16:13 - 01/11/2018

Σωματεμπορία Γυναικών – Η Σκοτεινή Πλευρά της Παγκοσμιοποίησης….

Φωτεινή Μαστρογιά

Η σωματεμπορία γυναικών είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη σεξουαλική εκμετάλλευση τους. Ο όρος που έχει επικρατήσει είναι η αγγλική λέξη τράφικινγκ και περιλαμβάνει εκτός από τις γυναίκες και τα παιδιά. Διαβάζουμε ότι ο τζίρος από το τράφικινγκ στην Ευρώπη αγγίζει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ διεθνώς τα 25,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Στην Ελλάδα, το διεθνικό τράφικινγκ συνδέεται με τη διακίνηση και αναγκαστική εκπόρνευση αλλοδαπών γυναικών.

Πρόκειται λοιπόν για μία άκρως επικερδή «επιχειρηματική δραστηριότητα» από την οποία δεν επωφελούνται όμως μόνο οι ιδιώτες αλλά και ολόκληρα κράτη.

Λόγω της παγκοσμιοποίησης και των διαρκώς αυξανόμενων κρατικών χρεών (η Ελλάδα εντάσσεται στις άκρως χρεωμένες χώρες), τα χρεωμένα κράτη εξαναγκάζονται από τους δανειστές να ακολουθήσουν πολιτικές που προάγουν την «ανάπτυξη» και να αυξήσουν τα έσοδα από συνάλλαγμα για να αποπληρώσουν τους δυσβάσταχτους τόκους και δάνεια. Ενώ δεν τίθεται ρητά ως πολιτική, ερευνητές από τη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία, υποστηρίζουν ότι τα κράτη που βρίσκονται σε αυτή τη θέση εμμέσως πλην σαφώς στηρίζουν την αύξηση της πορνείας και συνεπώς και του τράφικινγκ γυναικών γιατί αυξάνονται τα έσοδα από συνάλλαγμα που προέρχονται από γυναίκες οι οποίες έχουν εξαναγκασθεί να εργάζονται στη βιομηχανία του σεξ στην αλλοδαπή.

Σε περιοχές όπως είναι η Μανίλα η εσωτερική μετανάστευση των γυναικών από τις αγροτικές στις αστικές περιοχές για εύρεση εργασίας τις οδηγεί στο τράφικινγκ. Η εστίαση της κυβέρνησης στην ανάπτυξη του τουρισμού ενθαρρύνει και τον επονομαζόμενο «ψυχαγωγικό» τουρισμό και συχνά αποτελεί και κρατική προώθηση της βιομηχανίας του σεξ στις περιοχές αυτές. Το Διαδίκτυο έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην προώθηση του τράφικινγκ γυναικών στο εξωτερικό. Η έμμεση κρατική πολιτική και ενθάρρυνση από την πλευρά του κράτους των Φιλιππινών στη μετανάστευση των γυναικών αποτέλεσε και σημαντική διευκόλυνση του τράφικινγκ.

Μία παρόμοια κατάσταση περιγράφεται και για το Νεπάλ όπου εκεί το τράφικινγκ γυναικών συνδέεται και με το χαμηλό εκπαιδευτικό επίπεδο του γυναικείου πληθυσμού, τη φτώχεια, τον έντονο σεξισμό εναντίον των γυναικών, την περιθωριοποίηση κοινωνικών ομάδων και την έλλειψη οικονομικών ευκαιριών στους αγροτικούς πληθυσμούς.

Η παγκοσμιοποίηση έδωσε την ευκαιρία σε αρκετές γυναίκες να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό. Ωστόσο, οι θέσεις εργασίας δεν είναι αρκετές και δεν μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση. Οι σωματέμποροι έχουν αδράξει την ευκαιρία και παρασύρουν τις γυναίκες στη βιομηχανία του σεξ υποσχόμενοι εργασιακές ευκαιρίες (που δεν υπάρχουν) ενώ αυτοί επωφελούνται από τη σεξουαλική εκμετάλλευση των γυναικών. Αυτή είναι άλλη μία σκοτεινή πλευρά της παγκοσμιοποίησης.

Η Ελλάδα φαίνεται ότι ακολουθεί έναν παρόμοιο δρόμο με τις χώρες αυτές. Βαθύτατα χρεωμένη χωρίς καμία ελπίδα ευημερίας για τους κατοίκους της, με μία οικονομική στρατηγική που υπαγορεύεται από τους δανειστές, με υπερβολική έμφαση στον τουρισμό και κατ’επέκταση στη βιομηχανία του σεξ (βρίθουν οι περιγραφές για τα κυκλώματα πορνείας και μαφίας σε τουριστικά νησιά όπως είναι η Μύκονος), με έμμεση προτροπή των κατοίκων για μετανάστευση στο εξωτερικό λόγω έλλειψης επαγγελματικών ευκαιριών (μάλιστα χρησιμοποιείται εύσχημα η φράση «τα καλύτερα μυαλά πάνε στο εξωτερικό» ως προτροπή για τη μετανάστευση, υπονοώντας ότι μόνο οι βλάκες ή έστω τα «μυαλά» που δεν είναι τόσο καλά παραμένουν στη χώρα), έχοντας ως απώτερο στόχο τη συλλογή συναλλάγματος για την αποπληρωμή ενός αμφισβητούμενου χρέους.

Αυτή είναι άλλη μία σκοτεινή πλευρά τόσο της παγκοσμιοποίησης όσο και της διαφημιζόμενης αλλά ασαφούς οικονομικής «ανάπτυξης». Θα την ανεχθούμε κλείνοντας συνεχώς τα μάτια και αποφεύγοντας την πραγματικότητα; Η πραγματικότητα όμως δεν αποφεύγεται αλλά αντιμετωπίζεται.

mastroyanni

corfiatiko

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

 1. Γιωργος... 11/01/2018 @ 10:08 ΜΜ

  Η σωματοεμπορια…υπήρχε και θα υπαρχη, γιατί πίσω από αυτή… υπάρχουν διάφορα λαμογια ,σε θέσεις… που εξυπηρετούν αυτό το ,είδος εμπορίου…Δεν δέχομαι και δεν πρέπει,να φτασουμε, να σκεφτόμαστε έτσι…λύσεις υπάρχουν, άμα θέλει ένας λαός για να μεινη ακέραιος και καθαρός από τα λαμογια τα …μέσα και τα έξω…

 2. Αναστάσιος Παυλόπουλος 11/02/2018 @ 12:15 ΠΜ

  Αγαπάτε Αλλήλους !

  Πως θα ήταν οι ιδανικές κοινωνίες αν τα μέλη τους αρνούνταν να υπακούσουν τους νόμους της φύσης και τους ρόλους που Αυτή προσδίδει στον καθένα μας; Ακολουθεί μια μικρή μελέτη για τις μεθόδους αναπαραγωγής και διαχείρισης του γυναικείου πλυθυσμού.

  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

  Η λογική του οικογενειακού προγραμματισμού πρέπει να αποτρέπει τους υποψήφιους γονείς από την αναπαραγωγή ενώ ταυτόχρονα να εξασφαλίζει το μέγιστα επιτυχές αποτέλεσμα ως προς την ποιότητα των αναπαραχθέντων humans.
  Το ζευγάρι λοιπόν που επιθυμεί να φέρει στο κόσμο ένα απόγονο, θα πρέπει πρώτα να κάνει γραπτή αίτηση για την παροχή άδειας αναπαραγωγής. Μαζί με την γραπτή του αίτηση, θα πρέπει να προσκομίσει τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
  Α) Αντίγραφο φορολογικής του δήλωσης στην οποία θα πρέπει να δηλώνονται εισοδήματα ικανά ώστε να αναθρέψει ένα παιδί. Όλοι κάνουν παιδιά και μετά θυμούνται που θα βρούνε λεφτά να τα μεγαλώσουν.
  Β) Ιατρικές βεβαιώσεις υγείας των γονέων καθώς και τεστ IQ. Σε υποψήφιους γονείς με IQ κάτω της βάσης θα απορρίπτεται η αίτησή τους.
  Γ) Ολόσωμες γυμνές φωτογραφίες των γονέων ώστε να γίνεται ποιοτικός έλεγχος της εμφάνισης του απόγονου που θα γεννηθεί. Με τον τρόπο αυτό, θα αποφεύγονται στο μέλλον να γεννιούνται πιθηκομούρηδες και μπουρούχες.

  Σε περίπτωση που το ζευγάρι έχει εισοδήματα που του επιτρέπουν την ανατροφή μόνο ενός παιδιού, μετά τη γέννα του η γυναίκα πρέπει να στειρώνεται. Στην Β) περίπτωση, στειρώνονται και οι δύο γονείς.
  Μια άλλη μορφή οικογενειακού προγραμματισμού είναι η επιβολή του πρωκτικού έρωτα στη γυναίκα. Το μουνί της μάλιστα θα πρέπει να ράβεται από την αρχή της γέννησής της (αφήνοντας ανοιχτή μόνο τη τρυπούλα που κατουράει) και να ξεράβεται μόνο σε περίπτωση που επιθυμεί να τεκνοποιήσει και φυσικά έχει περάσει όλα τα απαραίτητα τεστ γονιμότητας.

  Το πρώτο στάδιο επιβολής της αντρικής εξουσίας πρέπει να αναπτυχθεί σε διοικητικά επίπεδα. Συγκεκριμένα, το παγκόσμια νομοθετικό σύστημα πρέπει να αναπροσαρμοστεί και να τεθούν οι βάσεις για την σύγκλιση με νομοθεσίες των αυστηρών μουσουλμανικών κρατών. Μερικά προτεινόμενα μέτρα:

  Α) Αποποινικοποίηση του αδικήματος του βιασμού και της σεξουαλικής παρενόχλησης. Ο βιασμός δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συνουσία χωρίς προηγουμένος να υπάρχει η γραπτή άδεια του ”θύματος” η οποία να προσδιορίζει το οικονομικό αντάλλαγμα της ερωτικής επαφής. Στην περίπτωση αυτή, το ”θύμα” θα έχει το δικαίωμα να καταφύγει στα αστικά δικαστήρια διεκδικώντας την οικονομική αποζημίωση της για τις υπηρεσίες που παρείχε. Το οικονομικό αντάλλαγμα όμως πρέπει να προσδιοριστεί βάσει αντικειμενικών κριτηρίων και συγριτικά με τις τιμές των μπουρδέλων (από 20 έως 30 ευρώ) και τις τιμές της βίζιτας (από 85 έως 100 ευρώ). Σε περίπτωση δικαίωσης του ”θύματος” από τα αστικά δικαστήρια, ο εναγόμενος θα έχει το δικαίωμα έφεσης με το σκεπτικό της εφαρμογής των πανάρχαιων φυσικών νόμων που επιβάλλουν την αντρική απόλαυση με τον οποιοδήποτε τρόπο.

  Β) Ειδικές αστυνομικές ομάδες πρέπει να περιπολούν στους δημόσιους χώρους και να επιβάλουν την ευπρέπεια, τόσο στο ντύσιμο όσο και στην συμπεριφορά των θηλυκών. Απαγόρευση της κυκλοφορίας των γυναικών μετά την Δύση του Ηλίου (μόνες ή κατά ομάδες).
  Η γυναίκα που κυκλοφορεί μόνη της στο δρόμο πρέπει ανα πάσα στιγμή να μπορεί να αποδείξει ότι πηγαίνει σε κάποια εργασία η οποία αφορά αποκλειστικά και μόνο την εξυπηρέτηση του συζύγου ή του Αντρα γενικότερα. Πρέπει δηλαδή να μεταφέρει σακούλες με ψώνια ειδών διατροφής και οικιακής χρήσης ή να μεταφέρει το παιδί στο σχολείο ή να έχει αγοράσει προκλητικά εσώρουχα και άλλα συναφή τα οποία προορίζονται αποκλειστικά για την αντρική τέρψη.

  Γ) Αμεση αφαίρεση όλων των πολιτικών δικαιωμάτων της γυναίκας της γυναίκας. Η γυναίκα δεν πρέπει να έχει το δικαίωμα να ψηφίζει, να μετέχει σε πολιτικούς σχηματισμούς, να εκφέρει γνώμη.
  Δ) Απόλυση όλων των γυναικών από θέσεις και αξιώματα τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο βίο. Η γυναίκα θα έχει το δικαίωμα μόνο να καταλαμβάνει κατώτερες εργασιακές θέσεις χωρίς το δικαίωμα επαγγελματικής εξέλιξης.

  Ε) Κατάργηση του δικαιώματος της μόρφωσης. Η γυναίκα πρέπει να πηγαίνει σχολείο μέχρι την Ε’ Δημοτικού, ίσα ίσα δηλαδή για να μάθει να διαβάζει και να γράφει. Σταδιακά όμως, και το δικαίωμα αυτό πρέπει να καταργηθεί ώστε να μην έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στο μέλλον σε οποιαδήποτε βαθμίδα εκπαίδευσης.

  Το δεύτερο στάδιο αφορά την εξολοκλήρου προώθηση της γυναίκας στην απόλυτη υπηρεσία των αντρικών αναγκών. Η γυναίκα πρέπει από μικρή να μαθαίνει να υπακούει, να μην μιλάει παρά μόνο αν ερωτηθεί, να μην εκφέρει γνώμη, να μην σκέφτεται, να μην διαβάζει.
  Η γυναίκα πρέπει από μικρή να υποβάλλεται σε:
  – Κούρεμα, δημόσια διαπόμπευση, δημόσιος λιθοβολισμός.
  – Ακρωτηριασμός.
  – Αφαίρεση της μήτρας.
  – Αφαίρεση οφθαλμού/ράψιμο κατσαρίδας.
  – Θραύση γονάτων με βαριοπούλα.
  – Βάλτε ποντίκια μέσα στο μουνί της και μετά ράψτε το.
  – Υποχρεωτική πρωκτική συνουσία με άλογο.
  Και διάφορα άλλα που έγκειται στην ευγενή διακριτικότητα και φιλευσπλαχνία του νομοθέτη.

  Δώστε στη γυναίκα αυτό που της αξίζει. Βοηθείστε τις να βρούνε τον πραγματικό τους εαυτό και τον ρόλο που τις προικοδότισε η φύση. Κάντε τις ευτυχισμένες αφαιρώντας τους κάθε δικαίωμα και ευκαιρία που θα τις κάνει έστω και για λίγο να αγγίξουν την Αντρική Ανωτερότητα.

  Από την άλλη όμως, όποια γυναίκα υπηρετήσει τίμια και αποτελεσματικά τον αντρικό πληθυσμό, θα έχει το δικαίωμα να χαίρει των μεγαλύτερων απολαβών. Δωρεάν περίθαλψη και ασφάλιση. Δωρεάν κατοικία και τροφή. Ταφή δίπλα σε άντρες (και όχι αποτέφρωση όπως θα προβλέπεται για τις ανυπάκουες). Δικαίωμα να βλέπει τηλεόραση μέχρι 2 ώρες ημερησίως (αλλά μόνο παλιές Ελληνικές ταινίες). Θα της παρέχεται επίσης μια ειδική κάρτα με την οποία θα γλιτώνει τα καθημερινά λυντσαρίσματα στα οποία πρέπει να επιβάλλονται όλες οι γυναίκες σε κάθε άλλη περίπτωση.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh