10:09 - 02/10/2018

Στη Bουλή η μήνυση κατά Κοτζιά για «εσχάτη προδοσία»

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η μήνυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, για … εσχάτη προδοσία.

Η μήνυση, για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας κατ άρθρον 135 ΠΚ, είχε κατατεθεί στις 31/5/2018 στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σερρών, από τον πρόεδρο της ΠΟΠΣΜ Γεώργιο Τάτσιο. Διεκπεραιώθηκε ταχύτατα και την 1/6/2018 διαβιβάστηκε (αρ. πρωτ. ΑΕ2018/1619) στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, οπότε και χρεώθηκε επίσημα στις 7/6/2018.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΠΣΜ από τις 5/7/2018, πριν δηλαδή την πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, η εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου είχε διαβιβάσει τη μήνυση, μέσω του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, στη Βουλή, η οποία όμως έμεινε στο συρτάρι του κ.Κοντονή για περισσότερο από 2,5 μήνες και στο μεταξύ είχαν προσφύγει (28/6/2018) οι Παμμακεδονικές Ενώσεις και στο Συμβούλιο Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. “Παρότι ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής, γνώριζε το γεγονός αυτό, κράτησε στο γραφείο του την παραγγελία της κυρίας Εισαγγελέως για διαβίβαση στην Βουλή, για χρονική περίοδο μεγαλύτερη των 2,5 μηνών (…) Από τις 5/7/2018 η μήνυσή μας βρισκόταν στα συρτάρια του Υπουργού Δικαιοσύνης κατ’ επιλογήν του και κατά παράνομο τρόπο, διότι ο νόμος επιτάσσει αμελλητί την διαβίβαση στην Βουλή. Η Βουλή έκλεισε με θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος, από τον φρούραρχο στις 13/7/2018 (ημερομηνία μάλιστα, κατά την οποία συζητείτο η αίτηση αναστολής των Παμμακεδονικών Ενώσεων στην Ολομέλεια του ΣτΕ).

Κατά τον τρόπο αυτόν φαλκιδεύτηκε το δημοκρατικό πολίτευμα και στερήθηκε από τους έλληνες βουλευτές το δικαίωμα να κρίνουν κατά συνείδηση σε άμεσο χρόνο, και πριν προκύψουν τετελεσμένα για την Ελλάδα από τις παράνομες πράξεις του Υπουργού, εάν κρίνουν ότι οφείλει άμεσα να αρθεί η ασυλία του και να καταστεί κατηγορούμενος. Ώσπου στις 28/9/2018 εν μέσω του ορυμαγδού της πληροφόρησης για το δημοψήφισμα στα Σκόπια , ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου απέστειλε την μήνυσή μας στην Βουλή, μαζί με άλλες 4 ήσσονος σημασίας, με προφανή σκοπό να αραιώσει τη σημασία της είδησης, ώστε να περάσει απαρατήρητη και τελικά να θαφτεί.” αναφέρει ανακοίνωση της ΠΟΠΣΜ, αφήνοντας αιχμές κατά του πρώην και νύν υπουργού δικαιοσύνης.

Μετά την εξέλιξη αυτή, και με 30 τουλάχιστον βουλευτές, μπορεί να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση ποινικών αδικημάτων του υπουργού Εξωτερικών.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση : “Μιλάμε για τετελεσμένο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας με σφετερισμό της εξουσίας που απονέμει το Σύνταγμα στο κρατικό αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών. Μιλάμε για κατάλυση δημοκρατικών θεσμών, της έκφρασης του ελληνικού λαού μέσω δημοψηφίσματος και της λαϊκής κυριαρχίας, ως και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος (η βουλή, σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την αυθεντική βούληση του ελληνικού λαού). Επίσης τετελεσμένο, μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, είναι το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή εδαφικής ακεραιότητας, κατ’ άρθρον 138 ΠΚ.

Να σημειωθεί ότι όταν ο κ.Κοτζιάς με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ τετελεσμένα, με πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, υπήρχε ήδη σε εκκρεμότητα εις βάρος του, ανοιγείσα ποινική υπόθεση προς διερεύνηση από την ελληνική δικαιοσύνη. Πλέον με 30 βουλευτές, μπορεί να ζητηθεί και η σύσταση εξεταστικής επιτροπής γιατη διερεύνηση ποινικών αδικημάτων του υπουργού Εξωτερικών, με πρότασή τους.

Όλες οι μέχρι τώρα ενέργειες του είναι ποινικά κολάσιμες και ακυρώσιμες και για τον λόγο ότι γνώριζε ο ίδιος ο κ.ΚΟΤΖΙΑΣ (και οι, υπουργός Δικαιοσύνης, πρωθυπουργός, Υπουργός Εθνικής Άμυνας), ότι διερευνάτο ποινικά η ύπαρξη αδικήματος στις πράξεις του ως υπουργού Εξωτερικών. Όταν δηλαδή δέσμευε την Ελλάδα στις 17/6/2018 υπογράφοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών, παραχωρώντας το όνομα της Μακεδονίας, που κατά τον ισχυρισμό μας σημαίνει και παραχώρηση εδάφους.
Σε κάθε περίπτωση, όταν ο υπουργός Εξωτερικών έδινε εντολή στην αντιπροσωπεία μας στο ΝΑΤΟ, να μην φέρει αντίρρηση στην πρόσκληση των Σκοπίγων, και πολύ περισσότερο, να μην φέρει αντίρρηση στην απαίτηση της Τουρκίας, η χώρα αυτή να προσκληθεί με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σκέτο ήταν απολύτως υπόλογος έναντι της Δικαιοσύνης και δεν είχε καν, ούτε την κατ’ επίφασιν νομιμότητα, λόγω, έστω, άρνησης της Βουλής για άρση της ασυλίας του. .Κι αυτό επειδή ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης προτίμησε την ασφάλεια και κράτησε την μήνυσή μας στο συρτάρι του”.

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΣΜΣ Γεώργιος Τάτσιος, ζητάει πλέον απο τους βουλευτές που αντιδρούν στην Συνθήκη των Πρεσπών, να αναλάβουν τις ευθύνες τους “Όσοι λένε πως είναι αντίθετοι στη Συμφωνία οφείλουν έμπρακτα να το αποδείξουν. Ο ελληνικός λαός πράττει το πατριωτικό του καθήκον. Οι βουλευτές οφείλουν και αυτοί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διερευνήσουν τα ποινικά αδικήματα του κ. Κοτζιά. Διαφορετικά οφείλει η Δικαιοσύνη ν’ ανακτήσει την πραγματική της λειτουργία και ανεξαρτησία, και να διώξει αυτεπαγγέλτως, ως οφείλει τα ποινικά αδικήματα που διέπραξε ο κ. Κοτζιάς” λέει ο κ.Τάτσιος, καταλήγοντας με νόημα : “Κριτής όλων ο ελληνικός λαός . Όλοι παίρνουμε θέση. Η Μακεδονία είναι και θα παραμείνει Ελλάδα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (14)

 1. ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ 10/02/2018 @ Οκτώβριος 2, 2018 10:13 πμ

  Πρέπει να γίνει άμεσα έλεγχος στους τραπεζικούς λογαριασμούς σε όλους τους βουλευτές μέχρι 5 βαθμού συγγενειας για να δούμε πλέον τι γίνετε γιατί αυτό που κάνουν δεν το κάνουν μόνο και μόνο επειδη είναι προδότες τα παίρνουν και μάλιστα τα χοντροπαίρνουν άμεσα να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί τους υπάρχει κανένας δικαστής ελληνοψυχος να το κανει

 2. Τελειο. Αρα τωρα πρεπει να ασκησετε ΒΕΤΟ στην ενταξη τους στο ΝΑΤΟ καθως σε αντιθετη περιπτωση αυτο θα συνιστα εμμεση αναγνωριση τους. Για υτο πρεπει να εκλεξετε αμεσα τον Μιχαλολιακο που ειναι ο μοναδικος που μπορει να υπερασπιστει τα “Ελληνικα συμφεροντα” εναντια στο ΝΑΤΟ. Αλλιως απλα θα συνεχισετε να κοροιδευετε τον εαυτο σας καθως κανενας αλλος δεν προτεινε καμια εναλακτικη.

 3. Θα πρεπει να πατε ΑΜΕΣΑ σε εκλογες και να γινει ΞΕΚΑΘΑΡΟ οτι ο μοναδικος που προτεινε “εναλλακτικη” ειναι ο Μιχαλολιακος και το πεφωτισμενο κομμα του που προτεινε και τον ΠΟΛΕΜΟ και οποιος συνεχισει να σας παραμυθιαζει θα βρεθει ενοπιων των ευθυνων του.

  Η ερωτηση που θα πρεπει να κανετε στους υποψηφιους ειναι πολυ απλη: Θα ασκησετε ΒΕΤΟ στην ενταξη τους με την παρουσα ονομασια στο ΝΑΤΟ?

 4. Ara 300 sfaires…den ftanoun oute gia kalimera pou lene……
  Koufales…tha fate kala….girnaei o troxos…kai….

 5. Για να δουμε ποιοι ειναι πατριωτες βουλευτες και ποιοι το παιζουν τωρα.Θα στειλουν αυτον τον προδοταρο φυλακη η θα πεσουν και οι τελευταιες μασκες ετσι ωστε να αναλαβουν πιο ξεκαθαρα οι Ελληνες να αποδοσουν δικαιοσυνη;

 6. Προσεξτε επισης του δημοσιοκαφρους. Μην τους αφησετε να σας παραπλανησουν και να σας αποπροσανατολισουν ακομα και με την σιωπη τους. Η ερωτηση ειναι πολυ συγκεκριμενη και η απαντηση θα πρεπει να ειναι ενα σαφες οχι η ενα σαφες ναι.

  Μην αφησετε τους Μαζηδες να σας πανε κυκλους και να μην απαντανε επι της ουσιας προσπαθωντας να μεταφερουν αλλου την ευθυνη. Τωρα πρεπει ολοι να αναλαβετε την ευθυνη σας. Τελειωσαν τα ψεματα.

  Η ερωτηση ειναι σαφης: Θα ασκησετε ΒΕΤΟ στην ενταξη τους με αυτο το ονομα στο ΝΑΤΟ ναι η οχι?

 7. Θα πρεπει επισης να προσεξετε τα καραγκιοζιλικια των πολιτικων σας που αλλωστε εκφραζουν την δικη σας συνειδηση, καθοτι αυτοι ειναι επαγγελματιες δημαγωγοι που εκφραζουν στο δικο τους επιπεδο την θεληση της μαζας, προσπαθωντας να χειραγωγησουν και να αντλησουν ψηφους απο τον οχλο μεσα στα πλαισια μιας εμπορικης σχεσης παρε-δωσε και οτι ιδιο ασφαλως ισχυει και ο για τον Μιχαλολιακο και το πεφωτισμενο κομμα του που ειναι το μοναδικο κομμα που εκφραζει την λαικη βουληση και τα συνθηματα στα συλλαλητηρια και τωρα ειναι η ωρα της αληθειας, καθως αν περασει η ενταξη τους στο ΝΑΤΟ αυτο θα συνιστα εμμεση αναγνωριση και το ονοματολογικο πλεον δεν θα υπαρχει.

  Συμφωνω λοιπον και με το τελικο συμπερασμα αυτης της μηνησης τελικος κριτης και για το εαυτο της ακομα μεσα στα πλαισια της δημοκρατιας ειναι η λαικη βουληση.

  Οποιος υποστηριξει υποψηφιο που δεν θα το πει ξεκαθαρα οτι θα βαλει ΒΕΤΟ θα δικαστει για εσχατη προδοσια απο την συνειδηση του για αυτο η μοναδικη σας επιλογη ειναι ο Ναζισμος που ειναι παιδι ασφαλως του Κρονου, εκτος και αν προκυψει καποιος αλλος υποψηφιος που να υποστηριξει το ΒΕΤΟ και σας το ευχομαι πραγματικα.

  • Για να μην αποκαλεις λοιπον εσυ & οι ομοιοι σου Ναζι τους Ελληνες Εθνικιστες,θα πρεπει να συμφωνησουμε ολοι με την προδοτικη συμφωνια των Πρεσπων,Σταλινοφασιστα! Προδοτη!

 8. Οτι να ναι. “Σταλνοφασιστας” και “προδοτης” της βλακειας προφανως.

  Εγω απλα σας λεω πως εχουν τα πραγματα συμφωνα με τις επιλογες σας και δεν υπονοησα πουθενα οτι υπαρχει καμια αλλη επιλογη απο το ΒΕΤΟ που υποστηριζει μονο ο Μιχαλολιακος καθως το θεμα ειναι εξαιρετικα απλο.

  Τα υπολοιπα ειναι της φαντασιας σας που καλπαζει.

 9. Όταν υπάρχει το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας δεν είναι υποχρεωτικό να ψηφίσουν τουλάχιστον 30 βουλευτές για άρση βουλευτικής ασυλίας για τον βουλευτή που κατηγορείται. Η ψήφιση της άρσης της βουλευτικής ασυλίας είναι για άλλα αδικήματα όχι για την εσχάτη προδοσία ξανατονίζω για εσχάτη προδοσία Δεν χρειάζεται να ψηφίσει η Βουλή το σύνταγμα προβλέπει την άμεση σύλληψη αυτού που κατηγορείται για εσχάτη προδοσία και γίνεται αμέσως.

  • Έχει βουλευτική ασυλία ο Κοτζιάς; Αφού δεν έχει εκλεγεί βουλευτής από τον λαό,ο τσιφρας τον έκανε υπουργό χωρίς να είναι εκλεγμένος…

 10. Κανενας δεν μπορει να ειναι “προδοτης” σε κατι που δεν πιστευει.

  Ο Τσιπρας δεν μπορει να ειναι “προδοτης” του εθνικισμου.

  Ο Μιχαλολιακος δεν μπορει να ειναι “προδοτης” του κομμουνισμου.

  Εγω δεν πιστευω σε αυτα τα δυο αρα δεν μπορω να ειμαι “προδοτης” σε κατι που δεν εκφραζει την συνειδηση μου.

  Προδοτες μπορειτε να αποδηχθειτε εσεις για την συνειδηση σας εφοσων δεν εισαστε συνεπεις με τις επιλογες σας για αυτο σας δειχνω τον μονοδρομο της συνεπειας για να αποκτησει και καποιο νοημα ολος αυτος ο πανικος που εγινε εναντια στους “προδοτες” και τους “γυφτοσκοπιανους” καθως μαλιστα οποιοσδηποτε διαφωνει στο οτιδηποτε με την εθνικιστοσοβινιστικη πανουκλα που εχει προσεγγισει το απολυτο ειναι διαφορα πραγματα και του φορανε διαφορες ταμπελες και ειναι σαν να παιζει την κασεττα του ο Furby βασικα.

  Το 99% του πληθυσμου που πασχει απο την νεοελληνικη συνειδηση εχουν προσδιοριστει ως “ανθελληνες” και ως “προδοτες” και η ΠΑΡΑΝΟΙΑ πλεον εχει προσεγγισει το απολυτο. Απο την μια οι αρχαιοκαπηλοι. Απο την αλλη οι ορθοδοξοταλιμπαν. Απο την αλλη οι Σωρρες και οι εξωγηινοι μεσσιες. Ολοι εχουν λιγο πολυ προσδιοριστει ως “ανθελληνες” και ως “προδοτες” και εγω βασικα χεστηκα καθως δεν ανηκω σε καμια ομαδα και σας εχω ολους γραμμενους εκει που δεν πιανει μελανι οπως ο Ζορμπας π.χ

  ΟΠΑ!

 11. Επισης για να σωσω σε αυτο τουλαχιστον το θεμα το μυαλο σας απο τα σκοταδια της συνομωσιολογιας απλα να σας αναφερω αυτο που γνωριζω οτι ο Ιβανοφ και η παρεα του ειναι σε κατα μετωπο συγκρουση με τα συμφεροντα του Σορος και μαλιστα αυτοι εχουν ανεβασει και μια σελιδα στο FB εναντια στον Σορος που την βρηκα οταν εκανα μια σχετικη ερευνα και την εκανα και like.

  Αρα βασικα διαγραψετε αυτην την σκεψη απο τον συνομωσιολογικο σας χαρτη που θα μπορουσε να ερθει σαν ενα μικρο “δαιμονακι” οπως συνηθως να σας βαλει καποια “περιεργη ιδεα” στο μυαλουδακι σας, καθως αυτο που γινεται δεν μπορει να ειναι μερος καποιου σχεδιου του Σορος που να προβλεπει δηλαδη την ακυρωση του δημοψηφισματος. Αυτο ειναι που ηθελε η Ρωσια που προφανως και θα ηθελε τωρα να βγει στην εξουσια ο Μιχαλολιακος η καποιος αλλος που να ασκησει ΒΕΤΟ στην ενταξη τους για ευνοητους λογους.

  Για αυτο σταματηστε να ζαλιζετε το μυαλουδακι σας. Η ολη φαση συμφωνα με τις επιλογες σας ειναι μονοδρομος για την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΑΣ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*