Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
18:28 - 30/06/2022

Θεοδωρίδου για 4η δόση του εμβολίου: Δεν είναι υποχρεωτική -Τι ισχύει για τους 30-59 ετών

Δεν είναι υποχρεωτική η τέταρτη δόση του εμβολίου, όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.

Αντιθέτως, σύμφωνα με τη Μαρία Θεοδωρίδου, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες τη δεύτερη ενισχυτική δόση.

Θεοδωρίδου: Σύσταση για εμβολιασμό με την 4η δόση στους άνω των 60 ετών

Η Μαρία Θεοδωρίδου δήλωσε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει τον εμβολιασμό με τέταρτη δόση στους άνω των 70 ετών και σε όσους μένουν σε μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων καθώς και στους άνω των 60, ιδιαιτέρως σε εκείνους με υποκείμενα νοσήματα.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό με τέταρτη δόση σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 60 ετών, τα δεδομένα είναι περιορισμένα αλλά η Επιτροπή εισηγείται τη δυνατότητα εμβολιασμού τους εξατομικευμένα εφόσον το επιλέξουν μετά τη σύμφωνη ιατρική γνώμη που θα λάβουν.

«Έχουν περάσει δύο μήνες σχεδόν από την τελευταία μας ενημέρωση», δήλωσε κατά την ενημέρωση η κ. Θεοδωρίδου, τονίζοντας πως η τέταρτη δόση πρέπει να γίνεται τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά από τον εμβολιασμό με τρίτη δόση. Όμως, άτομα με τρεις δόσεις και νόσηση δεν απαιτείται η τέταρτη δόση.

«Λόγω της τρέχουσας επιδημιολογικής κατάστασης, παρατηρούμε διεθνώς αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού. Ωστόσο, λόγω του εμβολιασμού έχουμε λιγότερες νοσηλείες», επαναλαμβάνοντας τη σύσταση-προτροπή για ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού.

Θεμιστοκλέους: 332.000 εμβολιασμοί με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα άνω των 60 ετών
Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, στην Ελλάδα έχουν πραγματοποιηθεί 21.090.000 εμβολιασμοί, 7.910.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 75,3% του γενικού πληθυσμού και 84,9% του ενήλικου. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 75,2% επί του γενικού πληθυσμού και 85,7% του ενήλικου πληθυσμού.

Περισσότεροι από 7.618.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί στο 72,6% του γενικού πληθυσμού και 81,2% του ενήλικου. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 72,6% επί του γενικού πληθυσμού και 83,2% του ενήλικου πληθυσμού.

Σε σχέση με την αναμνηστική/τρίτη δόση, έχουν πραγματοποιηθεί 5.811.000 εμβολιασμοί, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 80,14% των δικαιούχων και οι άνω των 60 ξεπερνούν το 60%.

Σε σχέση με τη δεύτερη αναμνηστική δόση (τέταρτη), στα άτομα άνω των 60 ετών έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 332.000 εμβολιασμοί και υπάρχουν άλλα 40.000 μελλοντικά ραντεβού, ποσοστό 17,1% των δικαιούχων, ενώ για την ηλικία 30-59 ετών έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 14.000 εμβολιασμοί και έχουν προγραμματιστεί άλλα 18.000 ραντεβού.

Πηγή:iefimerida.gr

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Ο καθένας έχει της ψ. Του τον χαβά.
    Εδω ακρίβεια. Πόλεμοι. Αυτοί κολλημένοι με τα εμβόλια. Να τα βάλουν στον πάτο τους. Άμα πια.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*