα ασφαλίζουν το παιδί μου γιατί π.χ. θα έχει ιστορικό κληρονομικότητας καρκίνου; Ή κάποιον που θα δουν π.χ. ότι στο παρελθόν ήταν υπέρβαρος και με προδιάθεση για διαβήτη;” Καμία απάντηση. Σιωπή και κατεβασμένα κεφάλια, από τον Διευθυντή και το υπόλοιπο προσωπικό. Ο κόσμος στην άλλη αίθουσα υπέγραφε… Να τελειώσουν… με πατεράδες με καρκίνο στα αναπηρικά καροτσάκια, με πατερίτσες οι ίδιοι, με γύψους… Όπως τους είχαν στην ουρά, σαν τα πρόβατα, βάζαν την υπογραφή να τελειώνουν.

Μα όταν πλέον υπάρχει η πολιτική βούληση να παταχθεί αυτό το φαινόμενο, πρέπει και εμείς οι πολίτες να είμαστε εκπαιδευμένοι στα δικαιώματά μας. Ειδάλλως –όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση- ο νέος κανονισμός που δημιουργήθηκε για την προστασία μας, καταντά το αντίθετο… Γίνεται όπλο τους. Τους δίνει και την υπογραφή μας. Γνωρίζετε ότι τα τελευταία χρόνια μεγάλες εταιρείες ερευνών, προωθούν ερωτηματολόγια που ούτε λίγο, ούτε πολύ σε ρωτούν: “Θα σας ενοχλούσε αν οι ασφαλιστικές εταιρείες είχαν πρόσβαση στις πιστωτικές σας κάρτες, για να δουν αν ψωνίζετε ανθυγιεινά τρόφιμα στο σούπερ μάρκετ;” “Δεν σας ενοχλεί να πληρώνετε τα ίδια ασφάλιστρα με κάποιον που δεν σέβεται την υγεία του και καταναλώνει τσιπς, αναψυκτικά και ανθυγιεινά τρόφιμα;” “Πρέπει ένας υπέρβαρος με ιστορικό κληρονομικών ασθενειών να πληρώνει τα ίδια ασφάλιστρα με εσάς;” “Πρέπει κάποιος που αποδεδειγμένα κάνει επικίνδυνα σπορ ή ταξίδια σε επικίνδυνους προορισμούς, να πληρώνει τα ίδια ασφάλιστρα με κάποιον που διάγει μια λογική ζωή;” “Θα δίνατε τους λογαριασμούς του σούπερ μάρκετ σας, στην ασφαλιστική σας εταιρεία;” Και πολλά άλλα… Πριν το πλαστικό χρήμα, καταντήσει σχεδόν «υποχρεωτικό».

Καταλαβαίνετε λοιπόν, με το να μην υπάρχουν διευκρινήσεις και ασφαλιστικές δικλείδες για το που και μέχρι ποιο σημείο μπορούν να χρησιμοποιήσουν προσωπικά δεδομένα και ιατρικούς φακέλους, που μπορεί να φτάσει το πράγμα. Όπως μου έγραψε φίλος δικηγόρος και μόνο ο συσχετισμός της άρνησης παροχής ιατρικών υπηρεσιών με δήλωση συγκατάθεσης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων (…και την μεταβίβαση σε τρίτους συμπληρώνω) είναι άκρως προβληματική. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ. Δεν έκανα την εξέταση, αν και είναι πολύ σημαντική για μένα και πρέπει να γίνει άμεσα. Σκέφτομαι να τους στείλω εξώδικο για να με ενημερώσουν ποια στοιχεία μου έχουν και σε ποιους έχουν διαβιβάσει και τι … Να απαιτήσω αφού μου δώσουν αντίγραφα όλου του ιατρικού μου ιστορικού να το διαγράψουν… Και με δικά τους έξοδα να επιληφθούν την διαγραφή των στοιχείων μου σε όποιον έχουν εκχωρηθεί με δική τους υπαιτιότητα.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΩ, ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΩ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ, ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ.

ΥΓ: Και βέβαια όταν τους κάλεσα την προηγούμενη εβδομάδα για να κλείσω ραντεβού στο κέντρο τους, δεν με προειδοποίησαν, ούτε μου γνωστοποίησαν τηλεφωνικά ότι για την πραγματοποίηση της εξέτασης θα πρέπει να συνεναίσω για την εκχώρηση των προσωπικών δεδομένων και του ιατρικού φακέλου μου σε τρίτους

Nora Molyviati

ΠΗΓΗ

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (7)

 1. δεν υπαρχουν εξωγηινοι .. 06/07/2018 @ 9:40 ΠΜ

  υπογραψεις δρν υπογραψεις αυτοι τα δινουν παντου .Βεβαια εχεις απολυτο δικιο οτι θα χρησιμοποιηθουν εναντιο σου εφ ορου ζωης αλλα και των παιδιων σου .ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΕΩΣ ..ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΊ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ..ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ .ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΌΝΤΩΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ FACEBOOK ΠΟΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΣΥΜΠΛΉΡΩΣΗΣ ΑΊΤΗΣΗ ΕΥΡΈΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ .

 2. kostas xortarias 06/07/2018 @ 11:39 ΠΜ

  ΚΑΤΑ ΑΡΧΗΝ ΕΥΧΟΜΑΙ ΦΙΛΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ !!!!Στην συνέχεια,
  Καλά έκανες και μας αφύπνισες….γιατί και εγώ.. μπορεί να μην έδινα βάση σε ανάλογη περίπτωση…..( μέσα σε τέτοια κατάσταση δεν θα είχα μυαλό για περισσότερα…).. τι γίνεται εδώ τέλος πάντων; που μας πάνε;
  ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΜΑΓΑΖΙ ΑΛΛΟ ,ΚΑΝΕΙ ΤΈΤΟΙΑ…

 3. ΑΛΑ'Ι'ΑΔΟΥ ΜΙΧ. ΔΕΣΠΟΙΝΑ 06/07/2018 @ 2:28 ΜΜ

  ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΑΔΕΛΦΕ/ΑΔΕΛΦΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
  ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΑΣ ΜΕ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ,ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΜΚΑ , ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΘΟΥΝ Η’ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ.

 4. Γεωργιος Οικονομεας 06/07/2018 @ 2:44 ΜΜ

  Τα πράγματα είναι απλά! Τηλεφωνείτε στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων ή καλύτερα μπενετε στο site και κατεβάζετε την καταγγελία για παραβίαση Π.Δ. Είναι υποχρεωμένοι να σας απαντήσουν . Το πρόστιμο που θα φάνε είναι μερικές χιλ ευρώ έως και μερικά εκατομμύρια ευρώ.

 5. Ο π. Χριστόδουλος μιλά για τις σημερινές μέρες, το πώς και το γιατί θα γίνει παγκόσμιος όλεθρος.

 6. Να και μια φορα που συμφωνω απολυτως στις καταγγελιες αλλα και στις κινησεις του κ.Τζουμακα που ειναι και ο παθον.Ελα μου ομως που ο κ.Τζουμακας ειναι συνεργετικα υπευθυνος για την καταντια αυτην και πολλων αλλων οταν ξεπουλημενος ον το 1973 βγηκε απο την πισω πορτα του πολυτεχνειου και μαζι με τον Λαλιωτη μεταφερθηκαν σε πρεσβεια και πειραν οδηγιες τις οποιες και εφαρμοσαν εν αγνοια των εγκλειστων τοτε κοροιδων στο πολυτεχνειο και η συνεχεια ητανε να πεσει ο παπαδοπουλος που ειχε αρνηθει τοτε να δωσει αεροδρομια στους εβραιους ενωπιον του επικειμενου 2ου αραβο-ισραηλινου πολεμου ωστε να ανεβει ο εβραιος Ιωαννιδης που και φυσικα τα εδωσε και ετσι πλαγιοκοπηθηκαν οι Αιγυπτιακες δυναμεις απο πισω και ισοπεδωθηκαν.Ετσι ειναι κ.Τζουμακα και δεν εξηλεωνεσαι τωρα που ηρθε η σειρα σου να καταλαβεις προσωπικα οτι αυτα που σπερνεις αυτα θα θερισεις εστω στα γεραμματα σου.

 7. Τραγικό … έκπτωτος πολιτικός να μηρυκάζει εκβιαστικά ποσταρίσματα δημοσιογράφου τελευταίας σειράς, λαχταρώντας να επανέλθει στο προσκήνιο με τον γνωστό τρόπο…διαστρέβλωση της πραγματικότητας και λαικισμό

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*