Ταραχή στο Μαξίμου – Δυσμενή σχόλια στα ξένα ΜΜΕ για τα tweet του Αλέξη

tsiptweet1Ταραχή στο Μαξίμου – Δυσμενή σχόλια στα ξένα ΜΜΕ για τα tweet του Αλέξη

Σε «βοηθούς» του πρωθυπουργικού γραφείου ρίχνει την ευθύνη για το φιάσκο με τα tweets περί «νευρικών πιλότων» ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Το σήριαλ με τα επίμαχα «τιτιβίσματα» σχετικά με τους «νευρικούς πιλότους» συνεχίζεται, με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται έκθετος και να δέχεται σφοδρή κριτική από τον διεθνή Τύπο, τη στιγμή που η ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία δεν έχει κοπάσει έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τσίπρας αργά το βράδυ της Κυριακής δημοσιοποίησε μέσω των προσωπικών λογαριασμών που διατηρεί στο Twitter (τον @atsipas στα ελληνικά και τον αγγλόφωνο @tsipras_eu) όσα είπε στον κ. Νταβούτογλου περί «νευρικών Τούρκων πιλότων» που κατέρριψαν το ρωσικό μαχητικό και τις αιχμές που άφησε θέλοντας να στηλιτεύσει την τουρκική στρατηγική των καθημερινών παραβιάσεων στο Αιγαίο.

«Ευτυχώς οι Έλληνες πιλότοι δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας», ήταν το επίμαχο μήνυμα που αναρτήθηκε αρχικά στο ελληνόφωνο προφίλ και λίγη ώρα αργότερα στο αγγλόφωνο. Ωστόσο, αργότερα το βράδυ της Κυριακής και αφού είχε ήδη απαντήσει ο Τούρκος πρωθυπουργός στον Έλληνα ομόλογό του, γράφοντας: «Τα σχόλια για τους πιλότους από τον Αλέξη Τσίπρα δεν συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας. Αλέξη, ας εστιάσουμε στη θετική μας ατζέντα», το σχόλιο στη ξενόγλωσση σελίδα διαγράφηκε.

Έπειτα από σειρά δημοσιευμάτων του ξένου Τύπου που κατακεραύνωναν την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να επιτεθεί κατ’αυτό τον τρόπο στην Άγκυρα, δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters αναφέρει πως την ευθύνη για το «φιάσκο» την φέρει βοηθός του πρωθυπουργικού γραφείου.

Το πρακτορείο Reuters επικαλείται δηλώσεις εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης και αναφέρει ότι ένας βοηθός του πρωθυπουργού ανήρτησε το επίμαχο μήνυμα που πυροδότησε την ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης: «Σημειώθηκε λάθος. Ο Τσίπρας πράγματι είπε αυτά στον Νταβούτογλου (σε κατ’ιδίαν συνάντηση) αλλά δεν επρόκειτο να δημοσιοποιηθούν, έτσι διαγράφησαν».

Αυτό που δεν εξηγούν ωστόσο είναι για ποιο λόγο -αφού αυτό που ανέβηκε στον αγγλικό λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας ήταν υποτίθεται εμπιστευτική συνομιλία με τον Νταβούτογλου – τα ίδια τουίτς είναι αναρτημένα μέχρι αυτή την ώρα και στην ελληνική γλώσσα;

 

protothema.gr

Loading...

One thought on “Ταραχή στο Μαξίμου – Δυσμενή σχόλια στα ξένα ΜΜΕ για τα tweet του Αλέξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *