Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Διασωληνωμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου του Ρίου βρίσκονται από χθες το απόγευμα, τα δύο ανήλικα αγόρια ηλικίας 14 και 15 ετών, τα οποία ανασύρθηκαν από τον Άραχθο ποταμό, το μεσημέρι της Τετάρτης (11/6) στο ύψος του Νεοχωρίου. Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι οποίοι παρακολουθούν με μεγάλη αγωνία την κατάσταση της υγείας των παιδιών αναφέρουν στο protothema.gr ότι η κατάσταση τους κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη ενώ πρώτο τους μέλημα είναι η αξιολόγηση εγκεφάλου, πνευμόνων και νεφρών. Σύμφωνα με τους ίδιους πρόκειται να κάνουν επιθετική θεραπεία για τη διάσωση του εγκεφάλου διότι η αξονική τομογραφία που έγινε αρχικά στο νοσοκομείο της Άρτας έδειξε ότι υπάρχει οίδημα στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, τα δύο αγόρια έμειναν για τουλάχιστον είκοσι λεπτά κάτω από το νερό και η έλλειψη οξυγόνου ήταν ένας επιβαρυντικός παράγοντας για την υγεία τους.

Πώς έγινε το συμβάν

Το περιστατικό που συνέβη στον Άραχθο ποταμό και παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία, έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Το μεσημέρι της Τετάρτης (11/6) τέσσερις ανήλικοι φίλοι αποφάσισαν να δροσιστούν στις όχθες του ποταμού. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα νερά του ποταμού φούσκωσαν με αποτέλεσμα τα δύο από τα τέσσερα παιδιά να παρασυρθούν και τα άλλα δύο να ζητήσουν έντρομα βοήθεια από πολίτες που βρίσκονταν κοντά στο σημείο. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν οι Αρχές και οι υπηρεσίες αντέδρασαν γρήγορα, με τα πρώτα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να φτάνουν στο σημείο σε ελάχιστο χρόνο. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ ανέλαβαν αμέσως δράση και προχώρησαν σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ),καθώς τα δύο παιδιά είχαν βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις τους.

Το σημείο που κολυμπούσαν τα παιδιά:

«Δεν σκέφτηκα λεπτό τη ζωή μου, ήθελα να σώσω τα παιδιά»

Ο άνδρας που βούτηξε στο ποτάμι για να βοηθήσει τα δύο ανήλικα αγόρια, περιέγραψε στους δημοσιογράφους τα όσα συνέβησαν με δάκρυα στα μάτια.

«Εγώ καθόμουν στο καφενείο, ήρθε ένας άνθρωπος με μηχανάκι και μου είπε ότι πνίγονται δύο παιδιά κοντά στη γέφυρα. Πήρα αμέσως το αμάξι μου και πήγα στο σημείο, έπεσα στο ποτάμι κατευθείαν. Εκεί ήταν τα παιδιά με την βάρκα. Βούτηξα περίπου 8 μέτρα, με την δεύτερη προσπάθεια βρήκα το πρώτο παιδί και το έβγαλα έξω. Του δώσαμε ανάσες, το παιδί έβγαζε νερό από το στόμα και τη μύτη και τότε ο κόσμος μας είπε ότι υπάρχει και δεύτερο παιδί. Βουτήξαμε πάλι, ήταν αρκετά βαθιά το παιδί και ήταν δύσκολο να το βγάλουμε. Ήρθε και ένας οδηγός λεωφορείου για βοήθεια και καταφέραμε να το βγάλουμε και το δεύτερο. Εκείνο αφού του δώσαμε ανάσα, έβγαζε αίμα από το στόμα και τη μύτη. Μετά έσπευσε ασθενοφόρο και Πυροσβεστική. Σοκαρίστηκα γιατί το ένα παιδί το ήξερα, είναι στην ίδια ηλικία με την κόρη μου και πάνε μαζί σχολείο. Δεν σκέφτηκα λεπτό τη ζωή μου, ήθελα μόνο να σώσω τα παιδιά», είπε ο άνθρωπος που ανέσυρε τα παιδιά από τον Άραχθο.

protothema.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek