Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
15:08 - 25/03/2016

Τα νεότερα στο θέμα της έκδοσης της “Κάρτας του Πολίτη” – Υπερταυτότητας

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός 

Σήμερα είχα την τύχη στην παρέλαση να συναντηθώ με έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε θέση κλειδί και μπορεί να μας παράσχει ακριβή ενημέρωση σχετικά με το θέμα της έκδοσης της Υπερταυτότητας – Κάρτας του Πολίτη.

Καταρχήν να αποσαφηνίσουμε κάποια πράγματα σχετικά με τα όσα έχουν δει τη δημοσιότητα, μετά την υπουργική απόφαση του Κουρουμπλή για παράταση της ημερομηνίας.

Η έκδοση της υπερταυτότητας θα γίνει από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ. Με τα τωρινά δεδομένα, το υφιστάμενο αστυνομικό προσωπικό και το υπάρχον μηχάνημα εκτύπωσης δεν μπορούν να επεξεργασθούν πάνω από 20 με 30 υπερταυτότητες την ημέρα. Η δυνατότητα εκτύπωσης δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 100 την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι για να επεξεργασθούν και να εκτυπωθούν 8,9 εκατ. ταυτότητες με αυτούς τους ρυθμούς χρειάζονται περίπου 100 χρόνια. Αν λάβουμε υπόψη ότι οι μεταθέσεις των αστυνομικών πραγματοποιούνται το καλοκαίρι (τέλη Αυγούστου) αυτό σημαίνει ότι μέχρι τότε είμαστε “ασφαλής”. Αν μέχρι τότε δούμε μαζικές μετακινήσεις προς την υπηρεσία αυτή, τότε αμέσως ξέρουμε ότι τα πράγματα – εξελίξεις θα τρέχουν καταιγιστικά.

Το μηχάνημα που περνάει τσιπακια στις ταυτότητες το έχουν δύο μόνο εταιρείες  στην Ελλάδα, η μια βρίσκεται στον Αυλώνα και η άλλη στο Σχηματάρι. Οι εταιρείες αυτές ΔΕΝ έχουν δυνατότητες εκτύπωσης, παρά μόνο προσάρτησης του τσιπ στην υπερταυτότητα – κάρτα. Υπάρχει μια πληροφορία ότι αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει, αλλά ελέγχεται για την αξιοπιστία της.

Εκτός όμως από τα τεχνικά θέματα υπάρχει και ένα ακόμα, πιο μαθηματικό. Για να μπορέσει η αστυνομία να προβεί στην έκδοση των νέων υπερταυτοτήτων χρειάζεται να δημιουργηθεί κοινό μητρώο σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες :

Αστυνομίας – για το αρχείο ταυτοτήτων, το αρχείο διαβατηρίων  και αρχείο όπλων

Υπουργείο Μεταφορών – για το αρχείο  αδειών οδήγησης

Υπουργείο Οικονομικών – για τα ΑΦΜ και το μητρώο μισθοδοσίας (για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους).

Υπουργείο Εργασίας – για τον ΑΜΚΑ, τον ΑΜΑ και συνταξιούχους πλην δημοσίου τομέα.

Υπουργείο Δικαιοσύνης  – για το ποινικό μητρώο

Υπουργείο Άμυνας – για το μητρώο στρατολογικής κατάστασης

Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει να λάβει το νομοσχέδιο έγκριση από το ΣτΕ και να μην επιτραπεί προσφυγή που θα δικαιολογεί ασφαλιστικά μέτρα διακοπής της διαδικασίας, είναι να οδηγεί στην απευθείας εξυπηρέτηση του πολίτη, που σημαίνει ότι ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ, αλλιώς δεν πληρούται αυτή η συνθήκη και μπορούμε αμέσως να προσβάλουμε την διαδικασία.

Το πρόβλημα είναι ότι οι πληροφορικάριοι  σε αυτά τα υπουργεία χρησιμοποιούν πληροφοριακά συστήματα εντελώς διαφορετικού κώδικα, με αποτέλεσμα να μην είναι σε αυτή τη φάση δυνατή η απευθείας ομογενοποίηση των βάσεων δεδομένων. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ.

Τι έχουν προταθεί για να υπερκεράσουν αυτά τα προβλήματα: 

α)Να υποχρεωθούν οι πολίτες να συμπληρώσουν σε μια απλή βάση όλα τα ανωτέρω στοιχεία (αυτό εκτιμούν ότι μπορεί να γίνει μέσω του TAXIS). Όμως ξέρουν εκ των προτέρων ότι οι περισσότεροι από εμάς είτε δεν θα συμπληρώσουμε ότι θα το αφήσουμε για την τελευταία ημέρα, οπότε οι 6μηνες παρατάσεις θα είναι μονόδρομος.

β)Να γίνει αυτόματη συμπλήρωση και με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων οι πολίτες να υποχρεουθούν να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν τα στοιχεία, οπότε ξεπερνούν με τον τρόπο αυτό και το πρόβλημα με τις  “καταληκτικές ημερομηνίες”.

γ)Να αναλάβουν τα ΚΕΠ, τα Αστυνομικά Τμήματα και οι Δήμοι την διεκπεραίωση αυτής της διαδικασίας.

 

Οπότε γιατί εκδόθηκε η απόφαση Κουρουμπλή για παράταση της προθεσμίας μέχρι 30/6/18;

Το σημαντικότερο είναι να αποσαφηνίσουμε ότι η απόφαση αυτή μιλάει για την καταληκτική ημερομηνία. Δηλαδή την ημερομηνία που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και όλοι οι Έλληνες πολίτες να έχουν πλέον στα χέρια τους την υπερταυτότητα. Που σημαίνει ότι μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν επιλυθεί όλα τα προβλήματα που αναφέραμε παραπάνω και φυσικά να έχουν εκτυπωθεί και 8,9 εκατομμύρια ταυτότητες…

Αν δεν εκδιδόταν αυτή η απόφαση τότε η επιτροπή από 1/6/16 και μετά θα λειτουργούσε παράτυπα, που σημαίνει ότι α)καταρχήν δεν θα πληρωνόταν και β)όλα τα συμπεράσματα θα μπορούσαν να προσβληθούν για τυπικούς λόγους στα δικαστήρια.

Με λίγα λόγια ο υπουργός και οι σύμβουλοι του είναι υπερ του δέοντος προσεκτικοί με τα νομικά τερτίπια ώστε να μην έχουν ΟΥΤΕ μια πιθανότητα να προσβάλουμε νομικά την διαδικασία.

Το θέμα το παρακολουθώ από πολύ κοντά και θα σας ενημερώνω συνεχώς για τις εξελίξεις.

Επαναλαμβάνω  ότι όλοι μας πρέπει για το θέμα αυτό να είμαστε σε εγρήγορση και να μοιραζόμαστε τις πληροφορίες μας, ώστε να μπορέσουν να αντιδράσουμε μαζικά όταν έρθει η ώρα.

 

Αρθρογραφία : www.e-koutsobola.gr   &   www.katohika.gr

Ειδική αρθρογραφία :  http://etoimotita-enallaktiki-diaviosi.blogspot.gr/

Σχετικά με ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ
O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

Σχόλια Αναγνωστών (21)

 1. Δεν την παιρνουμε ωρε!
  Μας ζαλισανε με τις π@πα ρολογιες τους πια.
  Ας την βγαλουν και ας την παρουν οσοι ….απιστοι και μα κα κες.

 2. ΚΥΡ ΜΑΝΩΛΗΣ 03/25/2016 @ 3:54 ΜΜ

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΖΑΧΑΡΙΑ
  ΠΛΗΡΗΣ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΟΥ….ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠ ΑΤΜΟΝ

 3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 03/25/2016 @ 4:03 ΜΜ

  Δεν θα προλάβουν … θα τους προλάβει άλλος… που είναι προ των πυλών…

  • ΑΛΚΜΗΝΗ 03/25/2016 @ 4:25 ΜΜ

   AΠΟ ΕΠΟΧΗΣ ΣΑΜΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΓΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ 24ΩΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΤΩΝ ΣΕ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΛΥΜΠ ΚΥΡΙΟ ΚΥΡΙΟΚΟΚΚΑΛΗ.

  • Μαλλον δεν εχεις διαβασει αποκαλυψη του Ιωαννη.

 4. πρακτωρ 03/25/2016 @ 4:43 ΜΜ

  Καλησπέρα αδέλφια και αδελφέ…

  Μια ερωτηση θα κάνω για να προβληματιστουμε όλοι…

  Αφου οταν ψηφίζουμε ειμαστε 10.500.000 γιατι 8,900,000 ταυτότητες??

  Καλη δύναμη

  • ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ 03/25/2016 @ 6:31 ΜΜ

   Εγγεγραμμένοι 9.913.609

   Αν σκεφθείς ότι έχει να γίνει εκκαθάρισει εκλογικών καταλόγων από το 1973 τότε νομίζω ότι η διαφορά το 1 εκατ. είναι λογική.

 5. Ανώνυμος 03/25/2016 @ 4:51 ΜΜ

  Η κυβέρνηση δεν μπορει να βγάλει μαζικά κάρτα πολίτη, δεν έχει υποδομές και λεφτά

 6. Ο,τι και να γινει με την καρτα ..«τα γεγονότα της Πόλης θα προλάβουν την νεα ταυτοτητα»

 7. Ανώνυμος 03/25/2016 @ 8:36 ΜΜ

  Η αστυνομια την εχει παρει απο το 2010 εχει μεσα το τσιπ..ο στρατος ξερει κανεις?αρα αρχιστε ωα κανετε αλλες πραξεις.

 8. Με την βοήθεια του Θεού δεν θα πάρουμε ούτε ταυτότητα ούτε χάραγμα στο χέρι και ας μας κρεμάσουν, ετοιμαστείτε για διωγμούς αίματος.

 9. ΖΑΧΑΡΙΑ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ,AΜΑ ΔΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΕΓΩ ΘΑ ΑΝΕΒΩ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΔΗΞΩ ΚΑΤΩ,ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ,ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!
  ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΕΙΜΑΙ.
  ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΣΚ@ΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΤΣΑ!!!
  ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΜΑΓΚΕΣ ΕΙΝΑΙ!!!

 10. Μητσάρας 03/25/2016 @ 10:40 ΜΜ

  Απλά να συμπληρώσω ότι εδώ και ένα χρόνο περίπου, συγγενικό μου πρόσωπο – υπάλληλος τράπεζας, μου έδειξε στην οθόνη του υπολογιστή του (στην εργασία του), την σκαναρισμένη – ψηφιοποιημένη υπογραφή μου.

  Όπα του λέω… φακέλωμα μου λέει…

  Άρα μπορεί τα σκόρπια εδώ και κει στοιχεία μας, πιθανότητα να αποστέλλονται ή να γίνεται παράλληλα αυτόματη ενημέρωση σε κάποια μυστική βάση δεδομένων, φυσικά εν αγνοία μας… και εύκολο είναι τεχνικά και ασύμφορο οικονομικά επίσης.

  Οι προοπτικές συγκέντρωσης συλλογής στοιχείων είναι σκοτεινές κι απρόβλεπτες…
  Ίσως και να συγκεντρώθηκαν ήδη…

 11. Ανώνυμος 03/25/2016 @ 11:28 ΜΜ

  Βρε παιδια την εχουν παρει στην αστυνομια..λοιπον γραφει μπροστα στα ελληνικα και αγγλικα ονομα,ημερομηνια ληξης 2024,αριθμο ταυτοτητας/card number και εχει εναν 9ψηφιο αριθμο,εχει ολα τα αλλα στοιχεια μπροστα ..και πισω τον βαθμο που εχει στο σωμα,μοναδα αιματος και κατω εχει 3 γραμμες με αριθμους οριζοντιες.Αυτο που προσεξα ειναι..η πρωτη γραμμη γραφει τον αριθμο της ταυτοτητας και τσουκ βαζει και ενα 6αρακι στο τελος,η δευτερη γραμμη αρχιζει μ ενα 6αρακι και γραφει παλι νουμερα και κατι σαν βελακια και φυσικα η τριτη τελειωνει μενα 6αρακι..οταν την κουνας στο φως βλεπεις σημαιουλες πολλες ελληνικες και ενα κτηριο που γραφει απο πανωΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ ΑΡΧΕΙΝ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ.Εχει και μια παρασταση δεν μπορω να καταλαβω τι δειχνει.αυτα

 12. Ο ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!!!!! 03/26/2016 @ 1:05 ΠΜ

  Όλα τα στοιχεία μας τα έχουν και αν πραγματικά θέλανε με διασταύρωση στοιχείων μεταξύ υπηρεσιών τα βρίσκανε όλα. Ούτε τσιπάκια χρειάζονται ούτε τίποτα. Ούτε δε η ταυτόττα είναι το τσιπάκι 666 που αναφέρεται στην αποκάλυψη. Το δε στιπακι 666 δεν θα είναι όπως νομίζουμε όλοι (συσκευή ) αλλά θα είναι κατασκευασμένο με νανοτεχνολογία και θα εμπλέκεται με το DNA μας ώστε όπως αναφέρεται και στας γραφάς ΝΑ ΜΗΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΪ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ.
  Ερευνάται τας γραφάς. Ψάχνετε συνέχεια για την αλήθεια.

  • Ανώνυμος 03/26/2016 @ 4:49 ΜΜ

   Εχει ομως επανω το 666 και την υπογραφη σου..αυτο θεωρειτε ως πτωση..οσο γιατο τσιπ σιγουρα θα το πανε και ενα βημα ποιο κατωβαζοντας το στο κεφαλι.Αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχουν ηδη μεσω νανοτεχνολογιας παρει το τσιπ στο χερι καποιες χιλιαδες..

 13. Η φωνή της λογικής 03/26/2016 @ 2:59 ΜΜ

  Βρε παιδιά, μου κάνει εντύπωση που ασχολείστε με τέτοια ανούσια πράγματα και ”προφητείες”. Η ζωή είναι εκεί έξω, βγείτε και απολαύστε την, δεν θα υπάρχει άλλη, μην κοροϊδευόμαστε. Και σιγά με την κάρτα του πολίτη, προς όφελος των ανθρώπων είναι, να μην κουβαλάνε 1002 χαρτιά. Προέχει η καλοπέραση, μην χάνετε το χρόνο σας με θεούς και παραμύθια.

  • Ανώνυμος 03/26/2016 @ 10:43 ΜΜ

   Οι περισσότεροι δεν έχουν το μυαλό για να ακούσουν την φωνή της λογικής, για αυτό τους λέμε μαζάνθρωπους ή “ανθρώπους στόκ”.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*