11:59 - 13/08/2017

Στην «κόψη του ξυραφιού» : Η Τουρκία βρήκε πλατφόρμα εξόρυξης σε συνεργασία με τρίτη χώρα – Ερχεται αμερικανικό γεωτρύπανο στην Κύπρο με τον Α.Τσίπρα να παραχωρεί την ελληνική ΑΟΖ στην Exxon Mobil

Κλείνει η συμφωνία με την κυβέρνηση Α.Τσίπρα να τα ξεπουλάει όλα στους Αμερικανούς για να έρθει το Αμερικανικό γεωτρύπανο εκτός από την Κυπριακή ΑΟΖ και στην ελληνική για εξόρυξη υδρογονανθράκων,  νοτίως της Κρήτης καθώς και στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κάσου και Κρήτης,υπό την προϋπόθεση πως η αμερικανική κυβέρνηση θα στηρίξει αποφασιστικά τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μέσω της ανανέωσης του εξοπλισμού τους.

Όμως η σκακιέρα της Α.Μεσογείου περιλαμβάνει και ένα τρίτο παίκτη. Η Τουρκία επανέλαβε τις γνωστές δηλώσεις της για γεώτρηση στην Α.Μεσόγειο όμως αυτή τη φορά πήγε ένα βήμα παρακάτω και γι αυτό η Κύπρος θορυβημένη πλέον προχώρησε σε δηλώσεις (βίντεο παρακάτω).

Η Άγκυρα μίλησε για «συνεργασία με τρίτη χώρα» και τόνισε ότι το τελευταίο τετράμηνο του έτους (2017) θα ενεργοποιήσει το πλοίο γεωτρύπανο και το 2018 θα πραγματοποιήσει την πρώτη γεώτρηση! Ποια είναι αυτή η τρίτη χώρα;

Αν όντως έχει βρει πλατφόρμα εξόρυξης η Αγκυρα και σε συνδυασμό με την Αμερικανική παρουσία στην περιοχή, τότε οι κινήσεις πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές γιατί πολύ άνετα μπορεί να συρθούμε σε ένα 50-50 διαμοιρασμό υδρογονανθράκων με την Τουρκία με αμερικανικό διαμεσολαβητή… Ειδικά αν η τρίτη χώρα είναι η Ρωσία…

Με βάση τις διαθέσιμες ως τώρα πληροφορίες, η πρόβα τζενεράλε της Τοtal πήγε τόσο καλά, ώστε από τον Οκτώβριο θα μπει στο παιχνίδι δυναμικά και η αμερικανική εταιρία Exxon Mobil, της οποίας διευθύνων σύμβουλος ήταν μέχρι πρότινος ο νυν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον. Η Total ήταν απλά το προεόρτιο όλων όσων θα συμβούν από το φθινόπωρο και στο εξής στην περιοχή.

Η γεώτρηση του «West Capella» έφτασε στον στόχο σε βάθος 3.300 μέτρων -δηλαδή 1.700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του βυθού- «Ονησίφορος Δυτικό 1» στο τεμάχιο «11» των Total-ΕΝΙ, ένα μήνα από την άφιξη του πλωτού γεωτρύπανου στο σημείο της γεώτρησης.

Τις προηγούμενες μέρες ολοκληρώθηκε ένα από τα πιο σημαντικά στάδια για την εξέλιξη της γεώτρησης, που είναι οι σεισμογραφικές έρευνες μέσα από την γεώτρηση οι οποίες έγιναν σε βάθος 3.150 μέτρων.

Το επόμενο σημαντικό στάδιο για τη γεώτρηση, αναμένεται σε περίπου 10 μέρες, όταν σε βάθος 3.500 μέτρων, θα ξεκινήσουν ειδικά «ηλεκτρογραφήματα» για αποτυπώσεις και αναλύσεις των γεωλογικών δεδομένων, που θα δώσουν σημαντικές πληροφορίες για τον στόχο του κοιτάσματος.

Πρόκειται για διαδικασία η οποία συνεχίζεται μέχρι να φτάσει το γεωτρύπανο πολύ κοντά στην επιφάνεια του στόχου του κοιτάσματος.

Στο στάδιο αυτό, δηλαδή σε περίπου δέκα μέρες, η ΤΟΤΑL θα έχει σημαντικές πληροφορίες ως προς το αν είναι θετικές οι προοπτικές για κοίτασμα.

Μετά ακολουθεί η Exxon Mobil…

Η Exxon Mobil δεν ήρθε στην περιοχή για… τουρισμό ούτε είναι τυχαία η στρατηγική συνεργασία που υπέγραψε με την εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια.

Μακροπρόθεσμος στόχος της είναι να διεξάγει στο μέλλον έρευνες και στην ελληνική ΑΟΖ νοτίως της Κρήτης, καθώς και στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κάσου και Κρήτης, όπου έχει εντοπιστεί άφθονο φυσικό αέριο.

Η κυβέρνηση Τσίπρα εμφανίζεται διατεθειμένη να υπογράψει στο μέλλον πολυετή συμφωνία για την αξιοποίηση της βάσης της Σούδας από τις ΗΠΑ υπό την προϋπόθεση ότι η Exxon θα κάνει έρευνες εξόρυξης υδρογονανθράκων στην ελληνική ΑΟΖ και πως η αμερικανική κυβέρνηση θα στηρίξει αποφασιστικά τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μέσω της ανανέωσης του εξοπλισμού τους.

Την ίδια στιγμή, ο γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να προκαλεί και επανέρχεται με νέες δηλώσεις.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να ξεκινήσουν γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο. H δήλωση του έχει ως εξής:

«Η Μεσόγειος δεν είναι λίμνη κάποιου. Είναι μια περιοχή στην οποία η Τουρκία έχει δικαίωμα στηριζόμενο στο διεθνές δίκαιο. Εδώ αν γίνουν σημαντικές ανακαλύψεις εμείς θα γίνουμε πιο ενεργητικοί (μάχιμοι, δραστικοί). Την νέα περίοδο, εμείς θα είμαστε εκεί με τους δικούς μας επιστήμονες. Αυτό μπορεί να αποτελέσει και θέμα συζήτησης για μια μορφή συνεργασίας με άλλες χώρες.

Το τελευταίο τετράμηνο του έτους (2017) θα ενεργοποιήσουμε το πλοίο γεωτρύπανο μας και το 2018 θα πραγματοποιήσουμε την πρώτη γεώτρηση. Είμαστε υποχρεωμένοι να γίνουμε πιο επιθετικοί στο θέμα που αφορά στο πετρέλαιο και στο αέριο στην Μεσόγειο. Θα είμαστε πιο δραστήριοι σε έρευνες φυσικού αερίου και πετρελαίου και στη ξηρά και στη θάλασσα.

Aυτό που προβληματίζει είναι η αναφορά του στη συνεργασία με άλλες χώρες.

pentapostagma

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε …αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. ΠΑΝΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝ 13 Αυγούστου 2017 @ 13:30
    15
    0
    H αποστολή του τουρκοεβραιου Axel Cipra εξετελέσθη! Να περάσει ο επόμενος….

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί