Τα’ χουμε «χαμένα» στην εξωτερική Πολιτική. Φωτιά στα Βαλκάνια βάζουν ΗΠΑ και Ρωσία , συντομεύει η διάλυση των Σκοπίων

Σκόπια – Σερβία-Μαυροβούνιο-Αλβανία-Βοσνία και Ερζεγοβίνη , και Κόσοβο , είναι τα σταθερά πιόνια στη γεωπολιτική Σκακιέρα των Βαλκανίων με Παίκτες τις ΗΠΑ από την μια πλευρά και τη Ρωσία από την άλλη .

Με τη συνθήκη των Πρεσπών , η Ελλάδα μπήκε στην παρτίδα ως πιόνι των ΗΠΑ και ουσιαστικά μπαίνοντας σε αχαρτογράφητα νερά αφού έτσι , βοηθάει να ανοίξει διάπλατα η πόρτα των Βαλκανίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ και δίνει την δυνατότητα να απομονωθεί η Σερβία , προκαλώντας έτσι την Ρωσία να επιταχύνει τη διαδικασία διαμελισμού του Κοσόβου.

Μια άνευ προηγουμένου πολεμική σύρραξη πλέον «έχει ανάψει τις μηχανής της » γιαυτό πρόσφατα η Αλβανία ( ως πιόνι των ΗΠΑ ) έσπευσε να στηρίξει το Κόσοβο .

Στην εν εξελίξει παρτίδα , ο παίκτης ΗΠΑ προσπαθεί να εγκλωβίσει τη Σερβία ( ευλογώντας την ένωση Αλβανίας Κοσόβου και έτσι τον Αλβανικό Μεγαλοϊδεατισμό ) και να κάνει φραγή της Ρωσίας ώστε να μην πατήσει πόδι στα Βαλκάνια και στις ζεστές θάλασσες ( Θέλει μεταξύ άλλων να συνεχίσει να πουλάει προστασία στην Ευρώπη ) . Η Αλβανία το εκμεταλλεύεται και γεμίσει πλέον με Τουρκοαλβανούς τη Βόρεια Ήπειρο εκτοπίζοντας το Ελληνικό στοιχείο , μιλάει για Τσαμουριά , προωθεί τον Μεγαλοϊδεατισμό της, κτλ

Ο άλλος παίκτης , Ρωσία , προστατεύει τη Σερβία , θέλει ένωση Σερβίας- Κοσόβου (ο Πούτιν έχει υποσχεθεί στον Σέρβο Πρόεδρο Βούτσιτς, ότι η Ρωσία θα βοηθήσει την Σερβία σε μια ένοπλη αντιπαράθεση με τους Αλβανούς Κοσοβάρους-ΝΑΤΟ! ) και θεωρεί ότι οι ΗΠΑ μετατρέπουν μέσω ΝΑΤΟ τα Βαλκάνια σε Βάση επίθεσης εναντίων τους .

Οι ΗΠΑ φαίνεται ότι δεν αρκούνται πλέον στον εγκλωβισμό της Ρωσικής Αρκούδας , αλλά εκδηλώνουν προθέσεις να της επιτεθούν , κάνοντας έτσι την Ευρώπη , τον καλύτερό τους πελάτη στο εμπόριο προστασίας ( Ο Ευρωστρατός είναι ακόμα σε νηπιακή κατάσταση )

Στο παιχνίδι της φωτιάς μπαίνουν κι άλλοι παίκτες .

Πέρυσι τέτοιον καιρό ( Νοέμβριο 2017 ) στο κέντρο της Σόφιας, στο πάρκο μπροστά από το Εθνικό Μέγαρο Πολιτισμού, όπου γίνονταν οι συναντήσεις στο πλαίσιο της Βουλγαρικής προεδρίας της ΕΕ ,ξαναστήθηκε ( μετά από 27 χρόνια ) ο επονομαζόμενος «Λέων του Αγίου Στεφάνου» ο οποίος «κρατάει » τον χάρτη της «Μεγάλης Βουλγαρίας», που περιλαμβάνει την ελληνική Μακεδονία, εδάφη της Σερβίας, της Ρουμανίας και, βέβαια, τα Σκόπια . Έκτοτε , χάρτες της «Μεγάλης Βουλγαρίας» εμφανίζονται παντού , ενώ , η εθνικιστική έξαρση κλιμακώνεται και φτάνει μέχρι τα Σκόπια όπου δρα εκεί ως συμπολίτευση το βουλγαρικό κόμμα VMRO-BND (Εσωτερικό Μακεδονικό Επαναστατικό Κίνημα-Βουλγαρικό Εθνικό Κίνημα)

Η Τουρκία από την άλλη , εξοπλίζει με στρατιωτικό υλικό και τεχνογνωσία την Αλβανία , στηρίζει τον Αλβανικό εξτρεμισμό και την ιδέα της Μεγάλη Αλβανίας , μιλάει και πάλι για τα «σύνορα της καρδιάς» της ,που περιλαμβάνουν αυτή τη φορά και βουλγαρικά εδάφη (υπάρχει ισχυρός και πολυπληθής μουσουλμανικός πληθυσμός στη Βουλγαρία που τείνει να ενωθεί με αυτόν στην Θράκη) και γενικά φαίνεται να μπορεί να ενισχύει το μουσουλμανικό τόξο στα Βαλκάνια , και σε βάρος μας βέβαια.

Η Τουρκία σε ρόλο «αγκάθι της Μεσογείου» πλέον , θα απομονωθεί προσωρινά από τις μεγάλες συμμαχίες εξόρυξης και θα στρέψει την προσοχή της στα Βαλκάνια , με αποτέλεσμα να δυναμιτίσει την όλη ατμόσφαιρα και να επισπευτούν έτσι, τα αναπόφευκτα. Το χαρτί αυτό μπορεί και να της δοθεί .

Στα Σκόπια το Αλβανικό στοιχείο φαίνεται να συμπιέζεται και να περιθωριοποιείται Οι Αλβανοί πλέον θέλουν να διαλύσουν τα Σκόπια ξεκινώντας ανεπίσημο δημοψήφισμα απόσχισής τους για να υλοποιήσουν και εκεί την ιδέα της Μεγάλης Αλβανία .

Η άποψη ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα σταθεροποιήσει ένα ανίσχυρο κράτος δύο εκατομμυρίων πολιτών (Αλβανών, Σέρβων και Σλαβομακεδόνων) ώστε να μετατραπεί σε ένα ασφαλές μαξιλάρι στα βόρεια σύνορά μας και θα αποτρέψει ενδεχόμενη διάλυσή του που θα μπορούσε να ανοίξει επεκτατικές ορέξεις σε χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας , ναι μεν έχει βάση και είναι ορθή , όμως λειτουργεί μέσα σε έναν κυκεώνα πανίσχυρων δυνάμεων και ως εκ τούτων , καθίσταται , αμελητέας ποσότητας παρέμβαση , ενώ παράλληλα μας εκθέτει σε πολλαπλά μεγαλύτερο κίνδυνο αφού , μας κάνει μέρος του Προβλήματος , και δημιουργεί εσωτερικές σύγκρουσης και αντιπαλότητες .

Μια μορφή λοιπόν επικίνδυνου Εθνικισμού γιγαντώνεται στα Βαλκάνια , δημιουργώντας εστίες και εντάσεις που αναζητούν πλέον ( ως ηφαιστειακή λάβα ) το αδύνατο σημείο για να εκτονωθούν .

Σε όλα αυτά η Ελλάδα , δίδει την παρουσία της με την συμφωνία των Πρεσπών η οποία έχει ήδη αποδομηθεί στα μάτια των λαών των Βαλκανίων αφού , όλοι ξέρουν τα παρασκήνια , κι ότι έχει ( μέσω του δημοψηφίσματος ) απορριφθεί σε Σκόπια ( 70% ) και σε Ελλάδα -στα ίδια ποσοστά- όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Παράλληλα , προσπαθούμε στη εν εξελίξει παρτίδα να συνταχθούμε και με τους δύο μεγάλους παίκτες , κίνηση που αναγκάζει τις ΗΠΑ να μας πιέσουν περισσότερο προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε , με το ποιον είμαστε . Πως ; με τον μπαμπούλα μας από τα Ανατολικά που λέγεται Τουρκία ( Ο Ερντογάν είναι φίλος μου είχε πει ο Τραμπ ), με τα παιχνίδια στις ΑΟΖ , Κυπριακό κτλ

Η γνωστή δήλωση του τότε Υπουργού εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, στην Πρίστινα , ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει την ένταξη του Κοσόβου στους ευρωατλαντικούς οργανισμούς , προκάλεσε εκνευρισμό στο Βελιγράδι.

Στον ίδιο χρόνο η ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι ( σύμφωνα με την εφημερίδα «Μπλιτς» ) δηλώνει αντίθετα ότι «η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία του Κοσόβου και η θέση αυτή παραμένει αμετάβλητη».

Όσον αφορά συνεπώς το πεδίο ΒΑΛΚΑΝΙΑ από όπου πλέον , είναι πιο κοντινό να αντιμετωπίσουμε ως χώρα δυσάρεστες καταστάσεις , η εξωτερική μας πολική είναι ατροφική .

Συμπέρασμα : Η Δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας είναι επιτακτική ανάγκη για να προστατέψουμε αποτελεσματικά και σε βάθος χρόνου τα Εθνικά μας Ζωτικά Συμφέροντα , μέσω ενός κοινά αποδεκτού σχεδιασμού που θα ενισχύει η συναίνεση και η συνέργια όλων μας .

Επισπεύστε το , είναι πιο σημαντικό από τη Συνταγματική αναθεώρηση .

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ (τομέας γεωπολιτικής στρατηγικής )

Loading...

4 thoughts on “Τα’ χουμε «χαμένα» στην εξωτερική Πολιτική. Φωτιά στα Βαλκάνια βάζουν ΗΠΑ και Ρωσία , συντομεύει η διάλυση των Σκοπίων

 1. Ιάσων + says:

  Εγω παιρνω σαν δεδομενο αυτο που υποθηκε οτι με τον αλφα η τον βητα τροπο αυτη η οργανωση σχετιζεται με αυτο που εγινε με τις πυραμιδες στα συνορα και συμπληρωνω το σχολιο που εκανα εδω:

  https://katohika.gr/ellada/den-echoume-kamia-apolytos-schesi-me-to-ksiloma-ton-ellinoskopianon-synoron/

  Οι Σλαβομακεδονες (εδω θεωρω δεν μας συνμφερει κιολας να λεμε κατι διαφορετικο και οτι δηλαδη δεν ειναι Μακεδονες αλλα ας μην το αναλυσω) δεν γουσταρουν αυτη την λυση που τους επιβαλλει μαλιστα να κατεβασουν το αγαλμα του αορατου στρατηλατη καθως εχουν ταυτισει την ψυχοσυθεση τους με τον Μεγα Αλεξανδρο καθως μαλιστα να μην ξεχναμε οτι οταν ξεκινησαν τον αγωνα τους για ανεξαρτησια το 1903 απο τους Οθωμανους και πριν τα μπουρδουκλωματα με τους κομμουνιστες κλπ ηταν απολυτως λογικο να επικαλεστουν την μνημη του Αλεξανδρου για να εμπνευσει τον αγωνα τους εκει οπου μαλιστα δεν υπηρχε εθνοολγικη διακριση αναμεσα στους Μακεδνες και αρκετοι Ελληνοφωνοι σημερα Μακεδονες συμμετειχαν σε αυτον τον αγωνα.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Ilinden%E2%80%93Preobrazhenie_Uprising

  Η δικη μου προταση λοιπον σε συναρτιση με αυτο που εγινε με τα συνορα ειναι προσεγγιστουν οι ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ οπως και ΤΟΤΕ + (να μην το ξεχναμε) και η ηγεσια τους (π.χ Ιβανοφ) και με καμια διαθεση μαλιστα να τους αρνηθουμε το δικαιωμα του να δηλωνουν Μακεδονες και με προθεση να τους παραχωρησουμε το δικαιωνα να συμμετεχουν στο Ελληνικο ματριξ και την νεοελληνικη συνειδηση και να αναγειρουν και παλι το αγαλμα του Αλεξανδρου στην πρωτευουσα τους μεσα σε ενα πλαισιο μαλιστα οπου η συμφωνια ξεκαθαριζει την Ελληνικοτητα του και θα μπορουσε αναλογα να προσαρμοστει σε μια νεα συμφωνια αναλογα με τα δεδομενα.

  Δηλαδη να τοηυς αναγνωρισουμε το δικαιωμα να ειναι το Ελληνικο στοιχειο ενα δομικο στοιχειο της κουλτουρας τους η οποια ασφαλως μπορει να εχει και τις διαφορες της.

  Το πως θα γινει αυτο συνειδηση βασικα με ολον αυτον τον εθνικιστικο παροξυσμο ειναι ενα τεραστιο θεμα αλλα βασικα συμφωνα με αυτο που εγω βλεπω τουλαχιστον θεωρω οτι στο χερι μας ειναι να τους αφομοιωσουμε και μεσα απο αυτη την αφομοιωση θα μπορουσε ισως να προκυψει μια ομοσπονδια η ενα οποιοδηποτε σχημα που τελικα να ενωνει τους δυο λαους και γιατι να μην γινει συνειδηση στην τελικη το οικουμενικο οραμα του Αλεξανδρου μεσα σε αυτα τα πλαισια?

 2. Νίκος says:

  Συστημικά τσιράκια ,ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ και τρίχες κατσαρες… αυτό είστε! Είναι δυνατόν να σας πάρουμε στα σοβαρά τη στιγμή που κάνετε επίδειξη αγνοίας και αμόρφωσιας; Υ.Γ : Αυτό που περιγράφετε ως «εθνικισμο» , ως τις επεκτατικές ανόητες βλέψεις κάποιων χωρών,δείχνει την πλήρη αμόρφωσια σας . Σταματήστε επιτέλους να διαστρεβλωνετε λέξεις και έννοιες! Αυτό ονομάζεται ΣΩΒΙΝΙΣΜΌΣ αγαπητοί μου! Μη προπαγανδιστές κατά του εθνικισμού,δημιουργοντας αρνητική έννοια.

 3. ΗΛΕΚΤΡΑ says:

  Ολοι ζητάνε και απαιτούν εδαφη που δεν τους ανηκουν, ουτε τους ανήκαν ποτε. Εμεις που απο αρχαιοτατων χρονων μας ανηκουν ολα αυτα τα εδαφη που αυτοι διεκδικούν, δεν μιλαμε. Μαλλον εχουμε αποφασίσει να τα χαρίσουμε ολα. Αναρωτιέμαι, αν μας ζητήσουν τα παιδια μας, θα τα δωςουμε;;; Με ρους σημερινούς Ελληνες, πολυ φοβαμαι πως ναι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *