08:50 - 28/02/2020

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από τα Σκόπια

“Αυθόρμητα” ο Σκοπιανός λαός καταστρέφει την λέξη Βόρεια, από κρατικές πινακίδες. Κάποιοι στην Ελλάδα νομίζουν ότι συνεχίζονται οι προκλήσεις από τα Σκόπια, όσον αφορά το όνομα.

Αρκετές περιπτώσεις βανδαλισμών σε πινακίδες Υπουργείων και άλλων κρατικών φορέων που έγραφαν «Βόρεια Μακεδονία», σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στα Σκόπια.

Οι δράστες των βανδαλισμών κρατικής περιουσίας, μιας πράξης που σε όλα τα κράτη επισύρει πρόστιμο και φυλάκιση. Σε παγκόσμια πρωτοτυπία, στα Σκόπια, όχι μόνο δεν κρύβονται, αλλά βγαίνουν επώνυμα και τις παραδέχονται. Μάλιστα ΜΜΕ των Σκοπίων συχνά πυκνά φιλοξενούν δηλώσεις τους και μόνο που δεν τους … επαινούν.

Και εδώ με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε μια ακόμα περίπτωση που η Ελληνική πλευρά πιάστηκε κυριολεκτικά κορόιδο.

Σχεδόν 13 μήνες έπειτα από την επικύρωση της συμφωνίας, τα αγάλματα σε κεντρικές πλατείες των Σκοπίων, τα οποία παραπέμπουν στην αρχαία Ελληνική Ιστορία, εξακολουθούν να μην έχουν καμία πινακίδα.

Η βλακώδης φόρμουλα της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης, η οποία αντί να απαιτήσει την άμεση απομάκρυνση των αγαλμάτων έσπευσε να συμφωνήσει στη διατήρησή τους, αποδείχτηκε καταστροφική. Όπως και η πλήρης απάθεια της τωρινής ελληνικής κυβέρνησης, δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα.

Η εικόνα που μένει για τους επισκέπτες είναι ότι βρίσκονται σε μια χώρα που όλοι στο εσωτερικό της αποκαλούν σκέτο «Μακεδονία», τους εαυτούς τους «Μακεδόνες» και εκεί υπάρχουν αγάλματα των αρχαίων Μακεδόνων βασιλιάδων… Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

Δημοσίευση: History of Macedonia

Δεν είναι προκλήσεις. Και δεν είναι νέες.
Είναι η εφαρμογή πολιτικής στην περιοχή της Μακεδονίας, μέρος της οποίας (το τυπικό μέρος) ήταν και  η συμφωνία των Πρεσπών.
Μετά ακολούθησαν διαφημιστικές προβολές όπου κατά λάθος έλειπε η λέξη “Βόρεια”.
Τώρα συνεχίζουν οι αυτο-οργανωμένες συλλογικότητες της κοινωνίας των πολιτών. Έχουμε πολλές τέτοιες και στην Ελλάδα.

Δεν συνεχίζονται οι προκλήσεις από τα Σκόπια. Συνεχίζεται η εφαρμογή μια ξεκάθαρης και δηλωμένης σε όλους τους τόνους, πολιτικής Σλαβικής ενοποίησης της Μακεδονίας, μάλλον με ιδιοκτήτη τον Σόρος.

Loading...

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*