17:02 - 02/01/2017

Θρίλερ στο Hilton την Πρωτοχρονιά: Στέλεχος της Novartis απειλούσε να αυτοκτονήσει!

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ευρισκόμενος στο μπαρ «Galaxy», στον 13ο όροφο του κεντρικού ξενοδοχείου, ένας 44χρονος απειλούσε να πέσει στο κενό – Ο ίδιος δήλωσε στέλεχος της Novartis – Τον 44χρονο μετέπεισε διαπραγματευτής της ΕΛΑΣΝα δώσει τέλος στη ζωή του πέφτοντας από τον 13ο όροφο του bar Galaxy του ξενοδοχείου «Hilton», στο κενό, επιχείρησε ένας 44χρονος ανήμερα την Πρωτοχρονιά. Λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας, ο συγκεκριμένος άντρας που βρισκόταν στο μπαρ του 13ου όροφου απειλούσε να αυτοκτονήσει. Στην Αστυνομία, σήμανε συναγερμός και μέσα σε λίγα λεπτά στο κεντρικό ξενοδοχείο έφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και της Πυροσβεστικής όπως και ένας ειδικά εκπαιδευμένος διαπραγματευτής.

Ο έμπειρος μεσολαβητής μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν μια ώρα, κατάφερε να πείσει τον άντρα που δήλωνε στέλεχος της Novartis να μην πραγματοποιήσει την απειλή του. Στο χώρο του κεντρικού ξενοδοχείου, βρίσκονταν  η σύζυγος και η μητέρα του 44χρονου επίδοξου αυτόχειρα. Ο άνδρας μετεφέρθη με περιπολικό στο Α.Τ Συντάγματος όπου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την πράξη του.
   
Με δάκρυα στα μάτια, ο παρ’ ολίγον αυτόχειρας «έσπασε» και άρχισε να λέει στους αστυνομικούς ότι «δεν θα φορτώσουν σε εμένα όλα τα κακά της εταιρείας» όπως επίσης και ότι του «την έχουν στημένη» και φοβάται για τη ζωή του αναφερόμενος προφανώς στο σκάνδαλο της εταιρείας Novartis. 

Η υπόθεση με την απόπειρα αυτοκτονίας του υψηλόβαθμου στελέχους της Novartis, που επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του φοβούμενος όπως  o ίδιος ισχυρίστηκε στην Αστυνομία, ότι του την έχουν στημένη, εξελίσσεται σε θρίλερ, καθώς ο 44χρονος δεν είναι κάποιο τυχαίο πρόσωπο αλλά υψηλόβαθμο στέλεχος της Novartis το οποίο μάλιστα τελευταία είχε πάρει μεταγραφή στα κεντρικά της εταιρείας στη Βασιλεία της Ελβετίας. Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές πρόκειται για έναν επιστήμονα – χημικό από τη Θεσσαλονίκη που πήρε μεταγραφή από πολυεθνική πετρελαιοειδών στη Novartis και μαλιστα ήταν υπεύθυνος για ένα φάρμακο για το διαβήτη που όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν είχε πάει πολύ καλά.
   
Έτσι, ζούσε τους τελευταίους μήνες στη Βασιλεία με τη σύζυγο του η οποία είχε φέρει πρόσφατα στον κόσμο το παιδί τους. Πηγές αναφέρουν στο protothema.gr ότι τον τελευταίο καιρό ο 44χρονος χημικός έδειχνε αλλαγμένος. Ίσως λένε κάποιοι  είχαν θεωρήσει πως ήταν το «βαθύ λαρύγγι» στην έρευνα που έχουν ξεκινήσει οι αμερικανικές αρχές και ειδικότερα το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI για τη συγκέντρωση στοιχείων αναφορικά τη συγκεκριμένη πολυεθνικής  που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Μια υπόθεση η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθώς δύο από τα στελέχη μαζί με τον δικηγόρο τους Παύλο Σαράκη μετέβησαν τις ημέρες των Χριστουγέννων στην Ουασινγκτον προκειμένου να δώσουν στους Αμερικανούς στοιχεία όλα όσα γνωρίζουν. Τα δύο αυτά πρόσωπα έχουν μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων και οι ελάχιστοι που γνωρίζουν λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη υπόθεση η οποία σε ότι έχει να κάνει με οποιαδήποτε διαρροή είναι απόλυτα «στεγανοποιημένη» λένε ότι οι αποκαλύψεις και στη χώρα μας θα πάρουν μορφή χιονοστιβάδας.

Το σκάνδαλο της Novartis
Οι αρχές των ΗΠΑ ερευνούν την πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία Novartis από τις 12 Αυγούστου 2016 όταν μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Ουάσιγκτον κατέθεσε στις αμερικανικές αρχές αναφορά που περιλαμβάνει τις καταγγελίες δύο πρώην υπαλλήλων της Novartis στην Ελλάδα για αθέμιτες μεθόδους που χρησιμοποιούσε η εταιρεία προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της εταιρείας στην ελληνική αγορά επί σειρά ετών.

Πριν από λίγο καιρό, οι δύο πρώην υπάλληλοι μετέβησαν στις ΗΠΑ για να καταθέσουν στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η θέση των δύο πρώην υπαλλήλων τούς επέτρεπε να γνωρίζουν και να έχουν αποδείξεις, σύμφωνα πάντα με την αναφορά, σχετικά με δωροδοκίες αξιωματούχων, δημόσιων λειτουργών και γιατρών από την εταιρεία, προκειμένου να παίρνουν ευνοϊκές αποφάσεις για την εταιρεία και να συνταγογραφούνται τα φάρμακα της εταιρείας.

Οι πληροφοριοδότες κατέθεσαν εκατοντάδες έγγραφα που αποδεικνύουν καταβολές χρηματικών ποσών σε ιδιώτες γιατρούς, αλλά κυρίως σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο ή ασφαλιστικό σύστημα υγείας. Επίσης, κατέθεσαν ονόματα εταιρειών μέσω των οποίων η εταιρεία ξέπλενε χρήματα.

Οι κατηγορίες που καλείται να ερευνήσει η αμερικανική Δικαιοσύνη αφορούν σε παράνομες δωροδοκίες αξιωματούχων, ανεπάρκεια του εσωτερικού ελέγχου της εταιρείας ώστε να ανιχνεύει παράνομες πληρωμές, πληρωμές γιατρών του ΙΚΑ και των νοσοκομείων στην Ελλάδα, πληρωμές σε μέσα ενημέρωσης για να ασκούν κριτική σε πολιτικά πρόσωπα των οποίων οι αποφάσεις τους δεν ευνοούσαν την εταιρεία.

protothema.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. 4 ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ – ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΟ FBI ΔΥΟ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ

  ΠΕΝΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΙ εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις μίζες, που έδινε ο φαρμακευτικός πολυεθνικός κολοσσός NOVARTIS, προκειμένου να εξασφαλίζει πωλήσεις στα δημόσια νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία και να κρατάει τις τιμές των φαρμάκων σε επίπεδα διπλάσια και τριπλάσια του πραγματικού κόστους.

  Ο πολυεθνικός κολοσσός για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των λεγόμενων διακριτικών πληρωμών είχε στήσει ένα σύστημα από εταιρείες – πλυντήρια τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό από τις οποίες διακινούσε τις μίζες σε πολιτικούς, διοικήσεις ταμείων και νοσοκομείων και χιλιάδες γιατρούς, οι οποίοι συνταγογραφούσαν κατά παραγγελία της πολυεθνικής φορτώνοντας το δημόσιο και τους ασθενείς με άχρηστα φάρμακα.

  Η εμπλοκή των πέντε υπουργών στο γιγαντιαίο σκάνδαλο της NOVARTIS τεκμηριώνεται από τις καταθέσεις δύο πρώην κορυφαίων στελεχών του πολυεθνικού κολοσσού, που χειρίζονταν το τμήμα πωλήσεων και τις μίζες στην Ελλάδα.

  Οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες έδωσαν καταθέσεις στο FBI και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε η NOVARTIS, για να εξασφαλίζει προνομιακή θέση στην αγορά και να ληστεύει το δημόσιο με την υπερτιμολόγηση των φαρμάκων.

  Η NOVARTIS, όπως και οι υπόλοιπες φαρμακοβιομηχανίες είχαν στήσει ένα ατελείωτο πάρτι στην Ελλάδα με αποτέλεσμα το Ελληνικό Δημόσιο τα τελευταία τριάντα χρόνια να έχει πληρώσει 120 δισεκατομμύρια ευρώ για καπέλο στα φάρμακα.

  Το μεγάλο φαγοπότι άρχισε να τελειώνει την εποχή που ανέλαβε υπουργός Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος περιόρισε κατά 50% τις δαπάνες για τα φάρμακα.

  Οι έρευνες του FBI

  Πρόκειται για ένα γιγαντιαίο σκάνδαλο το οποίο χρήζει άμεσης διερεύνησης ειδικά μετά τα στοιχεία – φωτιά που συγκέντρωσε το FBI τόσο από τις καταθέσεις των δύο προστατευόμενων μαρτύρων όσο και από άλλες πηγές.

  Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, ο οποίος διαβίβασε τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου η οποία με τη σειρά της ανέθεσε την έρευνα στην εισαγγελέα, αρμόδια για την καταπολέμηση της διαφθοράς Ελένης Ράικου.

  Το ζήτημα βέβαια δεν είναι η Δικαιοσύνη, αλλά η αδυναμία των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών να πραγματοποιήσουν ελέγχους στις εταιρείες που εμπλέκονται στο γιγαντιαίο σκάνδαλο.

  Γιατί μέσα από την έρευνα για τη ροή του χρήματος από τις εταιρείες – πλυντήρια, που είχε στήσει ο φαρμακευτικός κολοσσός, θα εντοπιστούν οι μαύροι λογαριασμοί πολιτικών διοικήσεων, νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων, γιατρών, εκδοτών και άλλων εμπλεκόμενων.

  Οι μίζες που δόθηκαν από τη NOVARTIS τα τελευταία χρόνια, ανέρχονται σε πολλά δισεκατομμύρια.

  Άλλωστε μέσα από το λάδωμα επίορκων πολιτικών κρατικών αξιωματούχων και γιατρών, εξασφαλίζει δεσπόζουσα θέση στην αγορά και πώληση φαρμάκων σε τιμές διπλάσιες και τριπλάσιες του πραγματικού κόστους.

  Ο πολυεθνικός κολοσσός κάνει ό,τι μπορεί να μπλοκάρει την έρευνα στην Ελλάδα, γιατί τα στελέχη της εταιρείας αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο παραπομπής για κακουργηματικές πράξεις.

  Η NOVARTIS τρέμει στην κυριολεξία τις δικαστικές περιπέτειες, που θα έχει στις ΗΠΑ, καθώς και τα πρόστιμα – μαμούθ που επιβάλλει η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις εισηγμένες εταιρείες, που εξασφαλίζουν τεράστιους τζίρους και κέρδη, από λαδώματα πολιτικών και επίορκων κρατικών λειτουργών.

  Το σκάνδαλο της NOVARTIS απασχολεί και τη Βουλή μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

  Στην ερώτηση, αφού περιγράφονται αναλυτικά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της «KONTRA NEWS», τίθενται μια σειρά κρίσιμων ερωτημάτων:

  Προληπτικά δεσμεύθηκαν από το ΚΕΦΟΜΕΠ οι τραπεζικοί λογαριασμοί καθώς η κινητή και ακίνητη περιουσία των Υπουργών των διοικητών Ασφαλιστικών Ταμείων και Νοσοκομείων που υπέγραφαν τα Δελτία Τιμών Φαρμάκων κατά την χρονική περίοδο που εκδίδονταν με υψηλές τιμές τα φάρμακα της NOVARTIS;
  Ελέγξατε τις διαφορές που προκύπτουν από τα Δελτία Τιμών Φαρμάκων από Υπουργό σε Υπουργό για την NOVARTIS;
  Διεξάγεται δικαστική έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες δυο πρώην υπαλλήλων της Novartis στις αρχές των Η.Π.Α. και σε ποιο στάδιο βρίσκεται;
  Όπως αναφέρθηκε στον Τύπο, δυο πρώην στελέχη της εταιρείας, σε συνεργασία με μεγάλο Ελληνικό δικηγορικό γραφείο κατέθεσαν στην Ουάσινγκτον, αναφορά που περιλαμβάνει τις καταγγελίες των εν λόγω υπαλλήλων της NOVARTIS στην Ελλάδα, καθώς και εκατοντάδες έγγραφα που αποδεικνύουν καταβολές χρηματικών ποσών, ονόματα εταιρειών μέσω των οποίων η εταιρεία ξέπλενε χρήματα, δωροδοκίες αξιωματούχων, αμοιβές γιατρών του ΙΚΑ και των νοσοκομείων στην Ελλάδα, πληρωμές σε ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης από τη NOVARTIS προκειμένου να ασκούν κριτική σε πολιτικά πρόσωπα οι αποφάσεις των οποίων δεν ευνοούσαν την εταιρεία. Όλο αυτό το υλικό το ζητήσατε από τους καταγγέλλοντας και αν ναι, το έχουν οι Έλληνες εισαγγελείς στα χέρια τους;
  Μήπως έχετε ζητήσει να καταθέσουν εάνέχουν ήδη τοποθετηθεί σε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο της NOVARTIS οι πρώην Υπουργοί Υγείας και Ανάπτυξης που είχαν την πολιτική ευθύνη την συγκεκριμένη περίοδο;
  Εάν όχι θα ζητήσετε την συνδρομή όλων των Υπουργών Υγείας αυτής της δεκαετίας προκειμένου να διερευνηθεί το σκάνδαλο και να επιστραφούν τα κλεμμένα πίσω στα δημόσια ταμεία;
  Γιατί δεν έχουν κληθεί από τους εισαγγελείς οι πρώην Υπουργοί Υγείας καθώς και οι πρώην Υπουργοί Ανάπτυξης να καταθέσουν, από την ώρα που βοά και φωτογραφίζει ο τύπος «πέντε γνωστούς πρωτοκλασάτους πολιτικούς», οι οποίοι και γνωρίζουν πολλά;
  Έχει κληθεί ο «συγγενής του θεσμικού παράγοντα» από την Εισαγγελέα Διαφθοράς και τους Οικονομικούς Εισαγγελείς όπως γράφει το συνημμένο δημοσίευμα;
  Αληθεύει ότι «έκανε φτερά» ο φάκελος που αφορά τον συγγενή του θεσμικού παράγοντα, από τα συρτάρια του ΣΔΟΕ και ως εκ τούτου από τότε και μετά «πάγωσε» η έρευνα;
  Διετάχθη ΕΔΕ και τιμωρήθηκαν όσοι υπεξαίρεσαν η απώλεσαν το φάκελο του ΣΔΟΕ; Να κατατεθεί το πόρισμα της ΕΔΕ.
  Έχουν κινητοποιηθεί το ΚΕΦΟΜΕΠ, το ΣΔΟΕ καθώς και οι άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, προκειμένου να ερευνήσουν τους λογαριασμούς απ’ τις εταιρείες«πλυντήρια», τις οποίες χρησιμοποιούσαν οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες για να διακινούν τις μίζες και να ξεπλένουν βρόμικο χρήμα;

  Να κατατεθεί η Εισαγγελική παραγγελία.

  Έχει ζητηθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς και το ΚΕΦΟΜΕΠ να ανοίξουν οι λογαριασμοί εσωτερικού και εξωτερικού των εν λόγω πέντε πολιτικών καιτων πρώην Υπουργών που υπέγραφαν τα δελτία τιμών της NOVARTIS;

  Να κατατεθεί η σχετική εντολή.

  Διερευνήσατε εάν τα έγγραφα-φωτιά αναφέρονται σε συγκεκριμένα στελέχη του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΦ και ποια είναι αυτά; Εάν ναι, τότε ποια η τύχη αυτών των στελεχών σήμερα, παραμένουν στην θέση τους;

  Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

  Θα θέσετε σε διαθεσιμότητα όσους κατέχουν ανώτερες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό και διαθέτουν απόρρητα στοιχεία για ένα ευρύτερο δίκτυο πληρωμών περίπου 4.500 γιατρών που έπαιρναν μίζες για να προωθούν τα προϊόντα της εταιρείας αφού η εμπλοκή των κρατικών αξιωματούχων αφορά, όπωςλέγεται, τη θέση που κατείχαν και έπαιζε ρόλο στη διαμόρφωση της τιμής των φαρμάκων, την προώθησή τους αλλά και την έγκρισή τους από τα ταμεία;

  Να κατατεθεί η εντολή για την διενέργεια ΕΔΕ και οι αποφάσεις των πειθαρχιών.

  Γνωρίζετε εάν εστάλησαν στους πολιτικούς αρχηγούς και στις αρμόδιες διεθνείς αρχές για την καταπολέμηση της διαφθοράς και του «μαύρου» χρήματος οι καταγγελίες για χρηματισμό δημοσίων λειτουργών από τη φαρμακευτική εταιρεία NOVARTIS HELLAS;
  Κατετέθη αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρχές των ΗΠΑ, καθώς οι καταγγελίες φέρονται να αγγίζουν τουλάχιστον 50 πρόσωπα ανώτερων αξιωματούχων υγείας, αλλά και συμβούλους πολιτικών των τελευταίων 10 ετών;

  Να κατατεθεί το σχετικό αίτημα.

  Ελέγχθηκαν από το ΚΕΦΟΜΕΠ και το ΣΔΟΕ οι υπέρογκες διαφημιστικές δαπάνες προς συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα , με τις οποίες «εξαγόραζαν» επί της ουσίας πίεση προς πολιτικούς με στοχευμένα δημοσιεύματα που δεν υπέκυπταν στις επιθυμίες της εταιρείας;

  Να κατατεθούν τα πορίσματα και οι τυχόν πράξεις καταλογισμού.

  Ελέγχονται οι συγκεκριμένες διαφημιστικές δαπάνες εάν εμπλέκονται σε μεθόδους νομιμοποίησης εσόδων με τελικούς αποδέκτες των χρημάτων άλλα – τρίτα – πρόσωπα; Να κατατεθούν τα πορίσματα των ελέγχων από το 2004 μέχρι το 2016 ποιοι Υπουργοί διέταξαν να διενεργηθούν σχετικές έρευνες από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας; Τιπορίσματα προέκυψανκαι τι απέγιναν αυτά γύρω από τις παράνομες δραστηριότητες των φαρμακευτικών εταιρειών;
  Τί απέγιναν το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.) σχετικά με φαρμακευτικό ιδιοσκεύασμα της εν λόγω εταιρείας που συντάχθηκαν το έτος 2012;

  Να κατατεθούν και τα τρία και όσα άλλα τυχόν υπάρχουν.

  Τί απέγινε η έρευνα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με το πόρισμα του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. για τη συμμετοχή υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας και εποπτευόμενων φορέων του σε συνέδριο της Γερμανίας;

  Να κατατεθεί.

  Τι απέγινε με την ποινική υπόθεση της φαρμακοποιού του Θεαγενείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης; Να κατατεθεί η απόφαση του Δικαστηρίου και του Πειθαρχικού.
  Ποια η πορεία των εν λόγω ερευνών που εκκίνησαν με τα πορίσματα του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. μήπως προωθήθηκαν στις δικαστικές αρχές όπως έπρεπε ή όχι;

  Να κατατεθούν τα διαβιβαστικά.

  Διερευνήσατε και ελέγξατε κατά την ίδια χρονική περίοδο τι ακριβώς έκαναν οι θητεύσαντες στο Υπουργείο Υγείας και Ανάπτυξης για να αποτρέψουν τις παράνομες δραστηριότητες των φαρμακευτικών εταιρειών και την μεγάλη ζημιάς των πολλών δις. ευρώ του Δημοσίου;

  Πέμπτη 29/12/2016 ____ 5 υπουργοί εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Novartis
  ___________
  multi-news.gr/tribune-fakelos-enantion-tis-novartis-gia-mizes-ekviasmous-politikon-erchete-apo-tis-ipa/ _______________

  frontpages.gr/d/20161229/504/Kontra-News ______________

  kontranews.gr/POLITIKE/263154-5-ypoyrgoi-emplekontai-sto-skandalo-tes-Novartis _______ Ήδη μάλιστα δρομολογείται αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρχές των ΗΠΑ καθώς οι καταγγελίες φέρονται να αγγίζουν τουλάχιστον 50 πρόσωπα ανώτερων αξιωματούχων υγείας, αλλά και συμβούλους πολιτικών των τελευταίων 10 ετών.

 2. ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΜΕΓΑΘΗΡΙΟ NOVARTIS – ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΕ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ, ΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ. ΔΥΟ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΛΙΣΤΑ _ ΦΩΤΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ SIEMENS

  Οι μίζες έπεφταν βροχή, με αποδέκτες χιλιάδες γιατρούς, μικρούς και μεγάλους, διοικήσεις κρατικών νοσοκομείων και άλλους κρατικούς αξιωματούχους, αρμόδιους για θέματα υγείας.

  Το μεγαθήριο που λέγεται NOVARTIS μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο, που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, είχε στήσει εδώ και πολλά χρόνια το μεγάλο κόλπο στην Ελλάδα προκειμένου να διοχετεύει τεράστιες ποσότητες από άχρηστα φάρμακα στα κρατικά νοσοκομεία, τα ταμεία και γενικά στην αγορά σε τιμές πολλαπλάσιες του πραγματικού κόστους.

  Ο φαρμακευτικός κολοσσός είχε στήσει ένα σύστημα αντίστοιχο με αυτό της Siemens, για να προωθεί τις πωλήσεις των φαρμάκων, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων, δηλαδή γιατρών, διοικήσεων νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων και κρατικών μανδαρίνων.

  Το Ελληνικό Δημόσιο έχει υποστεί ζημιά δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, από τις παράνομες δραστηριότητες του πολυεθνικού φαρμακευτικού κολοσσού και των επίορκων γιατρών και υπαλλήλων, οι οποίοι λαδώνονταν για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της NOVARTIS.

  Για τις ανάγκες των «διακριτικών πληρωμών», όπως αποκαλούσαν τα λαδώματα, είχαν στηθεί δεκάδες εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

  Μέσα από εικονικές συναλλαγές έκαναν το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, προκειμένου να εξασφαλίζουν ρευστότητα για χιλιάδες γιατρούς, τους οποίους λάδωναν σε μηνιαία βάση, ανάλογα με το μέγεθος της συνταγογράφησης των φαρμάκων της NOVARTIS, ενώ τους περισσότερους γιατρούς κάθε χρόνο τους πήγαιναν οικογενειακώς σε πολυτελείς κρουαζιέρες και πανάκριβα ταξίδια, όλα πληρωμένα από την πολυεθνική.

  Για τα λαδώματα των διοικήσεων των νοσοκομείων και των πολιτικών παραγόντων του υπουργείου Υγείας, χρησιμοποιούσαν ένα δίκτυο υπεράκτιων εταιρειών.

  Οι μίζες που έχουν δοθεί σύμφωνα με την κατάθεση δύο στελεχών της εταιρείας, οι οποίοι έχουν καταθέσει στις αμερικανικές αρχές ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

  Η Ελληνική Δικαιοσύνη αναμένει την ολοκλήρωση της έρευνας των αμερικανικών αρχών προκειμένου να αρχίσει και στην Ελλάδα η δικαστική διερεύνηση.

  Τα δύο στελέχη της εταιρείας έχουν παραδώσει καταστάσεις με γιατρούς και κρατικούς αξιωματούχους, που λαδώνονταν από την NOVARTIS, οι οποίοι αναμένεται να διωχθούν ποινικά στην Ελλάδα.

  Οι κατηγορίες που θα αντιμετωπίσουν οι γιατροί των κρατικών νοσοκομείων είναι παράβαση καθήκοντος, παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

  Οι κατηγορίες θα περιλαμβάνουν επίσης τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημόσιου χρήματος.

  Αντίστοιχες κατηγορίες θα αντιμετωπίσουν και οι ιδιώτες γιατροί, οι οποίοι με τη συνταγογράφηση καθ΄ υπόδειξιν του πολυεθνικού κολοσσού, ζημίωσαν το δημόσιο και τα ταμεία με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

  Ήδη οι οικονομικοί εισαγγελείς και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες συγκεντρώνουν στοιχεία για το μεγάλο σκάνδαλο, ενώ το δημόσιο αναμένεται να διεκδικήσει αποζημιώσεις – μαμούθ από τον πολυεθνικό κολοσσό για τη ζημία που έχει υποστεί.

  Σκάνδαλο διαφθοράς της Novartis στην Ελλάδα ερευνά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ

  Στις 12 Αυγούστου 2016 (με αριθμό TCR14710344837…) κατατέθηκε στις αρχές των ΗΠΑ αναφορά από μεγάλο δικηγορικό γραφείο στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, που περιλαμβάνει τις καταγγελίες δύο πρώην υπαλλήλων της Novartis στην Ελλάδα για αθέμιτες μεθόδους που χρησιμοποιούσε η εταιρεία προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της εταιρείας στην ελληνική αγορά επί σειρά ετών.

  Οι δύο πρώην υπάλληλοι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες βρίσκονται στις ΗΠΑ για να καταθέσουν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αυτές τις ημέρες.

  Οι πληροφοριοδότες είναι Έλληνες πολίτες που εργάζονταν στη Novartis από το 2008, ως επικεφαλής επικοινωνίας και εταιρικής ευθύνης ο ένας και ως υπεύθυνος πωλήσεων ο δεύτερος.

  Η θέση των δύο πρώην υπαλλήλων τούς επέτρεπε να γνωρίζουν και να έχουν αποδείξεις, σύμφωνα πάντα με την αναφορά, σχετικά με δωροδοκίες αξιωματούχων, δημόσιων λειτουργών και γιατρών από την εταιρεία, προκειμένου να παίρνουν ευνοϊκές αποφάσεις για την εταιρεία και να συνταγογραφούνται τα φάρμακα της εταιρείας.

  Οι πληροφοριοδότες κατέθεσαν εκατοντάδες έγγραφα που αποδεικνύουν καταβολές χρηματικών ποσών σε ιδιώτες γιατρούς, αλλά κυρίως σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο ή ασφαλιστικό σύστημα υγείας. Επίσης, κατέθεσαν ονόματα εταιρειών μέσω των οποίων η εταιρεία ξέπλενε χρήματα.

  Οι κατηγορίες που καλείται να ερευνήσει η αμερικανική Δικαιοσύνη αφορούν σε παράνομες δωροδοκίες αξιωματούχων, ανεπάρκεια του εσωτερικού ελέγχου της εταιρείας ώστε να ανιχνεύει παράνομες πληρωμές, πληρωμές γιατρών του ΙΚΑ και των νοσοκομείων στην Ελλάδα, πληρωμές σε μέσα ενημέρωσης για να ασκούν κριτική σε πολιτικά πρόσωπα των οποίων οι αποφάσεις τους δεν ευνοούσαν την εταιρεία.

  Η εταιρεία είναι υπότροπος, αφού ελέγχεται για παρόμοιες πρακτικές σε άλλες χώρες, όπως σε Νότια Κορέα, ΗΠΑ, Τουρκία και Κίνα.

  ____ kontranews.gr/OIKONOMIA/260784-Ladone-chiliades-giatroys-kai-dioikeseis-kratikon-nosokomeion-kai-asphalistikon-tameion ____

  _____ google.gr/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.frontpages.gr%2Fdata%2F2016%2F20161213%2FKontraNewsI.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.frontpages.gr%2Fd%2F20161213%2F504%2FKontra-News&docid=dfyHnxx5H-nw8M&tbnid=nkUEDTWLZtPIEM%3A&vet=1&w=900&h=1364&bih=638&biw=1143&q=%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1%20news%20%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%B4%CE%BF%20novartis&ved=0ahUKEwij07eEqaXRAhXBPBQKHdqKDU8QMwgaKAAwAA&iact=mrc&uact=8 ___________ google.gr/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.frontpages.gr%2Fdata%2F2016%2F20161219%2FKontraNewsB.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.frontpages.gr%2Fd%2F20161219%2F504%2FKontra-News&docid=4srlRwt0QC9N1M&tbnid=01kmR0A1JDuQEM%3A&vet=1&w=220&h=333&bih=638&biw=1143&q=%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1%20news%20%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%B4%CE%BF%20novartis&ved=0ahUKEwij07eEqaXRAhXBPBQKHdqKDU8QMwggKAUwBQ&iact=mrc&uact=8 ___________

 3. kontranews.gr/sites/default/files/protoselida/030117%20%20kontranews%20sel%2001%20MAKIS.jpg

 4. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ, ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ : “ΤΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ, ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ” ??? ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΕΣ, ΚΑΛΑ, ΤΩΡΑ ?

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*