Σύμβαση Cooper: Πως “εδεσαν” χειροπόδαρα τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας…

Έχετε ίσως ακούσει για την περιβόητη Σύμβαση Κούπερ (COOPER). Τη σύμβαση που έχει υπογράψει η Ελλάδα και τη δεσμεύει ως προς τον ορυκτό της πλούτο.

Το 1940 και μετά προέκυπταν ανάλογες συμβάσεις με αυτήν την λεγόμενης COOPER ή αλλιώς την σύμβαση εκπροσώπων του ελληνικού δημοσίου με τις ΗΠΑ και την Hugh Cooper & co.

Η “Σύμβαση Cooper” επικυρώθηκε με τον Α.Ν. 2220/1940 (ΦΕΚ 65/Α’/17.02.1940), περί κυρώσεως συμβάσεως για την παραχώρηση υδραυλικής δυνάμεως Αχελώου ποταμού.

cooper

Στη σύμβαση αυτή βλέπουμε ότι εκτός από την κατασκευή και εκμετάλλευση από τον Ανάδοχο, για 70 χρόνια (άρθρο 30) των τριών φραγμάτων (Κρεμαστών, Πρεβέντζας και Κριεκουκιού) στον ποταμό Αχελώο προβλεπόταν και κατασκευή, ιδιοκτησία και εκμετάλλευση ηλεκτρικού δικτύου για την πώληση ή για ιδία χρήση «της παραχθησομένης ηλεκτρικής ενεργείας» σε εργοστάσια του Αναδόχου (άρθρο 52) για την επεξεργασία πρώτων υλών που το consortium θα ίδρυε όπου και όποτε ήθελε έχοντας μάλιστα και το δικαίωμα αποκλεισμού τρίτων (exclusion’s right).

Το σημαντικότερο και το πιο ύποπτο τώρα είναι ότι ενώ η σύμβαση αυτή αναφέρεται στην κατασκευή τριών υδροηλεκτρικών έργων στον ποταμό Αχελώο στην πραγματικότητα παρέχει το αποκλειστικό δικαίωμα στον ανάδοχο να κάνει όλα όσα προαναφέρθηκαν. Μπορούσε δηλαδή το consortium να στήνει σε όποιο σημείο ήθελε εργοστάσιο δικών της συμφερόντων για επεξεργασία κάθε είδους πρώτων υλών.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φυσικά οι Αμερικανοί βλέποντας άλλες φτηνότερες πηγές ενέργειας κράτησαν δεσμευμένο τον πλούτο της χώρας, χωρίς να προχωρήσουν σε κάποια εξόρυξη.

Η σύμβαση υπεγράφη το 1940 και έληξε το 2010, την ίδια χρονιά που η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο. Ένα Μνημόνιο δεσμευτικό απόλυτα και τώρα πια με ένα ΤΑΙΠΕΔ που κάνει ό, τι θέλει χωρίς έλεγχο.

Τυχαίο; μπορεί. Τώρα όμως ξέρετε το λόγο που τόσο καιρό δεν έγινε τίποτα στην Ελλάδα για τον ορυκτό της πλούτο και γιατί ακόμα και τώρα δεν γίνεται κάτι.

Δείτε όλη τη σύμβαση Κούπερ ΕΔΩ.

πηγή

Loading...

16 thoughts on “Σύμβαση Cooper: Πως “εδεσαν” χειροπόδαρα τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας…

 1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ says:

  KΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ. ΠΡΟΧΘΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΣΧΟΛΙΑΣΑ ΣΧΕΤΙΚΑ. ΟΧΙ ΤΙΠΟΤ’ ΑΛΛΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ “ΜΥΩΠΙΚΑ” ΤΟΥΣ ΓΥΑΛΙΑ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ “ΣΩΤΗΡΩΝ” ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ Η ΜΗ…. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΑΦΥΠΝΗΣΕΙ ΜΕΣΩ ΒΙΒΛΙΟΥ …. ΤΟΤΕ ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΣ … ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ… ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ!!!! …………ΚΑΙ, “-ΣΤΡΑΤΗΓΕ, ΙΔΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΑΣ” ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ…………………………………………….
  .https://www.youtube.com/watch?v=shNfHJ2vN1k

  • ΕΛΠΙΝΩΡ says:

   ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣΜΗ ΔΙΔΕΙΣ ΑΚΡΙΤΩΣ ΣΗΜΑΣΙΑΝ ΕΙΣ Ο,ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥΤΟΥ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΙ ΑΦΘΟΝΕΙ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ!
   ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΧΟΛΙΟΝ ΜΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΩ.
   ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΛΙ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΠΕΡ.

  • Νικόλαος says:

   Δέν ὑπάρχει Φιόρο τοῦ Λεβάντε φίλε, ὑπάρχει ἡ καταπράσινη δασώδης ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ἡ Ὁμηρικὴ Ζάκυνθος, ἡ ὑλήεσσα Ζάκυνθος. αὐτὴ δὲ χθαμαλὴ πανυπερτάτη εἰν ἁλὶ κεῖται πρὸς ζόφον. Καὶ ἐπειδὴ ἐκ μητρὸς κατάγομαι ἀπὸ τὴν ὙΛΗΕΣΣΑΝ Ζάκυνθον, ἐνοχλοῦμαι σφόδρα ἀπὸ αὐτὴν τὴν φραγκοονομασίαν τὴν ὁποίαν βλακωδῶς ἀναφέρεις!!! Ὅπως ἐνοχλεῖται καὶ πᾶς συνειδητοποιημένος Ζακύνθιος.

   • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ says:

    ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΦΙΛΕ ΝΙΚΟΛΑΕ, ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ…. ΚΑΙ ΥΛΗΕΣΣΑ [ΔΑΣΩΔΗΣ] ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ. ΜΙΜΟΥΜΕΝΟΣ ΤΡΟΠΟΝ ΤΙΝΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ… ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΔΙΩΧΝΕΙ [ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΒΕΒΑΙΑ] ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΞΕΝΟ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ. ΟΙ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ. ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΒΕΝΕΤΙΑ. ΚΑΙ ΧΟΡΟΥΣ ΦΡΑΓΚΙΚΟΥΣ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΩΣΤΕ. ΙΣΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ. ΑΛΛΑ ΔΕΣ, ΠΟΣΟΙ ΤΑΞΕΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΖΑΝΤΕ;;;

 2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ says:

  ENAΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ …………………..
  ΤΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΛΗΞΕ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΡΙΖΟ. ΕΤΣΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΡΙΖΟΥ ΕΠΟΧΗ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΙΠΩΝΕΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ…….
  ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΩ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΑΥΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ, Η ΤΩΝ ΤΑΝΚΣ…. ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΤΑΕΤΕΣ ΑΥΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ, Η ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΗΣ ΤΟ ΕΒΑΖΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΗΚΕΣ, ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΗΝ ΑΓΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΑΡΟ Η ΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ………..
  ΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ……. ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ
  ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΟΥΤΕ Ο ΓΑΠ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΡΙΖΟ. ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΠΝΙΞΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ…..
  ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟ[Υ]ΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΓ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ COOPER …. ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΑΣΦΑΙΡΑ ΠΥΡΑ ΡΙΧΝΕΙ. ΟΛΑ ΕΚ ΤΩΝ …. ΥΣΤΕΡΩΝ. ΚΑΤΙ ΣΑΝ …. ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ!!!!

  • ]+[ says:

   Ένας από τους λόγους που έφαγαν τον Παπαδόπουλο δεν ήταν ότι άρχισε να εξορύσσει πετρέλαιο από το Κερί, ή κάνω λάθος;

   • Ανώνυμος says:

    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ, Η Η ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΑΠΛΑ ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ Η ΑΔΕΙΑ ΕΞΩΡΥΞΗΣ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΡΩΠΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΚΑΡΟΙΛ. ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΔΕ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΔΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ [ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ] ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΘΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑ ΩΣ “ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ” ΚΑΙ “ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ”. ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΔΕ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ “ΙΔΕΑ”……. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΠΑΧΝΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΧΤΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΞΙΟΥΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ [ΑΥΤΟΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΥΣ] ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΚΕ, Η ΣΥΡΙΖΑ, Η ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ [ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΟΣ Ο ΝΙΚΟΣ] Η ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ, Η, Η, Η…… ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ ΜΟΝΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΛΑΚΗ ΣΑΝΤΑ. ΤΥΧΑΙΟ;;;;….ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΔΗΛΩΣΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ [ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ] ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ. ΠΟΥ ΤΟΥΣ “ΨΑΡΕΨΑΝ”; ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΚΑΤΑΓΩΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΣΥΡΑΝ; ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΙΚΟΥΣ……. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ… ΤΙ ΡΟΛΟ ΕΠΑΙΞΕ Η ΤΟΤΕ ΔΕΞΙΑ, ΤΙ ΡΟΛΟ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ, ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ “ΣΦΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΜΟΝΙΟΥ”. ΠΟΥ ΩΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΓΝΟΙ ΠΙΣΤΕΨΑΝ. ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ…. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ.
    http://www.anoixtoparathyro.gr/ποιος-σκότωσε-τον-νίκο-μπελογιάννη/

 3. croif101 says:

  ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΝΟΗΤΟΙ,ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟΙ,ΠΟΥ ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ Μ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!
  ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΕΙ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ,ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ,ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΚΡΟ!!!
  ΜΗΝ ΔΕΝΕΣΤΕ Μ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΤΕ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΤΕ.
  ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΛΥΤΡΩΤΗΣ ΜΑΣ,Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΕΙΣΤΟΣ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΚΟΥΠΕΡ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ,ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ,ΚΑΙ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ!!!!
  ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΜΕ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΑΔΕΛΡΦΙΑ,ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ.

 4. Νικητας says:

  ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΕΙ και δεν μπορουμε να λυθουμε; χαχαχαχα !!!!….ΤΟΤΕ…να η λυση !!———ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ …ΚΟΒΕΤΑΙ !!!!! ( Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ο Θεοσταλτος Ελληνας της εποχης εκεινης)!!!!..και χραααππ….ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ !!!! ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ..,ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΣ ..,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΛΑΒΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΦΑΝΕΡΩΘΕΝΤΑ ΘΕΟ …ΤΟΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ !!!.. γιαυτο απαιτηται ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ !!!!…ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ .., ΥΠΕΡΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΕΟΙ !!!!

 5. ΕΛΠΙΝΩΡ says:

  ΜΗΠΟΤ’ ΕΠΕΛΕΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΕΠΙ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΝΟΣΗΣΑΝΤΕΣ!!!!

  ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ !!!!

  ΟΠΩΣ ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΒΛΕΠΟΜΕΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑ ΠΡΩΤΗΝ ΦΟΡΑΝ ΚΑΙ ΕΖΗΤΗΘΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑΝ ΚΟΥΠΕΡ Η ΟΠΟΙΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕΧΙ ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΝ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΙΝ ΜΕ ΤΟ ΥΔΩΡ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩς ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΙΝ.
  Ο ΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΤΩΝ ΗΛΘΕΝ ΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΝ ΕΠΑΦΗΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑΝ ΚΟΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΞΕΘΕΣΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΝ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΗΝ ΕΛΑΒΟΝ ΗΤΟ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΗ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΕΣΠΑΣΕΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΕΛΛΑς ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΗΛΘΕΝ ΕΙΣ ΕΠΑΦΗΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΠΕΡ ΔΙΑ ΤΑ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ. ΜΕΤΑ ΠΑΡΕΛΕΥΣΙΝ ΟΛΙΓΩΝ ΕΤΩΝ Η ΚΟΥΠΕΡ ΘΕΩΡΗΣΑΣΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΩΣ ΜΗΔΕΠΟΤΕ ΓΕΝΟΜΕΝΗΝ ΕΘΕΣΕΝ ΑΥΤΗn ΕΙΣ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟΝ.
  ΣΥΝΕΠΩς, ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΜΗ ΔΙΔΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑΝ ΕΙΣ ΤΑΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΥ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΟΥΠΕΡ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ.!!

  • ΑΦΟΥ ΤΟ ΛΕΣ says:

   ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΚΟΥΠΕΡ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΑΔΟΝΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΝ “ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟ”; ΠΑΩ ΝΑ ΚΑΨΩ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΔΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑΝ ΕΛΠΙΝΩΡΑ ΜΕ Τ’ΟΝΟΜΑ!

 6. Ανώνυμος says:

  Ισως η εποχη των ηγεμονων-ηγετων να παρηλθε….και ισως ο καθε ενας απο μας πρεπει να γινει “Αλεξανδρος” ….και ισως να πρεπει να αναδομησουμε πρωτα τον Εαυτο πριν αναδομησουμε το συνολο….και ισως το ευρος της πληροφοριας στην οποια ΤΩΡΑ εχουμε προσβαση (με τα οποια μειονεκτηματα της)..σ’ αυτο να αποσκοπει.

  Αθηνα

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ says:

   ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ” ΘΑ ΚΑΙΡΟΦΥΛΑΚΤΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ-ΦΟΒΟΥΜΑΙ-ΑΘΗΝΑ. ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΟΥΣΕ ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *