ΣΟΚ και ΔΕΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟ Εγκαταλείπουν τη χώρα μεγάλες ελληνικές εταιρίες-έρχονται σκηνές Αργεντινής

Μετά από 8 χρόνια Μνημόνια οι δανειστές ανακάλυψαν τα 200 δις κόκκινα δάνεια. Βρήκαν δηλαδή αλάτι στη θάλασσα όπως θα έλεγε και ο Βαρουφάκης. Οπου νάναι η Μέρκελ θα ανακαλύψει και τον Καλφαγιάννη. Οχι στη προκειμένη περίπτωση δεν φταίει ο Τσίπρας. Φταίνε οι ανυπόληπτοι δανειστές και ο τρόπος εφαρμογής των Μνημονίων. Δεν είναι δυνατόν μετά από 8 χρόνια να επιστρέφεις στο -μείον ΜΗΔΕΝ.

Η ελληνική οικονομία με την πυρηνική βόμβα των 200 δις κόκκινων δανείων είναι στη χειρότερη κατάσταση από ποτέ. Πάπαλα. Την ίδια στιγμή το διεφθαρμένο αμεταρρύθμιστο κράτος κραυγάζει την διαφθορά του-όπως στην περίπτωση της ΕΡΤ. Τι σκατά έκαναν όλα αυτά τα χρόνια τα κλιμάκια του Τόμσεν, της ΕΚΤ και της Ε.Ε. Τι άλλο πέρα από το να φτωχοποιούν έναν παραδομένο και μάλλον ανόητο λαό; Είδατε να τολμήσουν να ακουμπήσουν την Τουρκία; Ο Ερντογάν έβαζε τους Τούρκους να καίνε τα δολάρια σε απευθείας μετάδοση του CNN. Eτσι ακριβώς αντιμετωπίζει και τους Γερμανούς.

Γιατί το ΔΝΤ δεν τολμά να ακουμπήσει την Τουρκία; Γιατί απλά ο Ερντογάν δεν αστειεύεται και το αποδεοκνύει όλο αυτά τα χρόνια. Η Οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και σύμφωνα με πληροφορίες έχει πέσει σύρμα και οι μεγάλες ελληνικές εταιρίες ετοιμάζονται να την κάνουν. Δεν θα μείνει καμμία με έδρα την Ελλάδα καθώς πάμε με χίλια να γίνουμε Αργεντινή. Σκεφθείτε τι θα συμβεί εάν συνεχίσει να πέφτει όλη την ερχόμενη εβδομάδα το Χρηματιστήριο. Δεν θα μείνει τίποτε όρθιο…

Στο μεταξύ τα διεθνή ΜΜΕ επιχειρούν να φορτώσουν τα κόκκινα δάνεια στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ είναι δεδομένες και θανάσιμες οι ευθύνες της Μέρκελ για την απραγία 8 χρόνων.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε δημοσίευμα επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για τον μεγάλο όγκο των μη εξυπηρετούμενων δανείων και σημειώνει ότι η κατάρρευση στις τιμές των μετοχών οδήγησε σε βιαστικές κινήσεις την αριστερή κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην Αθήνα ελέχθη ότι το υπουργικό συμβούλιο εργάζεται από κοινού με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ESM και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών πάνω σε ένα «σχέδιο δράσης» προκειμένου να ελαφρύνουν τις τράπεζες από δάνεια υψηλού ρίσκου. Τώρα γίνεται λόγος για μία Bad Bank, στην οποία θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών».


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σύμφωνα με την FAZ, «για αυτόν τον σκοπό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως οικονομική εξασφάλιση (σ.σ. εγγύηση) μέρος του μαξιλαριού ρευστότητας των 24,1 δις ευρώ, για το οποίο είχαν συμφωνήσει το καλοκαίρι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης. Στις Βρυξέλλες έχει διαψευσθεί συμμετοχή του ESM στα σχέδια» αυτά, επισημαίνει η εφημερίδα της Φραγκφούρτης, η οποία επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για τον μεγάλο όγκο των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Όπως αναφέρει, «η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν αυτή που επανειλημμένα δυσχέρανε και καθυστέρησε πωλήσεις δανείων ή κατασχέσεις ακινήτων που ανήκουν σε ασυνεπείς λήπτες ενυπόθηκων δανείων».

Η κυβέρνηση πήρε «γεύση» από αγορές, η οποία επιχείρησε να αντιδράσει με σκοπό να σταματήσει την καταστροφή στις τράπεζες. Η διαρροή για μια ενός είδους bad bank ήταν μια λύση αλλά μάλλον προσωρινή, αφού απέχει πολύ από το να υλοποιηθεί και αυτό ακόμη είναι αμφίβολο καθώς κοστίζει δισεκατομμύρια και έρχεται μάλλον αργά.

Αρμόδιες πηγές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης επιβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση διερευνά το ενδεχόμενο ενός APS (Asset Protect Scheme).

Είναι μια ιδέα που συζητήθηκε το βράδυ της «μαύρης Τετάρτης» στο Μέγαρο Μαξίμου και είχε προταθεί εδώ και ένα χρόνο από το ΤΧΣ: να δημιουργηθεί για κάθε ελληνική τράπεζα ξεχωριστά και μία εταιρία ειδικού σκοπού (Asset Management Company ή Asset Protect Scheme) και εκεί να μεταφέρουν τα κόκκινα δάνεια που δεν βρίσκουν αγοραστές. Έτσι η τράπεζα «ξεφορτώνεται» άμεσα προβληματικά δάνεια και εισπράττει ως έναντι ένα μέρος των εισπράξεων από τα δάνεια αυτά.

Δεν πρόκειται για μια καθαρή bad bank, με βασικό ερώτημα ποιός θα βάλει κεφάλαια μεταξύ 5 με 10 δισ. ευρώ για να αναλάβει την διαχείριση ή το ρίσκο της απώλειας για τέτοια δάνεια.

Καθώς ιδιώτες δεν αναμένεται να δείξουν προθυμία, το σχέδιο είναι να δώσει το Δημόσιο να δώσει εγγυήσεις για να καλύψει την μελλοντική ζημιά, αν δεν αποπληρωθούν τα δάνεια ή το μέρος αυτών τουλάχιστον που θα έχουν προεξοφληθεί στην τράπεζα.

Μόνη διέξοδος του Δημοσίου είναι να χρησιμοποιήσει το «μαξιλάρι ασφαλείας» των 30 δισ. ευρώ για την έξοδο στις αγορές. Πρόκειται για δάνεια από το 3ο Μνημόνιο με τα οποία η Ελλάδα επρόκειτο να καλύπτει μελλοντικές ανάγκες πληρωμών κρατικού χρέους ή να εξαγοράσει φτηνότερα τα ακριβά χρέη στην ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αλλά επίσης και τα αποθεματικά των κρατικών φορέων που απορροφά τα τελευταία τρία χρόνια το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Oπως διευκρινίζεται, δεν πρόκειται για bad bank, άλλωστε η λύση αυτή είχε απορριφθεί προ τριετίας, ενώ και πάλι η λύση αυτή δεν είναι σίγουρο ότι θα προχωρήσει αφού πρέπει να επικυρωθεί και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν ότι δεν θα συνιστά παράνομη κρατική ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση επιμένει ότι η πρόταση αυτή αποτελεί μικρό μέρος μόνον της συνολικής στρατηγικής της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων. Εάν πάντως υπάρχει κάτι στη στρατηγική που δεν ξέρουμε, καλό είναι να ειπωθεί εάν είναι να καθησυχάσει τις αγορές.

Μπορεί να ηρέμησαν την Πέμπτη, οι πιέσεις όμως επανήλθαν την Παρασκευή και η διεθνής επενδυτική γραμμή «έδειξε τα δόντια της».
pitsiriki.net

Loading...

4 thoughts on “ΣΟΚ και ΔΕΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟ Εγκαταλείπουν τη χώρα μεγάλες ελληνικές εταιρίες-έρχονται σκηνές Αργεντινής

 1. Κατηφόρα ατελειωτη says:

  ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ  ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΔΙΑΠΛΑΤΑ  Ι ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ..ΟΛΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΈΝΑ  ΤΊΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΊΟ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΝΗΜΌΝΙΑ ΟΥΤΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΚΡΊΣΗ ΟΥΤΕ Η ΈΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΎ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΊΔΑ ΟΥΤΕ Η ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΉ ΜΑΣ ΑΛΛΟΊΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΆΣΤΕΥΣΗ.ΟΥΤΕ Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ  ΜΕΤΑΝΆΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΏΝ ΜΕ ΜΙΚΡΆ ΠΑΙΔΙΆ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ..ΟΎΤΕ  ΤΟ  ΝΑ ΕΙΝΑΙ  Ο ΈΛΛΗΝΑΣ ΠΕΙΝΑΣΜΈΝΟΣ ΚΑΙ ΆΣΤΕΓΟΣ
  Η ΧΏΡΑ ΤΕΛΕΊ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ . ΤΑ Κ@ΛΟΠΑΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΆΡΧΙΣΑΝ ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΆΚΙ ΤΟ ΠΡΟΧΏΡΗΣΑΝ ΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΈΝΟΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΈΝΟΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ  ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΥΣ   ΤΩΝ ΑΝΕΛ.
  TΕΛΙΚΑ Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΣ.   ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ

 2. Βοβ says:

  Πιτσιρίκι νετ fcku. Μας ζαλίσατε με την τρομολαγνεια εδώ. Φτάνει πια. Ποια ελληνική εταιρεία φεύγει? Ονόματα, αλλιώς fake news..

 3. Μανιάτη Βηρσαβεέ says:

  Όλα αυτά είναι εκβιασμοί. Αφού μας έβγαλαν το λάδι τόσο καιρό, αλλά αυτό ήταν για να τους δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας και όλη την ιστορία της, τώρα θέλουν και άλλα και εγκαταλείπουν το Τσίπρα. Τι να πεις δηλαδή, όποιος δεν είναι Σαλβίνι αυτά παθαίνει

 4. ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΨΥΧΗ. says:

  ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΛΗΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΖΗΜΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΗ, ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ.
  ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΛΗΣΤΗΣ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΥΓΙΟΥΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.
  ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΝΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΕΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΡΥΖΙ.
  ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΡΔΕΣ ΜΑΣ, ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ, ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.
  ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΤΥΡΑΝΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.
  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *