ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Σήμερα αποφασίζει η Τουρκία αν η Αγία Σοφία θα παραμείνει μουσείο ή θα γίνει τζαμί

· Κατοχικά Νέα

Σήμερα Πέμπτη αναμένεται να αποφασιστεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας, αν η Αγία Σοφία παραμείνει μουσείο ή θα μετατραπεί σε τζαμί, έπειτα από προσφυγή της τουρκικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Προστασία Ιστορικών Μνημείων και Περιβάλλοντος», το 2015.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, η οργάνωση είχε προσφύγει στην πρωθυπουργία το 2004, ζητώντας νομοθετικές τροποποιήσεις, ώστε να ανοίξει η Αγία Σοφία ως τέμενος, αλλά δεν πήρε ποτέ απάντηση.
Στη συνέχεια, το 2005 προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο απέρριψε το αίτημά της. Ακολούθησε προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο το 2015, στην οποία αναφέρεται ότι η άρνηση του αιτήματος για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί παραβιάζει τη θρησκευτική ελευθερία.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο θα αποφασίσει σήμερα, τρία χρόνια μετά την προσφυγή.
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η απόφαση θα κρίνει το μέλλον της Αγίας Σοφίας.

Πηγή:iefimerida.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΤΑΝ ΠΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Κάμερα ελέγχου ταχύτητας – συμβολική φωτογραφία, όχι από τη σύλληψη στην ΚηφισιάΕΛΛΑΔΑ

ΚΗΦΙΣΙΑ: 15ΧΡΟΝΟΣ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΜΕ 187 ΧΛΜ./ΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ – ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ

Παλαιό βιβλίο – συμβολική φωτογραφία, όχι τα επιστραφέντα κειμήλιαΕΛΛΑΔΑ

ΣΕΡΡΕΣ: ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΟ 1917 – ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙ ΜΕΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στρατιωτική αεροπορία – φωτογραφία αρχείου, όχι αεροσκάφος KC-390ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΝΔΙΑΣ: ΤΡΙΑ KC-390 ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ – ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Μία απάντηση στο “Σήμερα αποφασίζει η Τουρκία αν η Αγία Σοφία θα παραμείνει μουσείο ή θα γίνει τζαμί”

  1. Ο/Η Ο Δεσποτης Σχολαριος ο Γυφτοκαππαδοκας που ανοιξε την πορτα στους ασιατες λέει:

    Να το γραψω? Θα το γραψω …..Οταν λοιπον εκτιζε αυτο το καλυβοαρχιτεκτονημα η” σκατογιγας αρχιτεκτονικο ο τουρκμενιος ιουστινιανος , συγχρονως γκρεμιζε οτι θεικο και ανεπαναλειπτο μαρμαρινο και ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!!!!!!!!! Οπως με το τελειωμα ο Ποσειδωνας το Γκρεμισε ας γινει παλι ιδια κινηση και αν οχι , στα ουμπαλα μου αν αυτη σκατοκουραδοκατασκευη γινει τζαμι ….εξαλλου και ετσι ο προφητης χριστουλης θα δοξαζεται απο τα τεμαχια της ανατολης δηλαδη τους βαρβαροκοστουματους πλεον….μη μας τους ορχεις ταραττε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *