ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Στα 21 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

· Κατοχικά Νέα

Στα 21 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα όπως ενημέρωσε ο επικεφαλής εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, λοιμοξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Το σύνολο των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχονται 352, ενώ 51 περιτπώσεις χαρακτηρίζονται «ορφανές». Παράλληλα, 65 ασθενείς νοσηλεύονται και 9 βρίσκονται διασωληνωμένοι.

Σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 175 χιλιάδες και οι θάνατοι είναι 6.700.

Ο κ. Τσίοδρας έκανε λόγο για «εκθετική αύξηση», η οποία μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, σε περίπτωση που δεν αποδώσουν τα μέτρα και δεν επιδείξουμε την απαιτούμενη υπευθυνότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε «η κυβέρνηση επεκτείνει από την Τετάρτη το μέτρο αναστολής λειτουργίας και σε άλλα τμήματα του πρωτογενούς τομέα – στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό. Εξαιρούνται τα φαρμακεία, τα σουπερμάρκετ, ό,τι συνδέεται με την αλυσίδα τροφοδοσίας, τα πρατήρια καυσίμων, καθώς και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και λοιπές υπηρεσίες. Το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά».

To σύστημα υγείας όπως ο κ. Τσιόδρας θα υποστηριχθεί με 15 εκατ. εuρώ για προμήθεια υγειονομικού υλικού, ενώ θα διατεθούν 75 εκατ. ευρώ για την πρόσληψη 2.000 ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 950 προσλήψεις για να υποστηριχθούν οι δομές υγείας με την πανδημία. Σύμφωνα με τον κ. Τσίοδρα ενεργοποιήθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου υγείας και τα νοσοκομεία : Nίμιτς, Παμμακάριστος, η Αγ. Βαρβάρα και μία πτέρυγα της ιδιωτικού θεραπευτηρίου Αττικό θα διαχειρίζονται από σήμερα μόνο περιστατικά του νέου ιού.

Η Πολιτική Προστασία θα έχει στη διάθεσή της τις λίστες των επιβατών που φθάνουν στην Ελλάδα και δειγματοληπτικά θα γίνεται έλεγχος για την τήρηση της καραντίνας από την πλευρά τους. O κ. Τσίοδρας είπε χαρακτηριστικά ότι : «O ιός δεν σέβεται τα σύνορα αν δεν λάβουμε εμείς οι ίδιοι τα μέτρα ατομικής ευθύνης».

Τα καταστήματα που θα μείνουν ανοικτά από την Τετάρτη

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς που συμμετείχε στην ενημέρωση ανακοίνωσε επέκταση του ωραρίου των σούπερ μάρκετ και λειτουργία τους την Κυριακή.

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 18 Μαρτίου κλείνουν όλα τα καταστήματα που έχουν συναλλαγές με το κοινό, δηλαδή τα εμπορικά καταστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα καταστήματα που δεν κλείνουν είναι τα εξής:

Σούπερ μάρκετ
Φαρμακεία
Καταστήματα τροφοδοσίας, όπως φούρνοι, κρεοπωλεία κ.α
Περίπτερα/μίνι μάρκετ
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Εστιατόρια που λειτουργούν με ντελίβερι
Κούριερ – ταχυδρομικές υπηρεσίες
Συνεργεία
Pet shops
Καταστήματα κινητής τηλεφωνίας
Καταστήματα με οπτικά είδη

Επίσης, το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ θα διευρυνθεί, δηλαδή θα είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και τις Κυριακές.

zougla.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ – Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή καρδιάς – Η διαδρομή 30+ χρόνων που σημάδεψε τη νύχτα

Φωτιά σε λεωφορείο στη Λεωφόρο Αθηνών Σουνίου - φωτογραφία αρχείουΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ – Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο έπεσε πάνω σε στάση – 4 τραυματίες, εξετάζεται αν ο οδηγός υπέστη καρδιακό επεισόδιο

Κουνούπι Culex – φορέας του ιού του Δυτικού Νείλου στην ΕλλάδαΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Τέταρτο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου – 34χρονος νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ

3 απαντήσεις στο “Στα 21 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά