in

Χα χαΧα χα LikeLike θυμοςθυμος

Τα fake news Επαληθεύονται: Προαιρετικό εμβόλιο κατά της φυματίωσης (BCG) απέναντι στον Covid19 από 1 Ιουνίου

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Άρα για να καταλαβαίνουμε λίγο καλύτερα, το ήδη γνωστό σε όλους μας εμβόλιο κατά της φυματίωσης είναι το ενδεδειγμένο εμβόλιο που πλέον προβλέπεται για την καταπολέμηση του Covid-19;

Γράφει ο Άρης Ιχθύς

Εάν ναι, γιατί τόση “πρεμούρα” εδώ και τόσο καιρό; Γιατί τα lockdown που αποδεδειγμένα έριξαν στα τάρταρα την εθνική οικονομία και στραγγάλισαν οικονομικά τους πολίτες;

Γιατί πασχίζουν να βρουν και να πατεντάρουν οι “Φιλάνθρωποι” και οι φαρμακοβιομηχανίες το “εμβόλιο κατά του κορωνοιού;

Γιατί σε όλη αυτή την παρωδία μετείχαν τα ΜΜΕ και οι λοιμωξιολόγοι οι οποίοι μας πληροφορούσαν πως “το εμβόλιο θα αργήσει” και θα έρθει στην καλύτερη των περιπτώσεων στις αρχές του 2021;

Γιατί από το ξέσπασμα του Covid-19, όμορφα και ωραία, δεν ενημέρωσαν όσους δεν είχαν κάνει το πολύ γνωστό απλό και διαδεδομένο εμβόλιο κατά της φυματίωσης BCG, να το κάνουν για να προφυλαχθούν;

Και κάτι πολύ σημαντικότερο:

Γιατί θεωρήθηκαν δημοσιεύματα μας ως FAKE NEWS, ένα μήνα πριν, τα οποία κάναν λόγο για την σχέση του εμβολίου κατά της φυματίωσης με τον CovID 19 και την προστασία που ενδεχομένως θα μπορούσε να παράσχει απέναντι στην “πανδημία”;

Το δημοσίευμα (Αξίζει να το διαβάσει κανείς ακόμη και τώρα) τότε μεταξύ άλλων ανέφερε:

Ο εμβολιασμός BCG έχει αναφερθεί ότι προσφέρει ευρεία προστασία από αναπνευστικές λοιμώξεις! (Το ίδιο εμβόλιο χρησιμοποιείται μάλιστα και κατά του καρκίνου του προστάτη)
Το BCG φαίνεται πως προστατεύει τον ηλικιωμένο πληθυσμό, που εμβολιάστηκε στα παιδικά του χρόνια, από βαριές αναπνευστικές λοιμώξεις!
Ο συνδυασμός μειωμένης νοσηρότητας και θνησιμότητας καθιστά τον εμβολιασμό BCG ένα πιθανό “νέο” εργαλείο για την καταπολέμηση του COVID-19.
Το BCG είναι γενικά αβλαβές η κύρια ανεπιθύμητη ενέργεια της ανάπτυξης φλεγμονής στο σημείο της ένεσης. Ωστόσο, το BCG αντενδείκνυται σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα καθώς και σε έγκυες γυναίκες.

Καθώς συνέχιζε: Ο κορωνοϊός έχει “χτυπήσει” πολύ βαριά τις δυτικές χώρες (Δυτική Ευρώπη και ΗΠΑ), που ως πλούσιες και προηγμένες, εγκατέλειψαν ή δεν εφάρμοσαν ποτέ τον γενικό Aντιφυματικό Eμβολιασμό

Και κατέληγε: Η Οικονομία μας λοιπόν αδίκως “αυτοκτόνησε”, φορτώνοντας νέα ελλείμματα τον Προϋπολογισμό!

Είναι πολλά τα ερωτήματα, ακόμη περισσότερα, θα μας ήταν αρκετό εάν μας απαντούσε όμως κάποιος υπεύθυνος ακόμη και σε αυτά που παραθέτουμε!

Θα αρκεστούμε στην ανάκληση όσων είχαν αναφέρει τότε οι… “ελεγκτές αλήθειας” με την ιδιότητα τους ως παντογνώστες στο παρελθόν!

Πλέον τα παλιά και fake δημοσιεύματα επιβεβαιώνονται!
Οι Έλληνες ειδικοί, με επικεφαλής τον Καθηγητή Παθολογίας-Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ κ.Ευάγγελο Γιαμαρέλλο, έχουν λάβει έγκριση από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) και ξεκινούν την 1η Ιουνίου το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 με το εμβόλιο κατά της φυματίωσης (BCG).

Επιστημονικές αναφορές από πολλές χώρες δείχνουν ότι ο εμβολιασμός κατά της φυματίωσης σχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2. Ήδη σε τρεις χώρες (Αυστραλία, Γερμανία και Ολλανδία) έχουν ξεκινήσει προγράμματα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού με το εμβόλιο της φυματίωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόδειξη ότι ο εμβολιασμός αυτός είναι αποτελεσματικός προέρχεται από μελέτη που ξεκίνησε το 2017 και ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2020 στο «Αττικό» Νοσοκομείο υπό το συντονισμό του κ. Γιαμαρέλλου. Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης αξιολογήθηκαν από ομάδα ειδικών επιστημόνων από το εξωτερικό και κατατέθηκαν πριν λίγες ημέρες στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Σύμφωνα με αυτά, όσοι είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της φυματίωσης είχαν ως και 80% μικρότερο κίνδυνο για να εκδηλώσουν κάποια λοίμωξη του αναπνευστικού.

Τα αποτελέσματα αυτά ενισχύουν την ελπίδα ότι ο εμβολιασμός κατά της φυματίωσης μπορεί να λειτουργήσει ως «ασπίδα» προστασίας για τις ομάδες υψηλού κινδύνου κατά του νέου κορωνοϊού.
Ξεκινά ο εμβολιασμός του πληθυσμού

Το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 με το εμβόλιο κατά της φυματίωσης έχει εγκριθεί από τον ΕΟΦ και πρόκειται να ξεκινήσει από την 1η Ιουνίου 2020.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν άτομα ηλικίας ίσης ή μεγαλύτερης των 50 ετών που πάσχουν από στεφανιαία νόσο, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ή ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ο εμβολιασμός θα γίνεται σε 4 νοσοκομεία της Αθήνας αλλά και σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, των Ιωαννίνων, της Αλεξανδρούπολης, της Ημαθίας, της Πτολεμαϊδας, του Ναυπλίου και της Κορίνθου.

«Σε καθένα και σε καθεμιά που ενδιαφέρονται να εμβολιαστούν θα γίνεται πρώτα μέτρηση των αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν ή όχι εκτεθεί τον ιό», διευκρινίζει ο κ. Γιαμαρέλλος.

ellinotourkika.gr

Report

What do you think?

14 points
Upvote Downvote

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
  1. Στην Ελλαδα, κανονικά όλοι έχουμε κάνει το εμβόλιο της φυματίωσης,,,, είναι υποχρεωτικό και γίνεται στην ηλικία των 6 χρόνων…Αρα ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ …ευκαιρία ψάχνουν για να εμβολιάσουν….τα τσιπάκια τους.

  2. 1927 ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ-TUBERCULOSIS (BCG)
    Το εμβόλιο εναντίον της Φυματίωσης από το 1927 που ανακαλύφθηκε χορηγείται συστηματικά σαν ρουτίνα σε νεογέννητα σε πολλές χώρες ενώ σε άλλες χορηγείται σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Παρ’όλo που σήμερα δεν βλέπουμε τις σοβαρές επιδημίες της νόσου που συνέβησαν το 1930-1940, εντούτοις η Φυματίωση εξακολουθεί να προσβάλλει χιλιάδες ανθρώπους κόσμο κάθε χρόνο.

    • Το εμβόλιο κατά της φυματίωσης ξεκίνησε στην Ελλάδα από το 1950 -1960, γεγονός που σημαίνει πως οι άνω ων 60-70 ετών δεν το έχουν κάνει… Επίσης τα παιδιά από έως 5 χρονών δεν το έχουν κάνει γιατί σταμάτησε ο πανελλαδικός εμβολιασμός το 2016 με την σύμφωνη γνώμη των γιατρών γιατί οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε. δεν το κάνουν αφού ως ανεπτυγμένες χώρες δεν κινδυνεύουν. Ο κίνδυνος της φυματίωσης υπάρχει στις φτωχές χώρες και ειδικά στις Αφρικανικές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Το πρόβατο της νέα κανονικότητας

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ “ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΑΝΟΣΙΑΣ” ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ