Την απόσυρση του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης ζητά το Άγιο Όρος

agio-orosΤην απόσυρση του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης ζητά το Άγιο Όρος

Επείγουσα επιστολή έστειλε η Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους στον Υπουργό Δικαιοσύνης και τους Βουλευτές για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων.

Ζητούν να μην προχωρήσει η ψήφιση το νομοσχεδίου, να αποσυρθεί ώστε να υπάρξει επαρκής χρόνος για διαβούλευση και να εκφραστεί επαρκώς η βούληση του ελληνικού λαού.

Αναλυτικά η επιστολή:

Εξοχώτατε κύριε Υπουργέ,

Δια του παρόντος ιεροκοινοσφραγίστου ημών γράμματος έχομεν την τιμήν να υποβάλωμεν τας ευχάς της καθ᾽ ημάς Ιεράς Κοινότητος επί ταις επικειμέναις εορταίς των Χριστουγέννων και του νέου έτους.

Πληροφορηθέντες την πρωτοβουλίαν της Κυβερνήσεως περί της νομοθετήσεως του συμφώνου συμβιώσεως, με διακηρυσσόμενον στόχον την ισότητα και την προάσπισιν των ατομικών ελευθεριών, επιθυμούμεν όπως Σας μεταφέρομεν την ανησυχίαν του Αγίου Όρους δια την απειλουμένην εκτροπήν (δια νόμου πλέον) από τας αρχάς και αξίας που συνιστούν την ταυτότητα και τας ρίζας της Ορθοδόξου Παραδόσεως και του πολιτισμού μας.

Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, σεβόμεθα βαθύτατα τας προσωπικάς επιλογάς του κάθε ανθρώπου, και το δικαίωμά του να θέτη τον εαυτόν του είτε εντός είτε εκτός της Εκκλησίας, διότι πιστεύομε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραβιάζη το θεόσδοτον αγαθόν της ελευθερίας του ατόμου.

Ωστόσο είναι σαφώς ξένον προς τα ήθη του λαού μας και ιδιαιτέρως προκλητικόν προς την ελληνικήν κοινωνίαν, να αφήνεται να εννοηθή ότι το «ομόφυλον ζεύγος» είναι δυνατόν να θεωρήται ως οικογένεια, με όλας τας εντεύθεν νομικάς και κοινωνικάς συνεπείας, ως η υιοθεσία τέκνων κλπ.

Παρακαλούμεν θερμώς να λάβητε υπ᾽ όψιν τα ανωτέρω ως φωνήν αγωνίας και ειλικρινούς ενδιαφέροντος δια την πορείαν αυτού του Τόπου, την τύχην του οποίου ενεπιστεύθη ο ελληνικός λαός εις την υμετέραν Κυβέρνησιν, και να μη προχωρήσετε εις την ψήφισιν του εν λόγω νομοσχεδίου, παραμονάς μάλιστα της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων. Ίσως μία προς ώρας απόσυρσίς του, θα έδιδε τον απαιτούμενον χρόνον δια την ενδελεχή διαβούλευσίν του και την δυνατότητα να εκφρασθή επαρκώς η βούλησις του εντίμου ελληνικού λαού δια τόσον σοβαρά θέματα, ως ο θεσμός της οικογενείας.

Η ανωτέρω θερμή παράκλησις των πατέρων του Αγίου Όρους διαβιβάζεται και εις όλα τα κόμματα και τους βουλευτάς της Βουλής των Ελλήνων, με την προσδοκίαν να συμβάλλουν, εντός των δυνατοτήτων των, εις την αποτροπήν της «επείγουσας» ταύτης νομοθετήσεως.

Επί τούτοις, ευχόμενοι ολοθύμως ο ενανθρωπήσας Θεός χαρίσαι Υμίν ειρήνην και γαλήνην, εις δε το έργον Υμών βοήθειαν και ενίσχυσιν, διατελούμεν μετά τιμής

Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι
των είκοσιν Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω.

Πηγή:romfea.gr

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

14 thoughts on “Την απόσυρση του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης ζητά το Άγιο Όρος

  • anonymouse says:

   Βεβαία εσύ έχεις πάει και σε πολλά μοναστήρια και έχεις κάνει και οργιά με γκέι μονάχους σβήστε αυτό το σχόλιο προσβάλει την θρησκεία μας η θρησκεία μας το θεωρεί μεγάλο αμαρτήματα ότι υπάρχουν δεν πάει να πει τίποτα όλες οι θρησκείες έχουν

 1. αννα says:

  Να αφησουν τις επιστολες …..
  Πρεπει να παρουν αμεσα πρωτοβουλιες και μετρα δραστικα …
  Δεν αρκουν οι επιστολες !!!!!
  Τις φωνες να βαλουν και να ξεσηκωσουν τον τοπο…..

  • da says:

   του μοναχού η δουλειά ειναι να προσευχεται να βρουμε όλοι φώτιση απ το Θεό να πάμε στον Παράδεισο. Δεν εκτελουν χρεη συνδικαλιστη να φωναζουν και να βγαζουν το κόσμο στο δρόμο

 2. αννα says:

  Κανεις μεγα λαθος da…..Ο Χριστος δεν ηταν μονος του σε μια σπηλια……..
  Βρισκοταν αναμεσα στον κοσμο…….
  Τον εβλεπαν ……τον ακουγαν…….τον ακολουθουσαν……τον πιστευαν…..
  Αλλα βλεπεις ……οι μοναχοι ειναι μοναχοι……και ο Χριστος ενας ταπεινος καταδεκτικος ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ.

  • da says:

   Αννα ο Χριστός δίδασκε και προσευχόταν, ποτε δεν οργάνωσε εξεγερση ή πορεία εναντιον του Καισαρα. Η δουλεια του μοναχού ειναι να διδασκει και να καθοδηγει οποιον ζητησει τη συμβουλη του και να προσευχεται στο Θεό για Θεια φωτιση , και συγχωρεση σε όλο το κόσμο. Αν δεις μοναχό να φωνάζει και να οργανωνει πορείες ειναι εκτος της αποστολής του.

 3. Ανώνυμος says:

  «…Θαῦμα ἡκολούθησεν ἐν τῇ Χριστοῦ Γεννήσει· λέγει γάρ ἕνας Διδάσκαλος ὅτι τήν νύκταν ἐκείνην, κατά τήν ὁποίαν ἐγεννήθη ὁ Δεσπότης Χριστός, ἔστειλε πρῶτον ἕναν Ἄγγελον καί ἐθανάτωσεν ὅλους τούς ἀρσενοκοίτας ( =ὁμοφυλόφιλους ), ὅπου ἦσαν εἰς τόν Κόσμον, καί ἔπειτα ἐγεννήθη, διά νά μή εὐρεθῆ τότε εἰς τήν γῆν, μία τοιαύτη θεομίσητος ἁμαρτία (παρά Ἱερωνύμῳ)»!!!

  ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ (ΠΡΟΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ)
  ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ…..ΜΕΓΑ ΚΑΚΟ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  GLADIATOR

 4. αννα says:

  Αγαπητε da
  Ο Χριστος οταν ειδε…… πως ειχαν καταντησει το Ναο τα εκανε ολα λαμπογιαλο.
  Πιστευεις οτι απεχουμε πολυ …..απο εκεινη την εποχη????

 5. αννα says:

  Δεν μιλησα για εξεγερση……
  Ακουγοντας τους …..βλεπουμε πως δεν ειμαστε μονοι…..οτι υπαρχουν ανθρωποι που νοιαζονται, οπως και εμεις….για ολα αυτα που συμβαινουν….. ειναι ανθρωποι φωτισμενοι……μας δινουν δυναμη ,αυτο νομιζω ειναι αρκετο.
  Αλλωστε δεν μπορω να συγκρινω τον εαυτο μου και την πιστη μου …..με την δικη τους πιστη!!!
  Εκεινοι εχουν απαρνηθει τα κοσμικα και ζουν σε καλυβια χωρις ανεσεις…..και εγω ζω στην αμαρτια.
  Χρειαζομαστε ομως σε αυτες τις δυσκολες στιγμες, εκτος απο την προσευχη και την πιστη …..ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ.
  Μπορει να κανω λαθος …..ανθρωπος ειμαι …..αλλα πιστευω οτι πρεπει αυτοι οι ανθρωποι μαζι με οσους εχουν μεινει στην Εκκλησια (ιερεις) να πολεμισουν ………….με οποιον τροπο μπορουν και τους επιτρεπεται.
  Φιλικα ……σου ευχομαι καλα Χριστουγεννα.

  • ΙΩ says:

   ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ Ν΄ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΑΝΝΟΥΛΑ. ΤΟ ΛΕΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ.

   ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΑΧΕΣΑΙ ΟΡΘΑ, ΤΑ ΕΧΩ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΩ. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΩΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ? ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΥΣΑ !!!!

   ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΣΤΩ, ΕΝΑΣ ΡΕΕΕΕΕ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ, ΝΑ ΥΨΩΣΕΙ ΑΝΑΣΤΗΜΑ, ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ, ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΗΘΙΚΗ ΚΑΤΗΦΟΡΑ Η ΚΑΘ΄ΟΛΑ ΕΝΝΟΜΗ ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΣ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΙΣΜΟΣ ?

   ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΡΟΤΑ… ΚΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥΣ. ΘΕΛΩ ΕΝΑΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΙΩΝΟΥΝ, ΝΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ ΒΙΩΝΟΥΝ, ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ..ΝΑ…ΝΑ… ΝΑ… ΝΑ….

   ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ, ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΥΡΕΥΟΥΜΕ… ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ ΚΟΜΠΟΣΚΟΙΝΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΚΙ Η ΩΡΑ ΕΦΤΑΣΕ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ.

   ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΑΝΝΟΥΛΑ.

   ΙΩ

  • ΙΩ says:

   ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΟΥΜΕ ΑΝΝΟΥΛΑ. ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ, Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΘΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ.

   ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ

   ΙΩ

 6. αννα says:

  Προς ΙΩ
  Χαιρομαι πολυ …..που υπαρχει εστω και ενας ….εσυ.
  Που βλεπεις και αισθανεσαι …..το ιδιο.
  Ευχομαι να γινουμε πολλοι……..πολυ συντομα.
  Και να δωσει ο Θεος…. μερες που ειναι να μας σκεπασει ολους με τη θεεικη του αγαπη…. να δωσει σε ολους δυναμη …για ολα αυτα που θα ρθουν……και στους Αγιους Πατερες που ειναι πιο κοντα του, να δωσει σαλπισμα για τον αγωνα ……..το ποιμνιο ειναι μονο του…….. και θα χαθει χωρις Ποιμενα.
  Καλα Χριστουγεννα ……………..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *