ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Νέο σενάριο επιστροφής των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα

· Κατοχικά Νέα

Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι το EuroWorking Group αποφάσισε χθες να προτείνει την επιστροφή της τρόικας – Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες ωστόσο υποστήριζαν ότι δεν ελήφθη τέτοια απόφασηΈνα νέο σενάριο για την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα διακινούν κυβερνητικές πηγές σε αντίθεση με τις πληροφορίες που υπήρχαν μετά τη συνεδρίαση του Euroworkging Group το βράδυ της Πέμπτης υποστηρίζοντας ότι το EWG στη συνεδρίασή του αποφάσισε «να προτείνει την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (SLA)».

Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, λένε ότι «τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεδριάσουν για να λάβουν την απόφασή τους και μάλιστα εντός της ημέρας θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις».

Ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών είναι «standby» για να επιστρέψουν στην Αθήνα ακόμα και την Κυριακή και πως εν πολλοίς η απόφαση αυτή θα κριθεί από την στάση του ΔΝΤ. Πάντως και από την Ουάσινγκτον, οι πληροφορίες λένε ότι τα κλιμάκια είναι σε ετοιμότητα αναχώρησης για την Ελλάδα.

Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες έως αργά χθες το βράδυ έλεγαν,  ωστόσο, το αντίθετο, ότι δηλαδή δεν βγήκε «λευκός καπνός» από την συνεδρίαση και ότι δεν διαφαινόταν η επόμενη έλευση των κλιμακίων στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο το ΔΝΤ έχει ξαναβάλει εδώ και δύο ημέρες θέμα ομαδικών απολύσεων και lock out, αποσυνδέοντας την επαναφορά των δύο αυτών θεμάτων από την επιστολή Τσακαλώτου που εστάλη κάποιες ημέρες νωρίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έστειλε μέσα στην εβδομάδα επιστολή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς με την οποία ζητούσε – κατόπιν επιθυμίας του Αλέξη Τσίπρα – να αλλάξει το πλαίσιο που είχε συμφωνηθεί στις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα και να διαμηνυθεί προς την πλευρά των θεσμών ότι η Ελλάδα δεν δέχεται περικοπή των συντάξεων πριν από το 2020. Ενώ οι ευρωπαίοι ήταν θετικοί σε αυτό το αίτημα, το ΔΝΤ επέμεινε στο πλαίσιο που υπήρχε για την σταδιακή περικοπή των συντάξεων από το 2019 και την ολοκλήρωση της περικοπής το 2020. 

Το χθεσινό EuroWorking Group ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 23:30 (ώρα Ελλάδος), με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι διαφορές μεταξύ Αθήνας και δανειστών παρέμεναν χωρίς βήματα προόδου προς την επίλυσή τους και ότι δεν υπήρξε σύγκλιση σε κανένα από τα ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το EuroWorking Group έκανε σαφές ότι, αν χαθούν και οι επόμενες ημέρες, χωρίς να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος και υπάρξουν κι άλλες καθυστερήσεις για την επιστροφή των θεσμών, τότε θα χαθεί και η ευκαιρία για περαιτέρω πρόοδο στο Eurogroup στις 7 Απριλίου στην Μάλτα.

Όσον αφορά το λοκάουτ και τις ομαδικές απολύσεις το Ταμείο ζητεί να μην υπάρχει η έγκριση από το κράτος, παρά μόνον η υποχρέωση της προειδοποίησης από την πλευρά των επιχειρήσεων. Παράλληλα οι δύο πλευρές συζητούν πώς θα εφαρμοστεί η περικοπή σε δύο φάσεις των συντάξεων τη διετία 2019-2020.

Αφού οι πληροφορίες περί μη έλευσης της τρόικας στην Αθήνα διαψεύσθηκαν κ μέρους της κυβέρνησης, έγινε σήμερα και νέα «επίθεση» προς τα μίντια, καθώς οι ίδιες κυβερνητικές πηγές επισήμαιναν πως «μέσα ενημέρωσης που για άλλη μια φορά έσπευσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προεξοφλήσουν την καταστροφή, απλώς χάνουν την αξιοπιστία τους, δημοσιογραφώντας με κριτήριο τις επιθυμίες τους».

protothema.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΕΛΛΑΔΑ

Το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα πλησιάζει το μέγεθος του ΑΕΠ – Πάνω από τις μισές οφειλές είναι ήδη ληξιπρόθεσμες

ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης–Σίσι στην Αίγυπτο: Η Αθήνα ενισχύει τον στρατηγικό άξονα με το Κάιρο σε μια εύφλεκτη Ανατολική Μεσόγειο

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα κλείνει συμφωνία για δύο ιταλικές φρεγάτες FREMM – Ο Δένδιας στη Ρώμη για τις υπογραφές

Μία απάντηση στο “Νέο σενάριο επιστροφής των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα”

  1. Ρε πάτε καλά ;; Στ @@ μας αν έρθουν κ αν δεν έρθουν δεν θελουμε κανέναν λουλούδια στο καβλι μας και οι προδότες φυλακή με τα μουνοπανα που μπλεξαμε … Πωωωωω ντε και καλά !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά