ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Την ώρα που η κυβέρνηση καταρρέει στα μάτια των πολιτών, ακυρώνει με επίσημο έγγραφο τo 80% των τακτικών χειρουργείων και αφήνει τους ασθενείς στο έλεος των ιδιωτικών κλινικών!

· Γιώργος Μαριόλης

Κρύβουν την αλήθεια και οφείλουν να παραιτηθούν!

Με κινήσεις πανικού η κυβέρνηση σπεύδει να αντιμετωπίσει τις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν από το τρέχον κύμα της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι οι εξελίξεις ήταν απολύτως αναμενόμενες.

Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες και τα νοσοκομεία, και που δημοσιεύει το edolio5, δίδεται εντολή να ακυρωθούν έως και το 80% των τακτικών χειρουργείων ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες. Η τελικά απόφαση επί του ποσοστού ανήκει σε κάθε επικεφαλής Υγειονομικής Περιφέρειας και σε κάθε διοικητή δημόσιου νοσοκομείου σύμφωνα με όσα προβλέπει η εγκύκλιος.

Κατά την αναπληρώτρια υπουργό, το μέτρο αυτό κρίνεται αναγκαίο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκαλεί η πανδημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απόφαση αυτή καταδεικνύει το πώς η κυβέρνηση αναγκάζεται να λάβει έκτακτα μέτρα εις βάρος των πολιτών που ασθενούν από χρόνιες και σοβαρές ασθένειας εκτός Covid. Όλα τα στοιχεία από τις αρχές του φθινοπώρου κατεδείκνυαν με σαφήνεια πως η πορεία της πανδημίας θα προκαλούσε πολύ σοβαρά προβλήματα στο δημόσιο σύστημα υγείας όσο θα πλησιάζαμε στην καρδιά του χειμώνα. Μάλιστα, τα αρνητικά σημάδια άρχισαν να συσσωρεύονται στον ορίζοντα νωρίτερα από πέρυσι την ίδια περίοδο.

Το ΕΣΥ, παρά τις προσπάθειες των γιατρών και των νοσηλευτών και σε πείσμα των προειδοποιήσεων που κατέθεσαν στον δημόσιο διάλογο όλες ανεξαιρέτως οι επαγγελματικές ενώσεις, συνδικάτα και οργανώσεις στον τομέα της Υγείας, αφέθηκε για άλλη μία φορά στην τύχη του.

Επισημαίνεται πως αν κάποιος διαβάσει με προσοχή την εγκύκλιο, αντιλαμβάνεται ότι η Μίνα Γκάγκα δίνει κατεύθυνση και στις ιδιωτικές κλινικές και θεραπευτήρια. Με λίγα λόγια, προετοιμάζει και τον ιδιωτικό τομέα να προσαρμοστεί στις ανάγκες και να ακυρώσει, όταν χρειαστεί, τα τακτικά χειρουργεία.

Η εγκύκλιος της αναπληρώτριας υπουργού αντανακλά τα αδιέξοδα, τις αστοχίες και τους λανθασμένους χειρισμούς που οδήγησαν για πολλοστή φορά τη Δημόσια Υγεία να αντιμετωπίζει τις δεδομένες προκλήσεις της πανδημίας με παρωχημένο οπλοστάσιο και με ένα κουρασμένο και υποστελεχωμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Διαβάστε όλη την εγκύκλιο της κυρίας Μίνας Γκάγκα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν τα πράγματα είναι τόσο άσχημα και το δημόσιο σύστημα υγείας χρειάζεται έκτακτα μέτρα, τότε ας οργάνωναν σε δημόσιους χώρους -κατά το πρότυπο των αμερικανών- υγειονομικούς καταυλισμούς πλήρως εξοπλισμένους ώστε να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες που προκαλεί η πανδημία. Ο ασθενής χρειάζεται περίθαλψη με συγκεκριμένους εξοπλισμούς. Αδιαφορεί για τον περιβάλλοντα χώρο. Προφανώς και η κυβέρνηση παρακολούθησε την τραγωδία που εκτυλίσσεται στη Ρουμανία με ασθενείς να περιθάλπονται στα αυτοκίνητά τους στο προαύλιο των νοσοκομείων επειδή το σύστημα κατέρρευσε. Ας μη φθάσουμε έως εκεί, αν και τα σημάδια άλλα δείχνουν. Γνωστοί γιατροί μέσω των social media ήδη τρομοκρατούν τον κόσμο προειδοποιώντας πώς σύντομα θα φθάσουμε στο σημείο να γίνεται επιλογή ασθενών στα νοσοκομεία.

edolio5.blogspot.com

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Tech

Κρήτη: Δύο ηλεκτρονικές απάτες 650.000 ευρώ σε έξι ημέρες – Το κόλπο με τις 55 μικρές μεταφορές

Κέντρα δεδομένων και υποδομές τεχνητής νοημοσύνηςTech

Δυτική Μακεδονία: Έρχεται νέος υπερυπολογιστής AI και κόμβος υδρογόνου – Επένδυση για την επόμενη μέρα μετά τον λιγνίτη

Πλοίο στο Αιγαίο - φωτογραφία αρχείουΕΛΛΑΔΑ

Βυθίστηκε επιβατηγό-οχηματαγωγό ανοιχτά της Σίφνου ενώ ρυμουλκούνταν – Σώοι οι δύο επιβαίνοντες

3 απαντήσεις στο “Την ώρα που η κυβέρνηση καταρρέει στα μάτια των πολιτών, ακυρώνει με επίσημο έγγραφο τo 80% των τακτικών χειρουργείων και αφήνει τους ασθενείς στο έλεος των ιδιωτικών κλινικών!”

  1. Γνωρίζει κάποιος να αναλύσει τους φόρους; πχ το 24τις εκατό πως διαμερίζεται δηλαδη απο το 24 ή 13 τις εκατό που πάει; 3τις εκατό στην υγεία… 10τις εκατο στην άμυνα;;

    υπάρχει κάπου στην διαφάνεια πως κατανέμονται οι φόροι οταν αγοράζεις μια τσίχλα;

  2. ντροπή σου κυρία μου!!!! και θα θελετε και ψηφους μεθαυριο που συναινέσατε να καταστρεψετε μια χώρα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά