21:33 - 02/12/2019

Τό «δουλεύουν» χρόοονια τό σχέδιον…

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ιθαγένεια και Υπηκοότητα: Το ίδιο πράγμα

Η ιθαγένεια και η υπηκόοτητα είναι το ίδιο πράγμα. Και οι δύο δηλούν τη σχέση του ανθρώπου με το κράτος στο λαό του οποίου αυτός ανήκει, είναι δηλαδή πολίτης. Στα ελληνικά λοιπόν, ιδιότητα του Έλληνα πολίτη, ιθαγένεια και υπηκόοτητα είναι συνώνυμα…Λένε κάποιοι λοιπόν ότι «οι μετανάστες μπορούν να πάρουν την υπηκοότητα όχι όμως την ιθαγένεια».

Λάθος: το νομικό περιεχόμενο των όρων δεν ακολουθεί την ετυμολογία τους… Στη νομική και διοικητική γλώσσα της Ελλάδας, το «ιθαγένεια» καλύπτει αυτήν τη σχέση: το να είναι κάποιος πολίτης ενός κράτους… αν ένας αλλοδαπός πολιτογραφηθεί θα αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια, δηλαδή την ελληνική υπηκοότητα.»(ἐδῶ)

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη (ΕλΕΔΑΠ) είναι η παλαιότερη Μη Κυβερνητική Οργάνωση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υπάρχει στην Ελλάδα. Η πρώτη προσπάθεια να ιδρυθεί έγινε το 1918 από τους Γ. Καφαντάρη, Αλ. Δελμούζο, Γ. Πετσόπουλο, κ.άλ.

Η Ένωση ιδρύθηκε αρχικά το 1936, με πρόεδρο τον Αλέξανδρο Σβώλο και διαλύθηκε από την δικτατορία της 4ης Αυγούστου…

Επανιδρύθηκε το 1953. Στο προεδρείο, εκτός του Αλέξανδρου Σβώλου, στρατεύτηκαν προσωπικότητες, όπως οι Ηλίας Τσιριμώκος, Στρατής Σωμερίτης, Αγνή Ρουσοπούλου, Δημήτρης Καλλιτσουνάκης, Θάλεια Κολυβά…
Η δικτατορία του 1967 διέλυσε την Ένωση…Η Ένωση ήταν ενεργή ιδιαίτερα στο Παρίσι κατά την περίοδο αυτή και ανασυγκροτήθηκε στην Ελλάδα στο τέλος του 1974…

Μεταδικτατορικά, μέχρι σήμερα, δραστηριοποιήθηκαν στο Διοικητικό της Συμβούλιο, μεταξύ πολλών άλλων, οι Φαίδων Βεγλερής, Αριστόβουλος Μάνεσης, Γιάννης Σουριαδάκις, Νίκος Φραγγάκης, Νίκος Αλιβιζάτος, Χρύσα Χατζή, Γιάννης Κτιστάκις, Γιάννης Ιωαννίδης, Μιχάλης Τσαπόγας, Κλειώ Παπαπαντολέων, Κωστής Παπαϊωάννου, Δημήτρης Σαραφιανός, Νίκος Παρασκευόπουλος, Δημήτρης Χριστόπουλος, Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης…

Στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί, από το 2008, η Ομάδα Θεσσαλονίκης της Ένωσης, η οποία είχε ιστορική δράση το 1964-1967. Δραστηριοποιείται σε θέματα δικαιωμάτων στη Β. Ελλάδα. Το 2015 συστάθηκε και η Ομάδα Κρήτης.

Η μετά το 1974 συγκυρία στην Ελλάδα έχει δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον, πιο ακίνδυνο σχετικά με τα προβλήματα που επιφυλάσσει στους υπερασπιστές των δικαιωμάτων, αλλά εξαιρετικά πιο πολύπλοκο σε ό,τι αφορά την κατανόηση, την πρόληψη και την καταστολή των νέων μορφών παραβιάσεων που προκύπτουν από τα σύνθετα δεδομένα του καιρού μας:

Οι αντιτρομοκρατικές νομοθεσίες και οι πολλαπλές τους συνέπειες στο χώρο άσκησης των θεμελιωδών ελευθεριών
Το μονίμως επίκαιρο ζήτημα των σχέσεων Κράτους-εκκλησίας

Η μετανάστευση προς την Ελλάδα…

Η επιβίωση των παραδοσιακών φαινομένων μειονοτικής και πολιτισμικής ετερότητας στην ελληνική επικράτεια σε συνδυασμό με την ριζοσπαστικοποίηση ενός σημαντικού τμήματός τους στη Θράκη και τη Δυτική Μακεδονία, είναι μερικά μόνο από τα πιο ενδεικτικά δείγματα της επικαιρότητας που επιτάσσει μια ιδιαίτερα σύνθετη επαγρύπνηση για τα δικαιώματα των ανθρώπων

Η αναμόρφωση του δικαίου της ιθαγένειας
Η ρατσιστική βία και ο ρατσιστικός λόγος
Η άνοδος του νεοναζισμού

Ιωαννίδης Γιάννης,δικηγόρος καταγωγή Κρήτη εδω ()
Πρόεδρος ο κ. Ιωαννίδης Γιάννης, Α’ αντιπρόεδρος ο κ. Παπαστεργίου Βασίλης, Β’ αντιπρόεδρος ο κ. Τάκης Ανδρέας, Γεν. Γραμματέας ο κ. Παπαγιαννάκης Λευτέρης και Ταμίας η κα Πουρναρά Κατερίνα.

Παπαστεργίου Βασίλης,ἀπό ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ,υἱός πρώην δημάρχου και ἀδελφός νῦν δημάρχου (Τρίκαλα)-ΕΔΩ-,δικηγόρος (Ομάδα δικηγόρων για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών)ΕΔΩ


Τάκης Ἀνδρέας,Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου,έχει διατελέσει Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη και Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών.(έδῶ)

Λευτέρης Παπαγιαννάκης : Γεννήθηκε στήν Γαλλία.Είναι γιος του ιστορικού στελέχους-διανοουμένου της Ανανεωτικής Αριστεράς Μιχάλη Παπαγιαννάκη.Ο κ. Παπαγιαννάκης επίσης έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος του Ειδικού Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.Ενώ από το 2014 έως το 2019 διετέλεσε Δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και αντιδήμαρχος από το 2016 για θέματα μεταναστών και προσφύγων.(ἐδῶ)

Μέλη οι: Μουσταφά Χαλήλ, Βασιλείου Ανδρέας, Κοκκινάκη Φωτεινή, Αλέξανδρος Σακελαρίου
Αναπληρωματικά μέλη οι: Κίτσου Σταυρούλα (Στεύη), Μίτλεττον Φίλιππος και Κουραχάνης Νίκος
Την διοικητική διαχείριση του Γραφείου της Ένωσης, από τον Οκτώβριο 2016 έχει αναλάβει η κα Έλενα Βάγγερ.
(ἀπό ἐδῶ)

Οι σημερινοί Ελληνοβαυαροί διατηρούν το καθολικό δόγμα και τα βαυαρικά ονόματά τους, που με την πάροδο των χρόνων έχουν απλοποιηθεί: Πίτλιγγερ από Bittlinger, Βάγγερ από Wanger, Φιξ από Fuchs κ.ο.κ.(ἐδῶ)

Ταξιδέψτε και ανακαλύψτε την Ευρώπη προσφέροντας εθελοντική εργασία! Η Έλενα Βάγγερ από το 2008 είναι υπεύθυνη του E.V.S, ενός προγράμματος εθελοντικής εργασίας στην Ευρώπη, στο οποίο συμμετέχει η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «Έδρα» ως ένας από τους δικαιούχους φορείς στην Ελλάδα.(ἐδῶ)


Στις 19.00 κανναβική μουσική πορεία διαμαρτυρίας και διεκδίκησης.Μουσική από: Vlastur, Anna Mystic, Blast’em Bop, ManJah, Rankin Johnny, Ιωσήφ Βάγγερ, Yota Naya, Dub Riots, A@H2O, Selector Nesta. (ἐδῶ)
Ἰωσήφ Βάγγερ,30 χρόνια στήν ΕΡΑ, δ/ντής τοῦ κρατικοῦ ῥαδιοφώνου τῆς ΕΡΑ,«ΚOSMOS»(ἐδῶ) !

Ἔτσι γίνονται αὐτά τά πράγματα.Σιγά-σιγά καί μέ πάμπολλους τρόπους.Διότι πῶς ἀλλιῶς θά φθάσουμε στό …ποθητό ἀποτέλεσμα ; Ποιό ἀποτέλεσμα;

Ἰθαγένεια καί ὑπηκοότητα,λοιπόν ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ καί ἡ ἰσλαμοποίησις τῶν ἑλλαδιτῶν ἔρχεται τόσο φυσιολογικῶς ὅπως καί ὁ ἀφανισμός τους… !

Γεώργιος Τραπεζούντιος :
Γεννήθηκε στον Χάνδακα της Κρήτης …Ήλθε στην Ιταλία το 1416, ακολουθώντας πρόσκληση του περιφανούς γερουσιαστή Φραγκίσκου Βαρβάρου…To 1420 απέκτησε την Βενετική υπηκοότητα…Ο Πάπας Ευγένιος Δ΄ τον προσκάλεσε να έρθει στην Ρώμη και τον διόρισε γραμματέα του…Στὴ Φλωρεντία το 1439 ἔλαβε μέρος στὴ Σύνοδο για την ἕνωση τῶν Ἐκκλησιών, υιοθετώντας τις θέσεις των φιλενωτικών…Τον Ιούλιο του 1453 στέλνει στον Μωάμεθ Β΄ μια πραγματεία σχετικά με τη χριστιανική πίστη, όπου περιέχεται η συγκλονιστική πρόταση να ενωθούν ο χριστιανισμός και το Ισλάμ…

«Jus soli»,διότι ἡ …δημοκρατία τους ξέρει…!

Ἡ Πελασγική

sxolianews

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 12/03/2019 @ Δεκέμβριος 3, 2019 1:29 πμ

  ΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ. Α.Π.Θ. ΛΕΕΙ…
  ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ;
  ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ “ΠΑΤΑΤΑ” ΠΟΥ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ ΟΤΙ “ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ” ΠΑΡΑΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ Η ΟΧΙ ΤΗΝ ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΟΚΡΑΤΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΤΟΥ.
  «…. ΤΟΣΟΥΤΟΝ Δ’ ΑΠΟΛΕΛΟΙΠΕΝ Η ΠΟΛΙΣ ΗΜΩΝ ΠΕΡΙ ΤΟ ΦΡΟΝΕΙΝ ΚΑΙ ΛΕΓΕΙΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΩΣΘ΄ ΟΙ ΤΑΥΤΗΣ ΜΑΘΗΤΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ….[ΣΥΝΕΧΕΙΑ]

 2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 12/03/2019 @ Δεκέμβριος 3, 2019 1:43 πμ

  …ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΓΕΓΟΝΑΣΙΝ, ΚΑΙ ΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΝΟΜΑ ΠΕΠΟΙΗΚΕ ΜΗΚΕΤΙ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΔΟΚΕΙΝ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΛΕΙΣΘΑΙ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ Η ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ.»
  ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΤΟ ΡΗΜΑ “ΠΕΠΟΙΗΚΕ” ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΟ ΦΤΙΑΧΤΟ, ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΡΕΜΦΑΤΟ “ΔΟΚΕΙΝ ΕΙΝΑΙ” ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΜΕ “ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ”.
  ΑΡΑ ΟΧΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.
  ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ… ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ….

 3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 12/03/2019 @ Δεκέμβριος 3, 2019 1:49 πμ

  ….ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΠΕΡ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ.
  ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ…
  “ΠΑΡΗΚΟΛΟΥΘΗΣΕΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ” [ΑΣΧΕΤΟ ΔΕ ΤΙ ΕΜΑΘΕ].
  ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΜΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.

 4. Μμμμ…..όλα τα αριστερά μπουμπούκια !δηλαδή ….χάζαρο γεννηματά και χάζαρο υπηρέτες.
  Ο δράκο ροτσι λείπει από την επιτροπή.
  Αυτή η φιδουκλα Σόρος που είναι ;ΚΑΛΑ….ΨΙΤ….ΧΑΖΑΡΑΚΙΑ ,ΟΛΑ ΘΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*